Tiket dana (petak, 15.03.2024)

Još ovaj vikend i onda nam slijedi prvenstvena pauza zbog reprezentativnih “prozora”. Zato treba iskoristiti naredne dane. Koeficijenti su vrijedili u vrijeme pisanja teksta.

Empoli – Bolonja – 2 @ 2.11 u PSK

Bolonja nije uspjela ostati barem neporažena u duelu sa liderom Interom na svom terenu i prekinula je niz od šest uzastopnih pobjeda u Seriji A. Za njih je utakmica bila izuzetno važna jer je sada jasno da je krajnji cilj Bolonje, poznati kao “Hrtovi”, plasman u Ligu prvaka. Nakon 28 kola još uvijek su na mjestu na kojem žele biti, na četvrtom mjestu, ali im se Roma približila na tri boda zaostatka, a tu su i Atalanta, Napoli i Fiorentina. Uzbudljivo je na Renato Dall’Ara stadionu, Bolonja nije bila prvak točno 60 godina, ali bi sada i 4. mjesto bilo kao osvajanje Scudetta nekad. Empoli dočekuje respektabilnog protivnika nakon dva minimalna poraza, od Cagliarija kod kuće i Milana u gostima.

Još uvijek su iznad crte, ali sada samo s bodom prednosti u odnosu na Frosinone koji je pao u zonu ispadanja. Svaki bod za Empoli je od zlata vrijedan, a ova ekipa je uspješnija kada igra u gostima nego na svom stadionu. Donijeli su 15 bodova sa gostovanja, a samo 10 su osvojili na Carlo Castellani stadionu. Prošle jeseni bilo je 3:0 za Bolonju, ne očekujemo sada tako uvjerljivu pobjedu Bolonje, ali vjerujemo u “dvojku”. Za nju se dobiva koeficijent 2.11 u kladionici PSK.

Osnabrück – Fortuna – 2 @ 1.92 u PSK

Ljubičasti iz Osnabrücka ne odustaju od borbe za opstanak, unatoč tome što su zakovani za dno tablice. U posljednja tri kola pokazali su više nego u prvih dvadesetak, pobijedili su dva tima s vrha tablice, Hannover kod kuće i Hamburg u gostima, ali su prošlog tjedna ispustili dva puta vodstvo u Kaiserslauternu i ostali bez bodova u duelu s direktnim konkurentom. Sada su od tog Kaiserslauterna udaljeni 10 bodova, a oni su prvi tim iznad crte. Meta Osnabrücka stoga treba biti 16. mjesto, koje vodi u baraž, a Hansa koja ga trenutno drži ima 7 bodova viška u odnosu na Ljubičaste. Problem je što ponovno igraju s ekipom s vrha koja cilja ulazak u elitu.

Fortuna je 4. na tabeli Zweite Bundeslige, a bez poraza je u posljednjih pet kola. U tom razdoblju ostvarili su dvije pobjede i tri remija. Treba reći da je ekipa iz Düsseldorfa izborila polufinale DFB kupa u kojem će igrati protiv lidera Bundeslige Bayera iz Leverkusena i nemaju velike šanse za finale. Predlažemo “dvojku” i unatoč odličnoj formi Osnabrücka jer Fortuna mora pobijediti ako želi u Bundesligu. U kladionici PSK dvojka nosi koeficijent 1.92.

Lech – Warta – 1 @ 1.54 u PSK

Loša forma Lecha mora jednom stati, a dolazak gradskog rivala Warte je prava prilika. Potpuno neočekivano, ekipa Lecha je bez pobjede u posljednja četiri meča, tri u Ekstraklasi i jedan u Kupu Poljske. Da stvar bude gora, u te četiri utakmice nisu uspjeli postići niti gol. S Gornikom i Śląskom igrali su bez golova, a uvjerljivo su poraženi od prvaka Rakowa s 4:0. Osim toga, u kupu su nakon produžetaka izgubili od Pogona.

Na tablici sada zaostaju četiri boda za vodećim dvojcem koji čine Jagiellonia i Śląsk, što znači da mogu nadoknaditi sve propuste u preostalih desetak kola. Warta je u ponedjeljak izgubila kod kuće od LKS-a iz Łódźa i tako ostala na 12. mjestu, sada s samo 4 boda više od prvog tima ispod crte. Borba za opstanak je njihova sudbina, unatoč činjenici da im je poraz od LKS-a bio prvi u drugom dijelu sezone. Za “jedinicu” se u kladionici PSK dobiva koeficijent 1.54.

Den Bosch – Willem II – 2 i 2+ @ 1.82 u PSK

Nizozemska druga liga igra se u žestokom ritmu, razlog je skori početak doigravanja, a imamo pravu dramu na vrhu tablice. Direktno će u elitu dvije prvoplasirane ekipe, dok će sljedećih šest imati priliku u doigravanju. Naravno, doigravanje je nepredvidivo i mnogo je bolje na vrijeme izboriti promociju, a trenutno je najbliži tome Willem II. Ekipa iz Tilburga je lider s 5 bodova više od Roda i Den Haaga, a vrlo blizu su i Groningen, De Graafschap i Dordrecht. Ekipa iz Tilburga izgubila je dvije vezane utakmice, što im se nije dogodilo od početka sezone.

Prvo ih je porazila Roda u Tilburgu, a zatim su izgubili i u Emmenu. Taj mini niz prekinuli su pobjedom nad Eindhovenom u prošlom kolu s 3:0. Gostovanje Den Boschu je prilika za novi trijumf, domaći tim igra bez ikakvih motiva, ali je i unatoč tome u prošlom kolu slavio u Ossu s 2:1. Prošle jeseni u Tilburgu bilo je 3:1 za Willem II, a nešto slično očekujemo da se dogodi i u ‘s-Hertogenboschu, gradu poznatom po teniskom turniru na travi. Za 2 i 2+ dobiva se koeficijent 1.82 u kladionici PSK.

Ukupna koeficijent na tiketu za petak u kladionici PSK iznosi 11.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*