TIP DANA: Dortmund – PSV: Razbijanje Philipsa o “Žuti zid”

U srijedu su na rasporedu posljednja dva meča osmine finala Lige prvaka, a ovog puta analizirali smo duel koji će se odigrati na Signal Iduna Parku gdje će nogometaši Borussije Dortmund ugostiti ekipu PSV-a. Prvi susret između ove dvije ekipe, koji je odigran na stadionu nizozemskog predstavnika, završen je neriješeno, rezultatom 1:1. Revanš je zakazan za 21 sat.

Dortmund: Meč sezone za Milionere!

Dortmund je prošle sezone ispustio naslov prvaka Njemačke u posljednjem kolu, jer je ova ekipa na svom stadionu samo remizirala protiv Mainza, što je Bayern iz Münchena iskoristio i trijumfom na gostovanju kod Kölna, sve to nakon gola u finišu susreta, došao do jedanaeste uzastopne titule. Poznato je da Bavarci godinama dominiraju njemačkim nogometom i svakako da su svi bili mišljenja da kada se jednog dana desi da jedan od najtrofejnijih klubova u Europi ne dođe do titule prvaka ove zemlje, da će tim koji prekine tu dominaciju biti upravo Borussia, međutim, već sada možemo reći da od toga neće biti ništa. Bundesliga je praktično već riješena, jer je Leverkusen na pragu svoje prve titule prvaka Njemačke, jer u ovom trenutku popularni Farmaceuti imaju čak deset bodova viška u odnosu na Bayern, što je na devet kola prije kraja prvenstva najvjerojatnije nenadoknadiva bodovna razlika.

A gdje je tu Borussia? Kako sada stvari stoje, popularni Milioneri će se do kraja prvenstva boriti za plasman u najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje, jer se trenutno ova ekipa nalazi na četvrtom mjestu na ljestvici uz bod viška u odnosu na petoplasirani Leipzig. U posljednja dva kola, izabranici trenera Terzića odigrali su dva izuzetno dobra meča i upisali isto toliko pobjeda. Prvo su Milioneri bili bolji od Union Berlina na gostovanju, a potom je Borussia slavila i na gostovanju kod Werdera iz Bremena u duelu koji je završen rezultatom 1:2, iako su gosti većim dijelom susreta igrali s igračem manje. Zanimljivo je da je uprava Dortmunda pred trenera Terzića postavila ultimatum, a to je da ukoliko želi ostati na klupi ovog tima, mora slaviti na oba spomenuta gostovanja, što se i dogodilo, a do takve situacije je došlo nakon što je tim s Signal Iduna Parka poražen na svom stadionu od Hoffenheima, rezultatom 2:3.

Što se tiče Lige prvaka, moramo napomenuti da je njemački predstavnik uspio doći do prvog mjesta u ubjedljivo najtežoj grupi u kojoj su, osim ovog tima, bili još i PSG, Milan i Newcastle, a za protivnika u osmini finala ova ekipa dobila je nizozemski PSV, nakon čega su svi bili više nego zadovoljni ždrijebom. Prvi duel između nizozemskog i njemačkog predstavnika završen je rezultatom 1:1, što je svakako odličan rezultat za Borussiju ako uzmemo u obzir koliko dobro PSV u posljednje vrijeme igra na svom stadionu, pa će odluka o putniku u četvrtfinale biti donesena večeras na Signal Iduna Parku, i sva je prilika da će Dortmund biti blagi favorit na tom susretu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog nešto većeg iskustva u europskim mečevima.

PSV: Filipsovci na teškom ispitu!

PSV spada u red najtrofejnijih nizozemskih klubova, a najveći uspjeh je svakako osvajanje Lige prvaka (tadašnji Kup prvaka) i to 1988. godine. Osim toga, nizozemski tim je deset godina ranije stigao i do trofeja u UEFA Kupu (današnja Europa liga), a na sve to moramo dodati čak 24 naslova prvaka, uz konstataciju da je ova ekipa do posljednje titule prvaka Nizozemske stigla još 2018. godine. PSV je inače do sada jedanaest puta osvajao i nizozemski Kup, posljednji put prošle sezone, a tim iz Eindhovena je rekorder ove zemlje po broju osvojenih trofeja u Superkupu (14), uz konstataciju da je posljednji osvojen prošle sezone, koja je makar na osnovu ova dva spomenuta trofeja bila uspješna. Međutim, kako sada stvari stoje, čini se da će PSV doći do svog prvog naslova prvaka Nizozemske nakon čak šest godina čekanja, jer se u ovom trenutku PSV nalazi na prvom mjestu na ljestvici uz čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Feyenoord, i sva je prilika da je to nenadoknadiva bodovna prednost, pogotovo u prvenstvu poput nizozemskog, gdje vodeći timovi ne kiksaju tako često.

Na posljednjih pet mečeva, izabranici Petera Bosza ostvarili su četiri pobjede uz jedan remi i to u velikom derbiju protiv Feyenoorda kada je bilo 2:2, a moramo napomenuti da lider na ljestvici nizozemskog prvenstva još uvijek ne zna za poraz u prvenstvu, jer je do sada ova ekipa ostvarila 22 pobjede uz tri remija. U prošlom kolu, klub iz Eindhovena u znatno promijenjenom sastavu slavio je na gostovanju kod Eaglesa, a taj dvoboj završen je minimalnom pobjedom gostiju. Na vrlo visokoj razini, nizozemski predstavnik ove sezone igra u Ligi prvaka, i to nakon što je prije svega ova ekipa uspjela doći do plasmana u nokaut fazu u nimalo naivnoj grupi, u kojoj su, osim ovog tima, bili još Arsenal, Sevilla, ali i Lens, koji je prošle sezone stigao do vicešampionske titule u Francuskoj.

Na kraju, tim iz Eindhovena stigao je do drugog mjesta na ljestvici, ali ono što je svakako vrijedno spomena jest da su štićenici Petera Bosza kolo prije kraja osigurali plasman u doigravanje, pa je susret s Arsenalom u posljednjem kolu bio revijalnog karaktera. U prvom meču osmine finala, PSV je ugostio Dortmund, i nažalost, gosti su prvi stigli do prednosti. Međutim, nizozemski predstavnik se nije predao i već početkom drugog dijela igre stigao do izjednačenja, nakon poprilično sumnjivog penala. Do kraja dvoboja su i jedni i drugi imali nekoliko izglednih prilika, ali više nije bilo pogodaka, i čini se da s tim rezultatom moraju biti zadovoljniji gosti, koji imaju lijepu priliku da pred svojim navijačima potvrde plasman u četvrtfinale najkvalitetnijeg europskog klupskog natjecanja, ali je sigurno da se PSV neće tako lako predati.

Naš prijedlog

Bez obzira na ogroman ulog, smatramo da će nam revanš meč između Dortmunda i PSV-a donijeti dosta pogodaka, pa vam savjetujemo da se oprobate s igrom 3+ za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 1.58.

Kada se sve zbroji i oduzme, dojam je da domaćin ipak ima više iskustva za ovakve mečeve, zbog čega popularnim Milionerima dajemo blagu prednost na ovom dvoboju i savjetujemo vam da odigrate jedinicu koju kladionica PSK nudi s kvotom 2.10.

Za kraj, možda je idealno probati s kombinacijom igara 1X i 3+, sve to uz fenomenalnu kvotu 2.29 u PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*