TIP DANA: Atletik Bilbao – Atletiko Madrid: Tko će do plasmana u finale Kupa Kralja?

U četvrtak je vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj put smo za vas analizirali uzvratnu utakmicu polufinala španjolskog Kupa Kralja, u kojoj će snage odmjeriti Atletik Bilbao i Atletiko Madrid. Prvi susret između ove dvije ekipe, koji je nedavno odigran na Wanda Metropolitanu, završen je pobjedom tima iz Baskije s 0:1, a uzvratna utakmica je zakazana za 21:30h.

Atletik Bilbao: Mogu li Baskijci zadržati prednost?

Atletik Bilbao je treći najtrofejniji klub u Španjolskoj, odmah iza Reala i Barcelone, a posljednji trofej je ovaj tim osvojio 2021. godine u španjolskom Superkupu. Inače, malo ljudi zna da je tim iz Baskije do sada čak osam puta osvajao naslov prvaka Španjolske, a kad na sve to dodamo i čak 23 trofeja u Kupu Kralja, prilično je jasno zašto se radi o trećem najtrofejnijem španjolskom klubu.

Prošla sezona bila je za zaborav, budući da tim s San Mamesa nije uspio doći do plasmana u neko od europskih natjecanja i to pošto je Atletik na kraju završio tek na osmom mjestu na ljestvici. Naravno, i na početku ove sezone primarni cilj bio je izlazak na europsku scenu, a kad se podvuče crta utisak je da svi u klubu moraju imati dosta razloga za zadovoljstvo.

Prije svega, krenut ćemo od španjolskog Kupa Kralja gdje se Bilbao nalazi praktički na pragu plasmana u veliko finale, pošto je u prvoj utakmici polufinala ovaj tim pomalo neočekivano uspio slaviti u gostima kod favoriziranog Atletiko Madrida, a taj duel završen je rezultatom 0:1.

U četvrtfinalu je ponos Baskije uspio eliminirati Barcelonu u jednoj fantastičnoj utakmici koja je riješena nakon produžetaka, a na kraju je bilo 4:2. Što se tiče najkvalitetnijeg ranga španjolskog nogometa, sve je prilika da ćemo ovu ekipu sljedeće sezone gledati barem u Europskoj ligi, iako nije isključeno ni da Bilbao napadne Ligu prvaka. Naime, trenutačno se izabranici Ernesta Valverdea nalaze na petom mjestu na ljestvici s samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, koji je, uzgred, i rival u polufinalu španjolskog Kupa Kralja.

Nažalost, u prošlom kolu Atletik Bilbao doživio je poraz i to na vrlo teškom gostovanju kod Betisa, kada je bilo 3:1, međutim, i unatoč tome, peto mjesto na kraju prvenstva ne bi smjelo biti dovedeno u pitanje pošto trenutačno Baskijci imaju sedam bodova više od upravo šestoplasiranog Betisa, što nije nimalo naivna bodovna prednost.

Inače, što se tiče nastupa na domaćem terenu, gdje Atletik po tradiciji igra prilično dobro, ove sezone su Baski na San Mamesu odigrali trinaest utakmica i ostvarili deset pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, i to još u prvom kolu od Real Madrida.

Atletiko Madrid: Samo jedna pobjeda na posljednjih šest utakmica!

Atletiko Madrid već godinama pripada samom vrhu španjolskog nogometa, a za preporod tima iz glavnog grada najzaslužniji je Čolo Simeone. Tijekom njegovog mandata u Madridu, Atletiko je uspio doći do dva naslova prvaka Španjolske, dva trofeja u Europskoj ligi, dva Superkupa Europe, a dva puta su Jorgandžije igrale i u velikom finalu Lige prvaka, nažalost, oba puta su izgubili.

Prošla sezona bila je zadovoljavajuća, iako nije bilo trofeja, ali je ostvaren primarni cilj, a to je naravno godinama unazad plasman u elitno klupsko natjecanje. Tijekom ljeta bilo je nekoliko vrlo zanimljivih transfera, iako je i dalje glavni igrač ekipe iz glavnog grada Antoine Griezmann, koji polako ali sigurno postaje zaštitni znak ovog kluba. U ovom trenutku, bivši prvak Španjolske nalazi se na četvrtom mjestu na ljestvici s tri boda više u odnosu na Atletik Bilbao, koji će zanimljivo biti protivnik i u polufinalu španjolskog Kupa Kralja.

U prošlom kolu, izabranici Čola Simeonea odigrali su jako lošu utakmicu i samo remizirali na gostovanju kod Almerije (2:2), koja je već viđena u drugoj ligi sljedeće sezone. Općenito, klubu iz glavnog grada ne ide u posljednje vrijeme, budući da je Atletiko Madrid na posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima ostvario samo jednu pobjedu, i to na domaćem terenu protiv Las Palmasa u prvenstvu, kada je bilo više nego uvjerljivih 5:0. Na putu do polufinala španjolskog Kupa Kralja, Jorgandžije su uspjele eliminirati Real Madrid i tako se osvetiti svom gradskom rivalu za poraz u polufinalu Superkupa.

Što se tiče Lige prvaka, valja istaknuti da je španjolski predstavnik uspio doći do plasmana u nokaut fazu Lige prvaka i to s prvog mjesta u grupi, s četiri boda više u odnosu na drugoplasirani Lazio. Za protivnika u osmini finala elitnog natjecanja, izabranici Čola Simeonea su dobili ekipu Intera, a prvi duel između ova dva tima koji je odigran na Giuseppe Meazzi završen je pobjedom talijanskog predstavnika od 1:0, što svakako nije nepremostiv rezultat. Ipak, treba biti realan da se španjolska ekipa nije proslavila na tom prvom susretu i pravo je čudo kako Neroazzurri nisu uvjerljivije pobijedili Atletiko.

Za kraj, Madriđani su do sada odigrali u prvenstvu trinaest utakmica u gostima i utisak je da se baš i nisu proslavili, budući da su u tom periodu ostvarili četiri pobjede, tri remija i čak šest poraza.

Naš prijedlog

Pred nama je vrlo teška utakmica za prognoziranje, ali smatramo da ni ovaj put neće biti previše golova, pa vam savjetujemo da se fokusirate na igru 0-2 gola za koju kladionica PSK nudi koeficijent 1.62.

Osim toga, Bilbao zaista rijetko gubi na svom stadionu, pa je sva prilika da će i ovaj put ponos Baskije ostati neporažen na svom terenu, zbog čega vam preporučujemo da odigrate duplu šansu 1X s kvotom 1.39 u PSK.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da ovaj uzvratni susret polufinala španjolskog Kupa Kralja završi bez pobjednika, pa hrabro preporučujemo da isprobate s X koji kladionica PSK plaća s kvotom 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*