Tip dana: Inter – Napoli: Primopredaja Scudetta na Giuseppe Meazzi!

U nedjelju je na programu nekoliko vrhunskih utakmica širom Europe, a ovog puta smo za vas pripremili duel između Intera i Napolija, što će po svemu sudeći biti i duel između budućeg, ali i aktualnog prvaka Italije. Početak ovog meča je zakazan za 20 sati i 45 minuta.

Inter: Sigurno je da je svima u klubu teško pala eliminacija iz Lige prvaka!

Nažalost, Inter je prije samo nekoliko dana eliminiran iz osmine finala Lige prvaka i to nakon što je talijanski predstavnik poražen od Atletico Madrida nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca. Sve se činilo da će tim iz Milana dosta lako doći do plasmana među osam najboljih europskih ekipa, i sve je dobro i krenulo na Wanda Metropolitano pošto su Nerazzurri preko Dimarca sredinom prvog dijela igre poveli sa 0:1.

Međutim, samo dva minuta kasnije je nakon neopreznosti gostujuće ekipe Griezmann poravnao rezultat, da bi trijumf Colchonerosima makar u regularnom dijelu susreta donio rezervista Memphis Depay. Produžeci su završeni bez pogodaka, pa smo pristupili izvođenju jedanaesteraca, a tu se španjolski predstavnik bolje snašao i bilo je to sve što smo vidjeli od Intera u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg europskog klupskog natjecanja. Prije svega, moramo napomenuti da je klub iz Milana već stigao do jednog trofeja ove sezone i to pošto je ova ekipa osvojila talijanski Superkup nakon trijumfa nad Napolijem, a upravo ova ekipa će i biti protivnik Nerazzurrima u derbi meču 29. kola talijanskog nogometa.

Što se tiče ovogodišnjeg prvenstva, treba reći da je Inter tim koji je uvjerljivo najviše pokazao, pošto se trenutni milanski gigant nalazi na prvom mjestu na tablici uz čak šesnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan, što će po svemu sudeći biti nenadoknadiva bodovna prednost na devet kola prije kraja prvenstva. Inače, na pet posljednjih mečeva u prvenstvu, Inter je ostvario isto toliko pobjeda, a u prošlom kolu su Nerazzurri ostvarili vrlo važnu pobjedu na gostovanju kod Bologne sa 0:1, unatoč tome što izabranici Thiaga Motta igraju na vrhunskom nivou ove sezone o čemu najbolje svjedoči i trenutno četvrto mjesto na tablici, pa neće biti iznenađenje ako ovu ekipu sljedeće sezone gledamo u Ligi prvaka.

Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada su izabranici Simonea Inzaghija odigrali četrnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili dvanaest pobjeda, jedan remi i samo jedan poraz, i to poprilično šokantan od ekipe Sassuola, koja će se kako sada stvari stoje možda i do posljednjeg kola boriti za opstanak u društvu najboljih.

Napoli: Mogu li Napolitanci do plasmana u neko od europskih natjecanja?

Dosta puta smo u analizama Napolija spominjali da je prošla sezona bila savršena i da će sve to biti jako teško ponoviti i ovog puta, i zaista, nismo puno pogriješili. Naime, u ovom trenutku se Napolitanci nalaze na sedmom mjestu na tablici koje na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, ako osvajač talijanskog Kupa bude ekipa koja se u tom trenutku nalazi najednoj od prvih sedam pozicija. Ako se vratimo još jednom na prošlu sezonu, doći ćemo do zaključka da je ona bila savršena za Napolitance, pošto je ova ekipa na vrlo uvjerljiv način došla do naslova prvaka Italije.

Sve to je klubu s “Maradone” donijelo plasman u najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje što je naravno primarni cilj godinama unazad, a isto tako će to biti glavni cilj i ove sezone. Grupnu fazu je talijanski predstavnik završio na drugom mjestu na tablici, a s obzirom da su tu još bili i Real Madrid, Union Berlin i Braga, više se svakako nije ni očekivalo. U nokaut fazi su Napolitanci naišli na u ovom trenutku objektivno bolju i kvalitetniju Barcelonu, a prvi duel na “Maradoni” je završen bez pobjednika, dok je prije nekoliko dana u uzvratu Barca ostvarila uvjerljiv trijumf, uz konstataciju da se talijanski predstavnik dobrano ispromašivao na tom duelu.

Realno je da se timu s juga Italije nema što zamjeriti za partije u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju, ali smo svakako puno više očekivali od aktualnog prvaka Italije u Serie A. Spomenuli smo već da se ovaj tim trenutno nalazi na sedmom mjestu na tablici, ali najmanje što smo od Napolitanaca očekivali nakon onakve prošle sezone je da ovog puta završe bez većih problema na nekoj od prve četiri pozicije. Na posljednjih pet mečeva Kalconijevi puleni su ostvarili dva trijumfa uz čak tri remija, i to protiv ne previše jakih ekipa.

U prošlom kolu je aktualni prvak Italije samo remizirao na svom terenu protiv Torina, a taj duel je završen rezultatom 1:1. U gostima je do sada tim koji je ove sezone promijenio čak tri trenera odigrao četrnaest mečeva i ostvario šest pobjeda, četiri remija i isto toliko poraza. Inače, posljednji duel između Napolija i Intera u Serie A je odigran početkom prosinca prošle godine na “Maradoni”, a na tom susretu su Nerazzurri bez većih problema slavili s 0:3.

Naš prijedlog

Inter u Serie A igra na vrlo visokoj razini posljednjih par mjeseci, i iako Napoli u posljednje vrijeme djeluje nešto bolje, čini se zaista da ovaj tim u ovom trenutku nema što tražiti u gostima kod lidera na tablici, pa vam savjetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 1.62.

Po pravilu, utakmice milanskog giganta na Meazzi donose dosta pogodaka, a zaista nema nikakvog razloga da tako ne bude i sada, pa vam savjetujemo da se oprobate s igrom 4+ uz sjajnu kvotu 2.80 u PSK.

Za kraj, vrlo je moguće da će Nerazzurri na ovom duelu postići dva ili više pogodaka, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*