Tiket dana (Četvrtak, 11.04.2024)

Danas su na rasporedu prve četvrtfinalne utakmice Europske lige i Konferencijske lige. Očekuju se neke sjajne utakmice i teške borbe. Kvote i ograničenja primijenjena su u trenutku pisanja prijedloga.

Olympiakos – Fenerbahce – Fenerbahče će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno @ 1.60 u Germania

Puno je na kocki u ovoj utakmici, iako je riječ o Konferencijskoj ligi, najslabijem od tri europska kupa. Poznato je rivalstvo između grčkih i turskih klubova, posebno kada su u pitanju najbolji timovi iz ovih zemalja. Olympiacos pokušava ponovno osvojiti naslov prvaka u Grčkoj, trenutno su na četvrtom mjestu, ali samo 4 boda iza vodećeg PAOK-a. U igri su i AEK i Panathinaikos, a grčka Superliga je jedina europska liga u kojoj četiri tima imaju gotovo jednake šanse postati prvaci. Fenerbahçe u Turskoj ima samo jednog konkurenta za trofej, njihovog najžešćeg rivala Galatasaray, a njihov pokušaj da odigraju Superkup prošle nedjelje ponovno je propao. Fenerbahçe je na teren poslao mladi tim i napustio igru nakon dvije minute. U nokaut fazi Konferencijske lige, istanbulski tim eliminirao je belgijski Royal Union, pri čemu je sav posao obavljen u prvoj utakmici u Bruxellesu, koju su dobili s 3-0. Belgijanci su odgovorili u uzvratnoj utakmici, ali su uspjeli ostvariti samo minimalnu pobjedu. Olympiacos je odigrao dvije runde nokaut faze, prvo je bio uspješniji od Ferencvárosa, pobjeđujući ih dva puta s rezultatom 1-0, a zatim i izraelskog tima Maccabija. Izgubili su prvu utakmicu protiv tima iz Tel Aviva na svom Karaiskakisu s 4-1, ali su pobijedili s istim rezultatom u uzvratnoj utakmici na neutralnom terenu u Bačkoj Topoli. Nakon produžetaka, konačni rezultat bio je 6-1 za tim iz Pireja. Fenerbahçe ima iskusni tim s Džekom, Tadićem i drugima, te vjerujemo da neće izgubiti u Ateni.

Za Fenerbahče će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno kvota je 1.60 u Germaniji.

Plzen – Fiorentina – Zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 @ 1.76 u Germania

S obzirom na to da ponovno ne mogu osvojiti naslov prvaka u Češkoj, nogometaši Viktorije ulažu sve napore u Konferencijsku ligu. Do četvrtfinala su došli dominantnom igrom u svojoj skupini, ostvarivši svih pet pobjeda, ali su imali i malo sreće u ždrijebu i utakmicama protiv Servettea. Obje utakmice protiv njih završile su bez golova, a tek nakon penala momčad iz Plzena je napredovala. U domaćem kupu su u polufinalu, što predstavlja još jednu priliku za osvajanje trofeja. Slična je situacija i s Violom. Tim iz Firence, nakon niza dobrih rezultata, nedavno je izgubio mnogo bodova u Seriji A i pao na 10. mjesto nakon nedjeljnog poraza od Juventusa. Međutim, Fiorentina je stigla do finala Coppa Italia, gdje će imati priliku osvetiti se Juventusu za taj poraz i tako ne samo osigurati mjesto u Europi, već i osvojiti trofej nakon dugo vremena, točnije deset godina, otkako su izgubili od Intera u prošlogodišnjem finalu. Viola je bila bolja od Maccabi Haife u osmini finala, pobijedivši kao gosti, doduše na neutralnom terenu, a kasnije je 1:1 na Artemio Franchiju bilo dovoljno. Očekujemo da će ovaj dvoboj biti odlučen u uzvratnoj utakmici, a za prvu utakmicu predlažemo okladu na mali broj golova.

Za zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, kvota u Germaniji je 1.80.

Benfica – Marseille – Benfica će pobijediti na utakmici @ 1.95 u Germania

Olympique Marseille dolazi u Lisabon u nezgodnom trenutku. Ne samo što su u nizu poraza u domaćim natjecanjima, već i Benfica mora nadoknaditi svojim navijačima nakon dva neuspješna susreta s gradskim rivalom Sportingom. Orlovi su igrali u Ligi prvaka, ali su morali prijeći u slabije natjecanje, Europsku ligu, nakon što su završili treći u skupini s Interom i Real Sociedadom. Taj treće mjesto su osigurali u posljednjim trenucima, postigavši drugi gol u nadoknadi vremena protiv Salzburga i ostavivši Bikove bez nokaut faze. U playoffu za osminu finala bili su bolji od Toulousea, a u sljedećem krugu eliminirali su Rangers, uspjeli su se izvući s remijem 2:2 u Lisabonu i pobijediti s minimalnim rezultatom u Glasgowu. Marseille je doživio tri uzastopna poraza u Ligue 1, a zajedno s porazom u uzvratnoj utakmici protiv Villarreala, to je ukupno četiri neuspjeha. To se dugo nije dogodilo momčadi iz poznate lučke grada, čineći Europsku ligu njihovom jedinom prilikom da postignu nešto više, a osvajanje trofeja bi ih odvelo u Ligu prvaka.

Naš prijedlog, barem za prvu utakmicu, je da Benfica će pobijediti na utakmici, a za to kvota u Germaniji iznosi 1.95.

Aston Villa – Lille – Oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 2.10 u Germania

Aston Villa igra “povijesnu” utakmicu svaka tri ili četiri dana. U Premier ligi, tim iz Birminghama bio je na rubu kvalifikacija za Ligu prvaka, ali je zatim izgubio kod kuće od izravnog konkurenta Tottenhama. Nakon neriješenog rezultata 3:3 s Brentfordom u subotu, šanse su sada na strani Spursa, ali Unai Emeryjev tim ne odustaje. Čak ni dva gola prednosti protiv Pčela nisu bila dovoljna, i jedva su uspjeli spasiti bod, ostajući u utrci s londonskim timom. U Konferencijskoj ligi su dobro igrali i, kako se očekivalo, stigli do četvrtfinala. U osmini finala su deklasirali Ajax na svom Villa Parku i mnogi ih smatraju jednim od favorita za osvajanje trofeja. Međutim, čak i ako osvoje ovo natjecanje, igrat će samo u Europskoj ligi, osim ako ne osiguraju mjesto u Ligi prvaka kroz ligu. To bi značilo da im je liga prioritet. Blagi su favoriti protiv Lillea, iako tim s sjevera Francuske ima recentnije iskustvo u Europi. Buldozi su u odličnoj formi, bez poraza u posljednjih osam utakmica, uključujući dvije igre protiv Sturma u osmini finala Konferencijske lige. Očekujte otvoreni okršaj s mnogo golova.

Za oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, kvota je 2.10 u Germaniji.

Ukupna kvota na tiketu za Četvrtak u kladionica Germania iznosi 11.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*