Tip dana: Andorra – Amorebieta: Tko će do trijumfa u derbiju začelja?

U ponedjeljak je vrlo slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali posljednju utakmicu 31. kola španjolske Segunde, u kojoj će snage odmjeriti Andorra i Amorebieta. Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 sati i 30 minuta.

Andorra: Pobjeda je imperativ!

Andorra je osnovana 1942. godine, a vjerojatno veliki broj ljudi zna da je vlasnik ovog kluba legendarni Gerard Piqué. Prošlu sezonu je ova simpatična ekipa završila na sedmom mjestu na tablici pa je tako ovom timu playoff izmakao za dlaku, pošto je poznato da šest prvoplasiranih ekipa na kraju regularnog dijela prvenstva stječe pravo da preko doigravanja dođe do plasmana u društvo najboljih. Na kraju je Andorra imala velikih osam bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Albacete, pa taj plasman u playoff i nije izgledao tako blizu koliko se u prvi mah čini.

I pred početak ove sezone je primarni cilj ove ekipe bio plasman u doigravanje, međutim, već sada slobodno možemo reći da od toga neće biti ništa, i da će svi navijači Andorre biti presretni ukoliko njihova omiljena ekipa uspije opstati u drugom po kvalitetu rangu španjolskog nogometa. Naime, trenutno se izabranici Edera Sarabije nalaze na pretposljednjem mjestu na tablici uz dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u sigurnoj zoni, međutim, Andorra ima i utakmicu manje, pa ukoliko pobijedi večeras, ova simpatična ekipa će se pomaknuti iz opasne zone.

Na posljednjih pet mečeva u drugom po kvalitetu rangu španjolskog nogometa ova ekipa je ostvarila samo jednu pobjedu, dva remija i isto toliko poraza. U prošlom kolu je tim koji je u vlasništvu legendarnog Piquéa remizirao na vrlo teškom gostovanju kod Levantea, a taj meč je završen bez pogodaka, što je svakako dobar rezultat. Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Andorra odigrala četrnaest susreta na svom stadionu i ostvarila šest pobjeda, tri remija, ali i pet poraza.

Za kraj, u prvom dijelu sezone meč između Andorre i Amorebiete je završen uvjerljivim trijumfom Amorebiete i to rezultatom 3:0, pa je sigurno da će nogometaši Andorre dati sve od sebe da se osvete za taj neuspjeh u prvom dijelu prvenstva.

Amorebieta: Ovaj tim je do sada uvjerljivo najmanje pokazao!

Amorebieta je osnovana prije 99 godina, što znači da sljedeće godine ovaj tim slavi stogodišnjicu postojanja, a kako sada stvari stoje, proslavit će je u trećoj ligi. Prije svega, treba reći da je Amorebieta prošle sezone igrala sjajan nogomet, došla do prvog mjesta u trećoj ligi, i potpuno zasluženo stigla do plasmana u drugi po kvalitetu rang španjolskog nogometa. Nije nikakva tajna da je primarni cilj ove simpatične ekipe bio opstanak u društvu najboljih, međutim, kako sada stvari stoje, vrlo vjerojatno da od toga neće biti ništa.

Naime, izabranici Žandra Castra su bez ikakve sumnje tim koji je do sada uvjerljivo najmanje pokazao od svih ekipa u ovogodišnjem izdanju Segunde, a to nam najbolje pokazuje i tablica, pošto se u ovom trenutku Amorebieta nalazi na posljednjem mjestu na tablici uz čak sedam bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u sigurnoj zoni, mada treba reći i da ova ekipa ima utakmicu manje, pa bi eventualnim trijumfom na gostovanju kod Andorre prišla sigurnim ekipama na samo četiri boda zaostatka, što je donekle i prihvatljiva bodovna prednost, pošto do kraja ima još dosta da se igra.

U posljednje vrijeme “fenjeraš” igra dosta dobro, pa je tako ova ekipa na pet posljednjih mečeva u prvenstvu ostvarila dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz. U prošlom kolu je četa trenera Castra poražena na svom stadionu od prvoplasiranog Leganesa, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz konstataciju da su gosti dobrih 60 minuta igrali s igračem manje. Prije toga je novajlija u Segundi odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Zaragoze i slavio rezultatom 0:1 što je bila tek prva pobjeda na strani.

Pored tog trijumfa u gostima kod nekadašnjeg prvoligaša, Amorebieta je do sada na trinaest odigranih utakmica doživjela čak devet poraza i četiri remija, i ako na taj način promatramo stvari, čini se zaista da se ovoj ekipi crno piše u gostima kod Andorre, koja je silno motivirana za ovaj duel.

Naš prijedlog

Ukoliko želi opstati u drugom po kvalitetu rangu španjolskog nogometa, Andorra za početak mora slaviti na ovom duelu, protiv tima koji je do sada uvjerljivo najviše pokazao od svih ekipa u ovogodišnjem izdanju Segunde, a mišljenja smo da će se to i dogoditi pa vam savjetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 1.80.

Za očekivati je da domaćin od prvog minuta krene ofenzivno prema golu Amorebiete, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate i s prijelazom 1-1 koji kladionica PSK plaća s kvotom 2.75.

Za kraj, vrlo je moguće da nekadašnji šampion Argentine na ovom duelu postigne dva ili više pogodaka, pa vam savjetujemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 2.20 u PSK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*