TIP DANA: Wales – Poland: Tko će ići na EURO?

Tip Dana na kladjenje.hr

U utorak je vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i tri baraž utakmice za kvalifikacije za Europsko prvenstvo, koje će se igrati za nekoliko mjeseci u Njemačkoj. Ovaj put analizirali smo dvoboj između Walesa i Poljske, koji će se igrati u Cardiffu s početkom u 20:45.

Wales: Mogu li Velšani osigurati mjesto na još jednom velikom turniru?

Činjenica koja može prije svega obradovati sve Velšane je da je njihova nacionalna nogometna reprezentacija nedavno redoviti sudionik velikih turnira. Otočane smo prvenstveno vidjeli na Europskom prvenstvu 2016. godine održanom u Francuskoj, gdje su, unatoč svim izgledima, momčad dosegla polufinale, označavajući najveći uspjeh u njihovoj povijesti. Zatim su propustili Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, ali se reprezentacija s otoka kvalificirala za EURO, odigran 2021. godine zbog COVID-a, kao i za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Moramo realno reći da se ova momčad nije proslavila na ta dva turnira, a Velšani su eliminirani u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva.

To nije bila jedina loša vijest za ovu momčad, jer je nakon tog turnira legendarni Gareth Bale objesio kopačke, koji je godinama bio najbolji igrač ove reprezentacije i dostojan nasljednik Ryana Giggsa. Često je bivši igrač Real Madrida i Tottenhama gotovo sam osigurao mjesto svoje momčadi na velikim turnirima, pa je zadatak pred Zmajevima bio izuzetno težak, nadoknaditi učinak svog najboljeg nogometaša. U prethodnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se za nekoliko mjeseci održati u Njemačkoj, momčad Roba Pagea završila je treća na tablici, sa četiri boda manje od drugoplasirane Hrvatske. Dojam je da su velški igrači sami sebe poslali u baraže, jer su ova momčad odigrala dva neriješena susreta u posljednje dvije utakmice u grupi.

Ako domaći neriješeni rezultat protiv izuzetno talentirane Turske sigurno nije loš rezultat, isto se ne može reći za posjet u pretposljednjem kolu Armeniji, koji je završio samo 1:1. Međutim, Zmajevi su stisnuli redove i u polufinalu baraža odigrali fantastičnu utakmicu na svom stadionu protiv snažnih Finaca, pobjedivši 4:1. Tako je ova momčad zakazala finalni dvoboj s poljskom reprezentacijom, a velika prednost za Velšane je što će taj dvoboj biti odigran u Cardiffu.

Poljska: Težak zadatak za Poljake!

Kao i Velšani, Poljaci su redoviti sudionici velikih turnira u posljednjih nekoliko godina, a posljednji veliki turnir na kojem se ova reprezentacija nije kvalificirala bio je Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Povijesno gledano, Poljska je dva puta završila na trećem mjestu na Svjetskim prvenstvima, prvi put 1974. i zatim 1982. godine. Međutim, njihov najveći uspjeh bio je osvajanje olimpijskog zlata 1972. godine u Njemačkoj, trijumfirajući u finalu nad Mađarskom.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu, Robert Lewandowski i njegovi suigrači uspjeli su doći do nokaut faze završivši drugi u svojoj skupini s Argentinom, Meksikom i Saudijskom Arabijom, osvojivši četiri boda. Njihova jedina pobjeda u skupinskoj fazi bila je protiv Saudijske Arabije u drugom kolu. Nažalost, u osmini finala Poljaci su doživjeli poraz od Francuske rezultatom 3:1. Ipak, opći dojam bio je više nego dobar, jer je primarni cilj – doći do osmine finala – postignut.

Gledajući kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se za nekoliko mjeseci igrati u Njemačkoj, bivši olimpijski prvak završio je treći na ljestvici s samo jedanaest bodova. Od Poljske smo u skupini s Albanijom, Češkom Republikom, Moldavijom i Farskim Otočjem očekivali puno više od trećeg mjesta. U osam kvalifikacijskih utakmica Robert Lewandowski i njegovi suigrači ostvarili su samo tri pobjede, dva remija i doživjeli tri poraza, što je svakako previše za momčad koja je prije početka kvalifikacija slovila za prvog favorita skupine. Na kraju je, iznenađujuće, Albanija završila prva, s Češkom na drugom mjestu, obje momčadi sakupivši isti broj bodova, čak četiri više od trećeplasirane Poljske, koja će sigurno što prije željeti zaboraviti ovaj kvalifikacijski ciklus.

Ipak, u polufinalu baraža za Europsko prvenstvo, Poljska je odigrala fenomenalnu utakmicu, lako pobijedivši Estoniju kod kuće rezultatom 5:1. Bez pretjerivanja, konačni rezultat te utakmice mogao je biti i uvjerljiviji.

Naš prijedlog

Ulog je plasman na EURO, stoga ovdje ne treba očekivati veliki broj golova, zbog čega vam savjetujemo da isprobate okladu zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 s kvotom 1.53 u Germaniji.

Osim toga, već smo nekoliko puta spomenuli da Velšani tradicionalno izvrsno igraju kod kuće, a također je poznato da Poljaci imaju značajnih problema u gostujućim utakmicama. Stoga dajemo prednost domaćoj momčadi i savjetujemo vam da isprobate Wales će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno s kvotom 1.42 u Germaniji.

Na kraju, možda bi najbolja oklada bila isprobati kombinaciju Wales će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3, što Germania nudi s kvotom 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*