TIP DANA: Arsenal – Porto: Težak ispit za ove sezone sjajne Topnike!

U utorak su na rasporedu novi susreti osmine finala Lige prvaka, a ovaj put smo za vas pripremili duel između Arsenala i Porta. Prvi meč između ove dvije ekipe završen je pobjedom portugalskog predstavnika, rezultatom 1:0, uz konstataciju da su popularni Zmajevi do trijumfa došli nakon gola u posljednjim trenucima susreta. Revanš duel zakazan je na Emiratesu u 21h.

Arsenal: Na Emiratesu se dosad nitko nije naigrao nogometa!

Otkako je Arsene Wenger napustio Arsenal, dugo su Topnici pokušavali pronaći pravu igru, a dojam je da se to konačno dogodilo prošle sezone, kada je ova ekipa završila na drugom mjestu na ljestvici, a time i došla do plasmana u Ligu prvaka, što je svakako bio primarni cilj godinama unatrag. Ne smijemo zaboraviti ni da je tim iz Londona u prvom dijelu prvenstva imao dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na City, koji je ipak u drugom dijelu prvenstva doslovno rečeno ubacio u petu brzinu i stigao do novog naslova prvaka Engleske.

Kao što smo već spomenuli, Topnici su konačno uspjeli doći do plasmana u elitno natjecanje, ali ne samo to, već su s prvog mjesta došli do plasmana u osminu finala. Na prvi pogled grupa nije bila nimalo naivna, s obzirom da su u njoj bili timovi poput Seville, PSV-a, ali i Lensa koji je prošle sezone stigao do vicešampionske titule u Francuskoj. Voljom ždrijeba, Arsenal je za protivnika u osmini finala dobio ekipu Porta, i nitko u klubu nije krio oduševljenje s imenom protivnika, međutim, popularni Zmajevi su u prvom duelu slavili minimalnim rezultatom i to golom Galena u posljednjim sekundama utakmice.

Pred engleskim predstavnikom je vrlo težak zadatak, međutim, s obzirom kako Arsenal u posljednje vrijeme igra u Premier ligi, čini se da svi imaju dosta razloga za zadovoljstvo. Naime, izabranici Mikela Artete se u ovom trenutku nalaze na diobi prvog mjesta na ljestvici uz isti broj bodova kao i Liverpool, dok trećeplasirani Manchester City ima samo bod manjka, pa se čini da ćemo svjedočiti jednoj od najzanimljivijih borbi za naslov prvaka Engleske u posljednjih dvadesetak godina.

U posljednje vrijeme, tim iz Londona igra fenomenalno, tako da je ova ekipa na pet posljednjih susreta u Premier ligi ostvarila isto toliko pobjeda, a posljednji u nizu dogodio se u prošlom kolu kada su Topnici uz dosta muke savladali Brentford rezultatom 2:1, a čovjek odluke bio je Havertz, koji je postigao pogodak u 86. minuti susreta. Prije toga, Artetini puleni odigrali su fenomenalan susret na gostovanju kod Sheffielda, kada je bilo više nego uvjerljivih 0:6, a ne smijemo zaboraviti da tim iz Londona već sljedećeg vikenda očekuje derbi susret s Manchester Cityjem, koji će nam sigurno dati odgovore na mnoga pitanja.

Porto: Mogu li Zmajevi sačuvati prednost?

Nažalost, Porto prošle sezone nije uspio obraniti naslov prvaka Portugala, s obzirom da je ova ekipa na kraju završila na drugom mjestu na ljestvici, s samo dva boda manjka u odnosu na Benficu, pa je tim s Dragaa morao biti zadovoljan s vicešampionskom titulom. Naravno, sezona nije bila neuspješna s obzirom da su popularni Zmajevi uspjeli doći do trofeja u portugalskom Kupu, pošto je u velikom finalu savladana ekipa Brage, a isto tako je portugalski predstavnik stigao do plasmana u nokaut fazu Lige prvaka, i naravno da je to i ovog puta bio jedan od primarnih ciljeva.

U toj svojoj namjeri, puleni Sergija Conceiçãoa su uspjeli, s obzirom da su na kraju završili na drugom mjestu u grupi i to uz isti broj bodova kao i prvoplasirana Barcelona, ali je španjolski predstavnik imao bolji međusobni skor, pa je zato završio na prvom mjestu. U odlučujućem susretu za prolazak u nokaut fazu, Zmajevi su na svom terenu deklasirali ukrajinski Šahtar i zakazali dvomeč s Arsenalom. Spomenuli smo već da je prvi duel između ova dva tima završen pobjedom Porta od 1:0, a junak tog susreta bio je sjajni Galeno, koji je postigao pogodak u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Općenito, Zmajevi igraju fantastično od tog susreta, a sigurno je da je najbolji pokazatelj za to i velika pobjeda u prvenstvu nad ekipom Benfice, kada je bilo čak 5:0.

U ovom trenutku, nekadašnji prvak Portugala nalazi se na trećem mjestu na ljestvici s čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Sporting, koji ima čak i utakmicu manje, i zaista je teško očekivati da se Zmajevi uključe u borbu za naslov prvaka Portugala, međutim, jako je bitno zauzeti treće mjesto na ljestvici na kraju, s obzirom da je to posljednja pozicija koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. Trenutno Porto ima pet bodova viška u odnosu na četvrtoplasiranu Bragu, koja je na veliku radost svih navijača Zmajeva u prošlom kolu kiksnula na gostovanju kod neugodnog Rio Avea, a taj dvoboj završen je bez pogodaka. Inače, tim koji s klupe predvodi Sergio Conceição je u prošlom kolu upisao još jednu pobjedu i to na nimalo laganom gostovanju kod Portimonensea, a taj susret završen je rezultatom 0:3, zbog čega nogometaši Porta u vrlo dobrom raspoloženju putuju na gostovanje kod Arsenala u nadi da će sačuvati prednost koju su stekli u prvom duelu, iako to sve naravno neće biti nimalo lak zadatak.

Naš prijedlog

Očekuje se da domaćin od prvog trenutka krene ofenzivno prema golu Porta, kako bi što prije anulirao prednost popularnih Zmajeva, zbog čega vam savjetujemo da se oprobate s prijelazom 1-1 koji kladionica Germania plaća s kvotom 1.65.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo i da odigrate igru I2+, za koju je kladionica Germania pripremila odličnu kvotu 2.42.

Za kraj, u velikoj mjeri smo uvjereni u prolazak engleskog predstavnika, a na sve to treba ovdje biti i dosta pogodaka, naročito u mreži Porta, pa vam predlažemo da se oprobate s igrom D2+ uz kvotu 1.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*