TIP DANA: Fiorentina – Atalanta: Viola želi ponovno doći do finala Kupa, ali i Atalanta ima što reći o tome!

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu je također odlična ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas pripremili prvi polufinalni duel talijanskog Kupa, u kojem će nogometaši Fiorentine ugostiti Atalantu na svom stadionu u Firenci. Početak susreta između ova dva tima zakazan je za 21 sat.

Fiorentina: Mogu li Ljubičasti ponovno do finala Kupa?

Prošle sezone, Fiorentina je uspjela doći do dva finala, i to u Konferencijskoj ligi i talijanskom Kupu, a na veliko razočaranje navijača ovog tima, Viola je izgubila oba finala. U trećem po kvaliteti europskom klupskom natjecanju, talijanski predstavnik je poražen od West Hama, dok je u Kupu Inter bio bolji i zasluženo osvojio trofej. Na kraju prošle sezone Serie A, ekipa pod vodstvom Vincenza Italiana, koji generalno dobro radi u ovom klubu, završila je na osmom mjestu na tablici, što nažalost ne vodi do kvalifikacija za Europu. Međutim, kako je Juventus bio zabranjen od europskih natjecanja na godinu dana zbog financijskih malverzacija, njihovo mjesto u Konferencijskoj ligi ponovno je zauzela Fiorentina.

Ne bi bilo iznenađenje da ekipa iz Firence ponovno dođe do završnice trećeg po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, jer je Viola bez većih problema stigla do četvrtfinala, gdje će se suočiti s grčkim Olympiacosom. Dojam je da je talijanski predstavnik veliki favorit u ovom dvoboju. Što se tiče Serie A, postavlja se pitanje je li Fiorentina mogla postići više u tekućem prvenstvu, s obzirom na to da se klub trenutno nalazi na desetom mjestu na tablici, daleko od pozicije koja vodi do kvalifikacija u europska klupska natjecanja.

U posljednjih pet prvenstvenih utakmica, Italianovi igrači su uspjeli ostvariti samo jednu pobjedu kod kuće protiv Lazija, uz tri neriješena rezultata, ali i jedan poraz, posebno u posljednjem kolu kada je ekipa iz Firence poražena kod kuće od Milana rezultatom 1:2. Prvo poluvrijeme utakmice završilo je bez golova, unatoč mnogim prilikama za postizanje gola na obje strane, a u drugom poluvremenu, samo deset minuta nakon početka, rezultat je bio 1:2, što se ispostavilo kao konačan rezultat dvoboja. Na domaćem terenu u Serie A, Ljubičasti su odigrali petnaest utakmica, ostvarivši osam pobjeda, tri neriješena rezultata i četiri poraza. Na putu do polufinala talijanskog Kupa, Viola je eliminirala Bolognu, koja ove sezone igra nevjerojatno dobro, što najbolje potvrđuje njezino trenutno četvrto mjesto na tablici i sve izgledniji plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Atalanta: Odlične izvedbe u posljednje vrijeme!

Od tima koji je uglavnom završavao u sredini ili donjem dijelu tablice, Gian Piero Gasperini je relativno brzo stvorio Atalantu, tim koji se boji svatko u Italiji. Općenito, Atalanta je tim sposoban pobijediti apsolutno svakoga, ali nažalost, mogu i izgubiti od bilo koga. Ta nekonstantnost je glavni problem bergamske momčadi i razlog zašto ih nismo kontinuirano vidjeli u najprestižnijem europskom klupskom natjecanju.

Prošlu sezonu Atalanta je završila na šestom mjestu na tablici, čime su osigurali mjesto u Europskoj ligi, i vrijedi napomenuti da je to doista bio primarni cilj popularne Boginje. U tom natjecanju, talijanski predstavnik je prvo lako osigurao prvo mjesto u svojoj skupini, a zatim je u osmini finala eliminirao moćnu ekipu Sportinga, koja je na pragu novog prvenstvenog naslova u Portugalu. Nažalost, njihov protivnik u četvrtfinalu bit će Liverpool, koji je, naravno, glavni favorit za osvajanje tog natjecanja. Donekle olakšavajuća okolnost za Atalantu mogla bi biti činjenica da se Redsi bore za naslov prvaka Engleske, što je naravno prioritet.

Ovaj put, Gasperinijevi igrači igraju prilično promjenjivo u ovogodišnjem izdanju talijanske Serie A. S osam kola prije kraja prvenstva, Atalanta se nalazi na šestom mjestu na tablici, a vrijedi spomenuti da imaju i utakmicu manje. S mogućom pobjedom, Boginja bi se mogla probiti na peto mjesto, približivši se na četiri boda četvrtoplasiranoj Bolonji, tako da bergamska momčad svakako ima što reći u borbi za mjesto u Ligi prvaka.

U posljednjih pet ligaških utakmica, Gasperinijeva ekipa je ostvarila samo jednu pobjedu, uz dva remija i isto toliko poraza. Treba spomenuti da je Atalanta nedavno imala vrlo težak raspored. Međutim, u posljednjem kolu, odigrali su jednu od svojih najboljih utakmica sezone, slavivši pobjedu u gostima protiv aktualnih talijanskih prvaka. Taj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” završio je rezultatom 0:3. Što se tiče gostujućih utakmica, popularna Boginja je do sada odigrala petnaest utakmica na strani, ostvarivši pet pobjeda, četiri remija i šest poraza. Bez obzira na to, sigurno je da Atalanta ima visoke ambicije u ovom dvoboju protiv prošlosezonskog finalista talijanskog Kupa.

Naš prijedlog

Prije svega, moramo napomenuti da mečevi između ove dvije momčadi obično donose veliki broj golova, i nema razloga misliti da će večeras biti drukčije, iako je riječ o prvom polufinalnom dvoboju. Iako, istini za volju, moguće je da će u uzvratnoj utakmici biti manje golova. Toplo preporučujemo isprobavanje oklade na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za što je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.75.

Ako obratimo pažnju na formu obje momčadi, čini se da Atalanta igra puno bolje u odnosu na svoje večerašnje protivnike, a obje momčadi su imale iznimno težak raspored u prvenstvu. Vjerujemo da popularna Boginja neće doživjeti poraz u ovom dvoboju, stoga savjetujemo isprobavanje oklade na Atalanta će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, za što je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.46.

Na kraju, vrlo je moguće da će Atalanta, nakon što je postigla tri gola u gostima kod aktualnog prvaka Napolija, biti posebno inspirirana i u ovom polufinalu Kupa. Stoga predlažemo isprobavanje oklade na Atalanta će postići najmanje 2 gola na utakmici, s koeficijentom 2.40 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*