Dugo očekivani boks meč između Majka Tajsona i Džejka Pola, koji je prvobitno bio zakazan za 20. srpanj 2024. godine, pomjeren je na 15. studeni 2024. godine. Meč je odgođen zbog zdravstvenih problema koje je Tajson iskusio, konkretno zbog izbijanja čira, što je zahtijevalo da smanji treninge i uzme vremena za oporavak.

Naravno da se sjećamo Mikea Tysona, po mnogima najboljeg boksača svih vremena. On sada ima 58 godina, odavno je u mirovini ali će u ring ponovno izaći 15. studenog kada će ukrstiti rukavice s Jakeom Paulom, boksačkim prvakom ali i poznatim YouTuberom.

Meč će se održati u Teksasu, a zanimljivo je da će biti prenošen na streaming platformi Netflix, što se prvi put događa kada je plemenita vještina u pitanju. Postoji mala dvojba da li se radi o službenom ili revijalnom meču, uzimajući u obzir godine Mikea Tysona, a vjerojatno i njegovu fizičku spremu, ali da već sada vlada ogromno zanimanje uopće nema sumnje.

Mike Tysona kvote

Hrvatske Kladionice

KvotaKladionica
1.42
1.55

Stranske Kladionice

KvotaKladionica
1.57
1.40
1.40

Jake Paul kvote

Hrvatske Kladionice

KvotaKladionica
2.65
2.30

Stranske Kladionice

KvotaKladionica
2.37
2.77
2.77

YouTuber protiv „Čeličnog“, boksački spektakl na Netflixu

Jake Paul je prvo postao YouTuber, a onda boksač. Do nedavno amaterski, a sada je u profesionalnim vodama. Postao je poznat i kao partner, po općem mišljenju, najljepše sportašice svijeta, nizozemske klizačice Jutte Leerdam, članice olimpijskog tima Nizozemske na ZOI 2022. godine u Pekingu. Paul ima tek 10 profesionalnih borbi, posljednju je imao prije desetak dana protiv Ryana Burlanda kojeg je nokautirao. U prvih devet borbi ostvario je 8 pobjeda i imao jedan poraz, od Britanca Tommyja Furyja, a najavio je da će „konačno uspavati i Čeličnog Mikea“. Stavio se na raspolaganje i američkom boksačkom timu koji će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Parizu, ali to se odnosi na pripreme i na marketinško promoviranje.

Naravno, radi se o meču koji će zaraditi ogroman novac, ali to ne umanjuje zanimanje u kakvom je stanju Mike Tyson. Podsjećamo da je Tyson profesionalnu karijeru završio još 2005. godine, ali je njegova vladavina okončana porazom od Bustera Douglasa 1990. godine, što je bila jedna od najvećih senzacija u povijesti boksa. Prije svega toga Tyson je postao najmlađi svjetski prvak u teškoj kategoriji pošto je do pojasa stigao krajem 1986. godine i pobjede nad Trevorom Berbickom. Ujedno, Tyson je prvi teškaš u povijesti koji je istovremeno bio vlasnik pojaseva u tri najvažnije boksačke divizije, WBA, WBC i IBF.

Oni manje strastveni ljubitelji boksa Tysona najviše pamte po borbi s Evanderom Holyfieldom kada je protivniku odgrizao dio uha. Veliki problemi u životu Čeličnog Mikea počinju devedesetih kada je bio optužen za silovanje i osuđen na 6 godina zatvora od kojih je izdržao polovicu. Kasnije je još jednom završio iza rešetaka, tada zbog prometnih prekršaja. Aktivirao se ponovo 2020. godine i odboksao neriješeno s Royom Jonesom Juniorom.

Tyson i Paul će boksati 15. studenog na stadionu AT&T u Arlingtonu u Teksasu, na kojem igraju Dallas Cowboysi, poznati NFL tim. Kapacitet ovog stadiona je 80 000 mjesta i nema sumnje da će tribine biti krcate.

Ruke trljaju i priređivači igara na sreću. Kladioničari izbacuju kvote na pobjedu jednog i drugog, a ono na što treba obratiti pažnju su godine dvojice boksača. Paul je 30 godina mlađi od Tysona, aktivan je borac ali nema ni djelić iskustva koje posjeduje nekadašnji prvak. Svakako da je Jake Paul favorit i samo bi ga neka velika greška tijekom borbe mogla koštati poraza. Zato, ako volite da se kladite na boks, uplatite na mlađeg, biologija je nemilosrdna i Tyson bi morao konačno u mirovinu, ovaj put bez povratka.