TIP DANA: Arsenal – Bayern: Mogu li Topnici iskoristiti krizu Bavaraca?

Tip Dana na kladjenje.hr

U utorak su na rasporedu prve četvrtfinalne utakmice ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, a ovaj put smo analizirali dvoboj između Arsenala i Bayerna iz Münchena. Početak utakmice između engleskog i njemačkog predstavnika zakazan je za 21 sat.

Arsenal: Sjajne predstave Topnika u posljednje vrijeme!

Ove sezone, Arsenal igra na vrlo visokoj razini, i kako stvari stoje, čini se da su popularni Topnici možda čak i glavni favoriti za naslov prvaka Engleske Premier lige. Trenutno, momčad Mikela Artete dijeli prvo mjesto na tablici s istim brojem bodova kao Liverpool, ali s bodom prednosti nad trećeplasiranim Cityjem. Uistinu, čini se da svjedočimo jednoj od najzanimljivijih utrka za prvenstvo u posljednjih dvadeset godina.

U posljednjih pet ligaških utakmica, londonska momčad ostvarila je četiri pobjede i remi, uključujući gostujuću utakmicu protiv Manchester Cityja bez golova, što je svakako izvrstan rezultat, posebno uzimajući u obzir da je Arsenal ne tako davno pobijedio svog drugog rivala u borbi za engleski naslov, Liverpool, rezultatom 3:1. U posljednjem kolu, Artetini su bili bolji od Brightona u vrlo teškoj gostujućoj utakmici, pobijedivši s uvjerljivih 0:3. Prije toga, vodeća momčad najbolje lige na svijetu slavila je 2:0 na domaćem terenu protiv Lutona.

Štoviše, Topnici su momčad koja je do sada primila najmanje golova u ovoj prvenstvu, a pored toga, postigli su i najviše golova ove sezone. Stoga, općenito možemo reći da je Arsenal bio najimpresivniji tim u ovogodišnjem izdanju engleske Premier lige.

Što se tiče Lige prvaka, engleski predstavnik također nije imao većih problema u dostizanju osmine finala, osvojivši prvo mjesto u grupi koja je uključivala bivše finaliste elitnog natjecanja, PSV, Lens i aktualne prvake Europa lige – Sevillu. U osmini finala, engleska momčad uspjela je eliminirati ne tako lakog Porta nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, time postavljajući dvoboj protiv njemačkog diva, koji igra jednu od svojih najgorih sezona u posljednjih dvadeset godina.

Prva utakmica će se igrati u Londonu, što daje značajnu prednost nogometašima Arsenala, koji su ove sezone igrali briljantno na svom stadionu. Osim toga, kako smo već spomenuli, Bayern nije imao sjajnu sezonu, s napomenom da je momčad stavila sve svoje adute na osvajanje trofeja Lige prvaka.

Bayern München: Čuvaju li se Bavarski divovi za Ligu prvaka?

Već smo nekoliko puta spomenuli da su prošle sezone Bavarski divovi s malo sreće stigli do svog jedanaestog uzastopnog naslova prvaka, uglavnom zahvaljujući kiksu Dortmunda u posljednjem kolu na domaćem terenu protiv Mainza. To je omogućilo njemačkom divu da kapitalizira i osigura novi naslov njemačkog prvaka pobjedom u gostima protiv Kölna. Nakon ove sretne završnice, Thomasu Tuchelu je obnovljeno povjerenje Bavarskih divova, ali uskoro se činilo da je to bila ogromna pogreška.

Na početku sezone, u finalu Super kupa, Harry Kane i njegovi suigrači doživjeli su pravu blamažu protiv Leipziga, gubivši 0-3, s tri gola Danija Olma za Bikove. To nije bila jedina blamaža prošle godine, jer je bivši europski prvak drugu godinu za redom eliminiran iz Njemačkog kupa od trećeligaša, ovog puta od Saarbrückena.

Ono što je spasilo Tuchelov posao tih dana bile su prilično dobre izvedbe u najprestižnijem europskom klupskom natjecanju. Momčad je udobno osvojila prvo mjesto u svojoj skupini Lige prvaka, koja je uključivala Manchester United, Kopenhagen i Galatasaray, osiguravši svoje mjesto u zadnjih 16 s dva kola prije kraja – glavni cilj za prvi dio sezone.

U osmini finala, njemački predstavnik bio je uparen protiv talijanske strane Lazia, koji je zanimljivo dobio prvu utakmicu 1-0 s penala Immobilea. Međutim, uzvratna utakmica je vjerojatno bila najbolja igra Bayerna ove sezone, i unatoč bolnom porazu u prvoj utakmici, Harry Kane i njegovi suigrači bez većih problema napredovali su u četvrtfinale.

Što se tiče Bundeslige, Njemačka će nakon jedanaest godina imati novog prvaka. Trenutno su Bavarski divovi čak šesnaest bodova iza vodećeg Leverkusena, kojem je potrebna samo još jedna pobjeda da osigura svoj prvi naslov ikada. Nema sumnje da će popularni ‘Farmaceuti’ to postići, možda već u sljedećem kolu.

Što se tiče Bayerna, Tuchelovi su igrači u posljednjih pet ligaških utakmica ostvarili dvije pobjede, dva poraza i jedan remi. U prethodnom kolu, aktualni njemački prvaci poraženi su u gostima kod Heidenheima, a prije toga su izgubili na svom terenu od Borussije iz Dortmunda 0-2. Nema sumnje da Bavarski divovi nisu ovako loše igrali u Bundesligi već dugo vremena. Međutim, čini se da će njihovi navijači sve to zaboraviti ako njihova omiljena momčad uspije osvojiti naslov prvaka Lige prvaka, što, ponavljamo, predstavlja vrlo težak, možda čak i nemoguć zadatak.

Naš prijedlog

Arsenal igra iznimno dobro ove sezone, i čini se da je u ovom trenutku momčad pod vodstvom Mikela Artete favorit u dvoboju protiv Bayerna, koji je nedavno igrao katastrofalno. Stoga toplo preporučujemo igranje Arsenal će pobijediti na utakmici za koju kladionica Germania nudi kvotu od 1.80.

Obrana Bayerna do sada ove sezone nije bila impresivna, i čini se da bi domaćin mogao postići dva ili više golova lakše nego što se očekuje. Stoga predlažemo probati okladu Arsenal će postići najmanje 2 gola na utakmici, za koju kladionica Germania nudi kvotu od 1.72.

Za kraj, sigurno je da će igrači Arsenala pokušati iskoristiti igranje ovog dvoboja pred svojim navijačima od prve minute, pa očekujte agresivne napade Topnika od samog početka. Zbog toga hrabro preporučujemo fokusiranje na okladu Arsenal će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, za koju kladionica Germania isplaćuje izvrsnu kvotu od 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*