TIP DANA: Real Sociedad – PSG: Baskijci nemaju što izgubiti!

Tip Dana na kladjenje.hr

U utorak su na rasporedu prve dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, a ovaj put smo za vas pripremili dvoboj između Real Sociedada i PSG-a. Prva utakmica između španjolskog i francuskog predstavnika, odigrana na Parku prinčeva, završila je pobjedom Parižana 2:0. Uzvratna utakmica je zakazana za 21:00 na Anoeti.

Real Sociedad: Katastrofalne izvedbe u posljednje vrijeme!

Kao što smo već nekoliko puta spomenuli, Real Sociedad je prošle sezone uspio osigurati četvrto mjesto na ljestvici, čime je izborio izravan ulazak u najprestižnije europsko klupsko natjecanje, ostvarivši dugogodišnji cilj tima iz San Sebastiana. Početak sezone bio je opet prilično dobar, a čini se da je Real Sociedad bio na vrhuncu forme tijekom završne faze grupne faze Lige prvaka, koju je momčad završila na vrhu tablice s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Inter Milan. Momčad s Anoete jedna je od rijetkih koja je ove sezone uspjela odoljeti Nerazzurrima, ne samo jednom, već dva puta. Međutim, kad se sve zbroji i oduzme, čini se da baskijski klub u posljednje vrijeme igra vrlo loše, i da je Real Sociedad sezonu započeo ovako loše, sigurno bismo sada govorili o očajničkoj borbi za opstanak.

U ovom trenutku, bivši pobjednik Kupa kralja nalazi se na sedmom mjestu na ljestvici, što na kraju sezone vodi do kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Svakako, natjecanje treće razine u Europi ne bi zadovoljilo čelnike ovog kluba, koji ponovno sanjaju o Ligi prvaka. U posljednjih pet utakmica La Lige, Real Sociedad ostvario je samo jednu pobjedu, i to u gostima protiv Mallorce, a u posljednjem kolu, sedmoplasirana momčad doživjela je još jedan poraz, ovaj put u gostima kod Seville. Bio je to spektakularan susret s pet golova, gdje su Andalužani trijumfirali s 3:2, definitivno izlazeći iz opasne zone.

Čak i prije toga, momčad Imanola Alguacila nije se istaknula, jer su poraženi na svom stadionu od Villarreala, koji također ima mnogo problema ove sezone. Ta utakmica na Anoeti završila je rezultatom 1:3. U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, Real Sociedad je glatko poražen na Parku prinčeva od PSG-a, a susret je završio rezultatom 2:0. To znači da španjolskom predstavniku za prolazak u sljedeću fazu elitnog europskog natjecanja vjerojatno treba njihova najbolja izvedba sezone.

Za kraj, za ovu uzvratnu utakmicu protiv PSG-a, Alguacil neće moći računati na Munoz, Fernandeza, Odriozolu i Merquelanza, dok je Barrenetxea upitan.

PSG: Plasman u sljedeću fazu ne bi trebao biti upitan!

Godinama unazad Paris Saint-Germain pokušava osvojiti trofej u najprestižnijem europskom klupskom natjecanju, ali uspjeh je izmicao timu. Najbliže “ušatom” trofeju PSG je bio u “korona” sezoni ljeta 2020. godine, kada je francuski predstavnik poražen 1:0 u finalu od Bayerna iz Münchena.

Kao što smo već nekoliko puta spomenuli, na početku ove sezone dogodile su se brojne promjene u francuskoj prijestolnici, a glavna je bila na klupi, jer je Luis Enrique, koji je prethodno vodio španjolsku reprezentaciju, postao novi trener kluba.

Kako stvari stoje u Francuskoj, ništa novo ove sezone. Trenutno, aktualni prvaci ove zemlje nalaze se na vrhu tablice s devet bodova prednosti nad drugoplasiranim Brestom, pa se čini da još jedan naslov prvaka nije upitan.

U posljednjih pet utakmica, Enriqueovi igrači ostvarili su tri pobjede i dva remija, uz napomenu da su ta dva remija došla u posljednja dva kola. Prvo su na Parku prinčeva PSG i Rennes odigrali neriješeno 1:1, a u posljednjem kolu tim iz prijestolnice ponovno je remizirao u jednoj od najtežih gostujućih utakmica u Ligue 1, kod Monaca, utakmica koja je, suprotno svim očekivanjima, završila bez golova.

Međutim, sav fokus je na Ligi prvaka, gdje su Enriqueovi puleni uspjeli pobijediti španjolski Real Sociedad 2:0 u prvoj utakmici osmine finala na Parku prinčeva, što je svakako sjajan rezultat uoči uzvratne utakmice zakazane za večeras.

Također treba spomenuti da je u grupnoj fazi PSG odigrao nekoliko prilično blijedih utakmica, ali na kraju je to bilo dovoljno za drugo mjesto u grupi, što obično znači težeg protivnika u osmini finala. Međutim, ovaj put to nije bio slučaj, i evidentno je da su Parižani veliki favoriti za prolazak među osam najboljih europskih momčadi u ovom uzvratnom susretu.

Što se tiče izostanaka, Luis Enrique ima manje problema od svog kolege u Real Sociedadu. Bivši trener španjolske reprezentacije i Barcelone neće moći računati na Asensija, Škrinjara i Kimpembea za ovu utakmicu.

Naš prijedlog

Kao što smo već napomenuli, Real Sociedad u posljednje vrijeme igra vrlo loše, i vjerujemo da se to ne može promijeniti preko noći. Stoga je sasvim moguće da će Parižani također pobijediti u uzvratnoj utakmici, zbog čega vam savjetujemo da odigrate PSG će pobijediti na utakmici, za koju kladionica Germania nudi koeficijent 2.80.

Svakako je prihvatljiva i oklada na PSG će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno na francuskog predstavnika, za koju Germania nudi kvotu 1.54.

Za kraj, ovdje ne očekujte previše golova, pa bi bilo idealno fokusirati se na kombinaciju oklada PSG će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3, sve s kvotom 1.70 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*