TIP DANA: Fiorentina- Lacio: Lacio se Fiorentini čini kao težak protivnik!

Ponedjeljak donosi nešto slabiju ponudu za klađenje u usporedbi s prethodna dva dana, a ovom prilikom analizirali smo za vas posljednju utakmicu 26. kola talijanske Serie A, gdje će Fiorentina u Firenci ugostiti Lacio. Utakmica između ove dvije momčadi zakazana je za 20:45.

Fiorentina: Viola rijetko pobjeđuje Lacio u Serie A!

Prošle sezone, Fiorentina je zauzela osmo mjesto na ljestvici, što nije bilo dovoljno za plasman u europska natjecanja. Međutim, zbog izbacivanja Juventusa iz Europe, njegovo mjesto zauzeo je tim iz Firence, koji i ove sezone nastupa u Konferencijskoj ligi. Podsjetimo, prošle sezone ovaj tim je došao do velikog finala ovog natjecanja, gdje je, nažalost, poražen od West Hama nakon preokreta.

Osim toga, Viola je prošle sezone igrala i u finalu talijanskog Kupa, gdje je ponovno poražena, ovaj put od Intera, ali je opći dojam o prošloj sezoni više nego dobar. Ovoga puta primarni cilj bit će izravni plasman u Europsku ligu, što neće biti nimalo lak zadatak, posebno ako pogledamo ljestvicu, budući da se momčad Vincenza Italiana trenutno nalazi na osmom mjestu s tri boda manje od šestoplasirane Rome, koja igra izvanredno otkako ju je preuzeo Daniele De Rossi.

U posljednjih pet prvenstvenih utakmica, Fiorentina je ostvarila samo jednu pobjedu, i to vrlo uvjerljivu na Artemio Franchiju protiv Frosinonea s 5:1, ali je osim toga klub doživio tri poraza uz jedan remi. U prošlom kolu, momčad Vincenza Italiana odigrala je neriješeno na gostovanju kod Empolija, a taj susret u Toskani završio je rezultatom 1:1.

Prije toga, prošlosezonski finalist Konferencijske lige poražen je na gostovanju kod Bologne, koja igra nevjerojatno dobro ove sezone i legitimni je kandidat za plasman u Ligu prvaka. Što se tiče domaćih utakmica, Viola je dosad odigrala dvanaest mečeva i ostvarila sedam pobjeda, dva remija i tri poraza. Kao što naslov kaže, Fiorentina rijetko pobjeđuje Lacio u posljednje vrijeme, a posljednju pobjedu ostvarila je u svibnju 2021. godine s 2:0, a prije toga još 2017. godine, stoga se čini da momčad iz Firence večeras očekuje izuzetno težak zadatak.

Za kraj, Viola i ove sezone predstavlja Italiju u Konferencijskoj ligi, a grupnu fazu je talijanski predstavnik završio na prvom mjestu s dva boda viška u odnosu na mađarski Ferencvaroš, a u šest odigranih mečeva ova ekipa je ostvarila tri pobjede i tri poraza. Protivnik u osmini finala bit će izraelski Maccabi iz Haife, koji je prošle sezone, kako je poznato, igrao u grupnoj fazi Lige prvaka.

Lazio: Vrlo važna utakmica za Laziale!

Lazio iza sebe ima izvanrednu sezonu u kojoj je uspio, unatoč svim očekivanjima, zauzeti drugo mjesto i time osigurati izravan plasman u najprestižnije europsko klupsko natjecanje, što je godinama unazad primarni cilj kluba iz talijanske prijestolnice.

Govoreći o Ligi prvaka, valja podsjetiti na prilično dobre nastupe talijanskog predstavnika u grupnoj fazi elitnog natjecanja, gdje su izabranici Maurizija Sarrija zauzeli drugo mjesto u grupi s četiri boda manje od prvoplasiranog Atletico Madrida, ali i isto toliko bodova više u odnosu na trećeplasirani Feyenoord. Pri samom ždrijebu za osminu finala Lige prvaka svi u klubu su zastali kada su vidjeli da je protivnik Bayern iz Münchena, međutim, Bavarcima igraju svoju najslabiju sezonu u posljednjih dvadesetak godina, što se najbolje vidjelo nedavno, kada su Laziali na svom stadionu u prvom susretu slavili s 1:0, a jedini gol bio je djelo Immobilea s bijele točke.

Uzvrat je uskoro na rasporedu, i s malo sreće vrlo lako se može dogoditi da Lazio vidimo u četvrtfinalu elitnog natjecanja, što bi svakako bio ogroman uspjeh za ovu momčad. Što se tiče Serie A, teško je bilo očekivati da će momčad iz prijestolnice ponovno pružiti sjajne nastupe iz prošle sezone, budući da se trenutno nalazi na sedmom mjestu s bodom manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu, s napomenom da oba gradska rivala svoje prvenstvene utakmice igraju večeras. U posljednjih pet prvenstvenih susreta, izabranici Maurizija Sarrija ostvarili su dvije pobjede, dva poraza uz jedan remi, i to na svom terenu protiv aktualnog prvaka Napolija, kada nije bilo golova.

U prošlom kolu, Rimljani su slavili na vrlo teškom gostovanju kod Torina s 0:2, dok je prije toga momčad iz prijestolnice izgubila na svom terenu od ove sezone izvrsne Bologne, koja se trenutno nalazi na četvrtom mjestu. Za kraj, na gostovanjima je Lazio ove sezone odigrao trinaest utakmica ostvarivši šest pobjeda, isto toliko poraza uz jedan remi, ali valja napomenuti da su Laziali na posljednjih pet gostovanja ostvarili četiri pobjede.

Naš prijedlog

Ako pogledamo tradiciju, vidjet ćemo da je Fiorentina u posljednjih četrnaest međusobnih susreta samo jednom uspjela pobijediti Lazio. Ako uz to dodamo da Fiorentina igra znatno slabije nego na početku prvenstva, dolazimo do zaključka da momčad iz prijestolnice neće izgubiti ovu utakmicu, zbog čega vam savjetujemo igranje dvostruke šanse X2 s kvotom 1.61.

Vrlo lako bi se moglo dogoditi da obje momčadi na ovoj utakmici na Artemio Franchiju postignu barem po jedan gol, stoga vam preporučujemo igranje GG (oba tima daju gol) koje kladionica PSK nudi s kvotom 1.93.

Za kraj, za one najhrabrije, predlažemo okušavanje s opcijom 2 (pobjeda gosta), za koju kladionica PSK nudi koeficijent 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*