TIP DANA: Bodo Glimt – Ajax: Nekadašnji europski prvaci suočavaju se s teškim ispitom!

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak nas čeka sjajna ponuda za klađenje dok iščekujemo uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige i Konferencijske lige, a ovaj put smo za vas pripremili dvoboj između Boda i Ajaxa. Prvi susret između ove dvije momčadi završio je rezultatom 2:2, uz napomenu da je amsterdamski tim oba gola postigao u završnim fazama utakmice, te se čini da nas i ovaj put očekuje vrlo zanimljiva igra. Početak dvoboja zakazan je za 18:45.

Bodo: Aktualni norveški prvak traži prolaz u sljedeću fazu Konferencijske lige!

Bodo je osnovan prije 108 godina, i može se reći da je zlatno doba ovog kluba počelo 2020. godine kada je momčad osvojila svoj prvi naslov prvaka. Odmah nakon toga, u sljedećoj sezoni, Bodo je osigurao još jedan naslov prvaka, a posljednji put je osvojio prvenstvo prošle sezone na vrlo uvjerljiv način. Osim toga, Bodo je pet puta završio sezonu na drugom mjestu i dva puta osvojio Norveški kup, iako je posljednji put to bilo još davne 1993. godine.

Kao što smo već spomenuli, pod vodstvom Kjetila Knutsena, prošle sezone su lako osigurali svoj treći naslov prvaka Norveške, završivši sezonu s devet bodova prednosti nad drugoplasiranim Brannom, što doista znači da naslov prvaka u nijednom trenutku nije bio upitan. Jedina mrlja bila je poraz u finalu Kupa od Moldea, utakmica između dvije momčadi koje su dominirale norveškim nogometom posljednjih godina, završivši rezultatom 1:0.

Na početku ove sezone, Bodo se morao zadovoljiti mjestom u Konferencijskoj ligi, nakon što je završio na drugom mjestu u tablici, šest bodova iza prvoplasiranog Club Bruggea, ali s šest bodova prednosti nad Bešiktašom, za kojeg se predviđalo da će se boriti za jedno od prva dva mjesta. U šest odigranih utakmica, Knutsenova momčad ostvarila je tri pobjede, jedan remi i dva poraza, uz napomenu da je norveški predstavnik dva puta pobijedio snažnu momčad Bešiktaša, a Bodo je također trijumfirao na svom stadionu protiv Lugana s više nego uvjerljivih 5:2.

Za kraj, u prvoj utakmici šesnaestine finala trećeg po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, ova momčad ostavila je izuzetno dobar dojam u gostujućoj utakmici protiv favoriziranog Ajaxa, završivši s rezultatom 2:2. Vrijedno je spomenuti da je aktualni norveški prvak vodio 2:0 sve do prve minute sudačke nadoknade, ali tada je isključen Bjortuf, Ajaxu je dosuđen penal i smanjili su na 1:2, a u sedmoj minuti sudačke nadoknade Berghuis postavio je konačnih 2:2.

Ajax: Može li amsterdamski tim eliminirati izazovni Bodo?

Izvedba Ajaxa prošle sezone bila je, blago rečeno, ne proslavljena, nesumnjivo jedna od najslabijih u posljednjem desetljeću za amsterdamski tim. Popularni amsterdamski tim završio je na trećem mjestu u ligi i čak nije uspio osigurati mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka, što nije bilo upitno u nekoliko prethodnih godina. Vrijedi podsjetiti da je ovaj tim ne tako davno došao do polufinala najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja.

Ajax je na kraju došao do Europske lige, lako nadmašivši bugarski Ludogorets u doigravanju. Primarni cilj na početku ove sezone bio je nesumnjivo osvojiti nizozemsko prvenstvo, ali sada je jasno da to nažalost neće biti postignuto. Trenutno, najtrofejniji nizozemski klub nalazi se na petom mjestu u ligi, nevjerojatnih 26 bodova iza vodećeg PSV-a. Nedavno, Ajax se suočio s mnogo problema, najbolje ilustrirano u posljednjem kolu kada su uspjeli samo remizirati kod kuće protiv izazovnog NEC-a, završivši 2:2, pri čemu su gosti izjednačili u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Nažalost, to je bio treći uzastopni ligaški susret u kojem Ajax nije uspio pobijediti, nakon domaćeg remija protiv PSV-a (1:1) i zatim poraza u gostima kod Heerenveena (3:2).

Kao što je dobro poznato, nizozemski predstavnik nije uspio proći u nokaut fazu Europske lige, završivši treći u skupini s Brightonom, Marseilleom i AEK-om, samo bod ispred grčkog tima. Ajax je uspio pobijediti AEK 3:1 u Amsterdamu u ključnoj utakmici, što je bilo dovoljno za nastavak natjecanja u Konferencijskoj ligi, gdje je Ajax svakako jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova u trećem po kvaliteti europskom klupskom natjecanju, barem na temelju imena sudionika.

Za kraj, zanimljiva činjenica je da je posljednji put Ajax uspio ne primiti gol u bilo kojem natjecanju još krajem studenog prošle godine, kada su kod kuće pobijedili Vitesse 2:0 u nizozemskoj ligi.

Naš prijedlog

Vjerujemo da i ovaj put možemo očekivati dvoboj s mnogo golova, jer se zaista radi o dvije momčadi koje njeguju napadački stil nogometa. Mislimo da se to neće promijeniti ni večeras, iako je ulog mjesto u osmini finala Konferencijske lige, pa vam savjetujemo da pokušate s klađenjem na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, za što je Germania pripremila kvotu 1.95.

Osim toga, vjerojatno je da će obje momčadi postići barem po jedan gol, pa vam predlažemo da pokušate s klađenjem na oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.37 u Germaniji.

Za kraj, ova sezona već je bila prilično loša za Ajax, i svakako će bivši europski prvak dati sve od sebe da eliminira izazovni Bodo. Vjerujemo da će uspjeti, pa vam hrabro preporučujemo da se kladite na Ajax će pobijediti na utakmici, što Germania nudi s kvotom 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*