TIP DANA: Chelsea – Newcastle: Više smo očekivali od oba tima!

U ponedjeljak je, naravno, nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali susret koji će se odigrati na Stamford Bridgeu, gdje će nogometaši Chelseaja ugostiti Newcastle. Početak susreta između ove dvije ekipe zakazan je za 21 sat.

Chelsea: Mogu li Plavci da se umiješaju u borbu za Europu?

Poznato je da je prošla sezona za Plavce bila noćna mora, pošto tim s Stamford Bridgea, unatoč enormnim ulaganjima, nije uspio osigurati plasman u neko od europskih natjecanja. Svakako da je upravo to bio primarni cilj u novoj sezoni, međutim, vrlo lako se može dogoditi da nekadašnjeg prvaka Europe ni sljedeće sezone ne gledamo u europskim natjecanjima, što bi svakako bila prava katastrofa.

U ovom trenutku, izabranici Mauricija Pochettina nalaze se na jedanaestom mjestu na ljestvici s čak jedanaest bodova manjka u odnosu na, primjerice, šestoplasirani Manchester United, međutim, ono što moramo napomenuti jest da Plavci imaju dvije utakmice manje u odnosu na United, pa bi s dvije eventualne pobjede na tim zaostalim susretima tim sa Stamford Bridgea došao u situaciju da se bori za mjesto koje vodi u neko od europskih natjecanja, uz konstataciju da će to biti pakleno težak zadatak.

Na posljednjih pet utakmica u Premier ligi, Chelsea je ostvario samo jednu pobjedu, dva poraza i isto toliko remija, a u prošlom kolu, tim iz Londona remizirao je na nimalo ugodnom gostovanju kod Brentforda kada je bilo 2:2. Prije toga, ova ekipa odigrala je možda i svoju najbolju partiju u ovoj sezoni, pošto su Plavci remizirali na gostovanju kod Manchester Cityja, a taj susret završen je rezultatom 1:1, i kada na sve to dodamo da je ova ekipa uspjela odoljeti Građanima i u prvom dijelu sezone, u spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 4:4, dolazimo do zaključka da je tim sa Stamford Bridgea svoje dvije najbolje utakmice u sezoni odigrao protiv aktualnog prvaka Engleske.

Nažalost, nedavno su Pochettinovi puleni poraženi u finalu Liga kupa i to od Liverpoola, a taj dvoboj na Wembleyju, Redsi su riješili nakon produžetaka, pa je tako otpala nada da bi Plavci preko trofeja u Kupu mogli doći do sudjelovanja u kvalifikacijama za Europsku ligu. Inače, kada je riječ o utakmicama na domaćem terenu, dosad je jedanaestoplasirani tim na ljestvici odigrao dvanaest mečeva i ostvario pet pobjeda, tri remija, ali i četiri poraza, a u prvom dijelu sezone Plavci su uvjerljivo poraženi na gostovanju kod Newcastlea, kada je bilo 4:1, pa će ovo biti najbolja moguća prilika za osvetu timu koji općenito igra katastrofalno u gostima, i dojam je da je to nešto što bi Pochettinovi puleni mogli i morali iskoristiti.

Newcastle: Bilo je teško ponoviti prošlu sezonu!

Newcastle je prošle sezone igrao zaista fenomenalno, a najbolji pokazatelj za to je i izboren plasman u Ligu prvaka, što je naravno bio primarni cilj otkako je klub prije nešto više od dvije godine dobio prebogate vlasnike. Od prvog do posljednjeg kola, Svrake su igrale na vrlo visokoj razini i na kraju došle do četvrte pozicije na ljestvici, ostaje žal zbog poraza u finalu Liga kupa od Manchester Uniteda, mada, ne treba previše zamjeriti nogometašima Newcastlea, pošto je prošla sezona definitivno označila povratak ovog kluba na mjesto koje mu i pripada.

Kada smo spomenuli Ligu prvaka, treba istaknuti da engleski predstavnik nažalost nije uspio doći do plasmana u nokaut fazu elitnog natjecanja, i to nakon što je ova ekipa u konkurenciji Dortmunda, PSG-a, i talijanskog Milana na kraju završila na četvrtom mjestu na ljestvici, uz konstataciju da je tim s St. James’ Parka prilično dobro započeo natjecanje, ali kada je bilo najmanje potrebno, ova ekipa je vezala nekoliko loših rezultata. Primarni cilj i ovog puta izlazak u Europu, međutim, poput Chelseaja, čini se da će to biti dosta težak, a možda čak i nemoguć zadatak.

Trenutno, izabranici Eddieja Howea nalaze se na desetom mjestu na ljestvici i imaju utakmicu manje u odnosu na gotovo sve timove u prvenstvu, ali i četiri boda viška u odnosu na jedanaestoplasirani Chelsea, kod kojeg gostuju u ovom kolu. Eventualna pobjeda na ovom susretu dala bi popularnim Svrakama kakvu-takvu nadu da mogu ući u borbu za plasman u neko od europskih natjecanja, međutim, sigurno je da je i domaćin tog dvoboja silno motiviran, jer je i za njega ovo posljednja prilika za priključak. Na posljednjih pet utakmica u prvenstvu, izabranici Eddieja Howea ostvarili su dvije pobjede, dva remija i jedan poraz, i to na gostovanju kod Arsenala kada je bilo 4:1.

U prošlom kolu, crno-bijeli ostvarili su vrlo važnu pobjedu na svom terenu protiv Wolverhamptona, a taj susret na St. James’ Parku završen je rezultatom 3:0. Inače, kada je riječ o gostovanjima, moramo napomenuti da je Newcastle jedna od najslabijih gostujućih ekipa u prvenstvu Engleske, s obzirom da je do sada ovaj tim odigrao trinaest utakmica u gostima i ostvario samo tri pobjede, dva remija i čak osam poraza, što je za tim koji je prije početka sezone imao ambiciju da ponovo dođe do plasmana u Ligu prvaka, zaista previše.

Naš prijedlog

Posljednji međusobni susret između ove dvije ekipe odigran je prošle godine u sklopu Liga kupa, kada je Chelsea nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminirao Newcastle. I ovog puta dajemo prednost domaćoj ekipi, najviše zbog činjenice da Plavci još uvijek imaju kakve-takve šanse da se umiješaju u borbu za plasman u neko od europskih natjecanja, savjetujemo vam da odigrate pobjedu domaćina za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 2.00.

Mišljenja smo i da nas očekuje dosta pogodaka, pa savjetujemo igru 4+, koju kladionica PSK plaća s kvotom 2.09.

Za kraj, sva je prilika da će Chelsea koji u posljednje vrijeme počinje pokazivati znake života postići dva ili više pogodaka na ovom susretu, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 1.64 u kladionici PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*