TIP DANA: Tobdžije pune mreže po Ostrvu, mogu li tako i na Dragau?

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu su na rasporedu posljednje dvije utakmice osmine finala ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, a ovaj put smo analizirali dvoboj između Porta i Arsenala. Početak susreta između portugalskog i engleskog predstavnika zakazan je za 21 sat.

Porto: Mogu li Zmajevi iznenaditi Arsenal?

Nažalost, igrači Porta nisu uspjeli obraniti svoj naslov prvaka Portugala prošle sezone, a na kraju su popularni Zmajevi završili s samo dva boda manje od Benfice, koja je na kraju osvojila naslov. Da nije bilo njihovog trofeja u nacionalnom kupu, sezona bi svakako bila smatrana neuspješnom. Međutim, vrijedi se prisjetiti da je portugalski predstavnik uspio doći do nokaut faze najprestižnijeg klupskog natjecanja u Europi, što su Zmajevi ponovno postigli i ovaj put.

U grupnoj fazi, jedan od najtrofejnijih portugalskih klubova završio je na drugom mjestu na tablici, s istim brojem bodova kao i prvoplasirana Barcelona, koja je završila na prvom mjestu uglavnom zahvaljujući dvostrukoj pobjedi nad Portom. U šest odigranih utakmica, momčad Sérgia Conceiçãa ostvarila je četiri pobjede uz dvije gore spomenute poraze od Barcelone, a u ključnoj utakmici, portugalski predstavnik bio je bolji na svom terenu protiv Šahtara, u fantastičnom dvoboju koji je završio s osam golova, 5:3.

Ipak, moramo biti realni i priznati da smo od Porta očekivali puno više u ovogodišnjem izdanju portugalske Primeire Lige. Trenutno se popularni Zmajevi nalaze na trećem mjestu na tablici, zaostajući sedam bodova za Sportingom i Benficom, koji dijele prvo mjesto, uz napomenu da Sporting ima utakmicu manje i, kako stvari stoje, Lavovi su glavni favoriti za naslov prvaka.

U posljednjih pet ligaških utakmica, puleni Sérgia Conceiçãa ostvarili su tri pobjede, ali i doživjeli poraz i remi. U prethodnom kolu, Porto je slavio pobjedu 2:0 na svom stadionu protiv Estrele, ali prije toga su imali dvije vrlo loše utakmice – prvo na svom terenu protiv Rio Avea, koji je neočekivano završio bez golova, a zatim i u gostima kod Arouce, gdje je domaćin pobijedio 3:2.

Za kraj, gledajući međusobne susrete između portugalskih i engleskih predstavnika, u posljednjih pet susreta u svim natjecanjima, Porto je pobijedio dva puta, Tobdžije dva puta, a jedna utakmica završila je neriješeno. Vrijedi napomenuti da je posljednji dvoboj između ove dvije momčadi završio pobjedom Arsenala s više nego uvjerljivih 5:0 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka 2010. godine.

Arsenal: Tobdžije u vrhunskoj formi u najboljem mogućem trenutku!

Arsenal je bio vrlo blizu da kruniše svoje sjajne nastupe iz prošle sezone, ali je na kraju ubacio u višu brzinu u završnoj fazi prvenstva i zasluženo osigurao svoj treći uzastopni naslov prvaka Engleske, što je u jednom trenutku izgledalo gotovo nemoguće, budući da su Tobdžije čak imale i dvoznamenkastu prednost u prvom dijelu sezone.

Bez obzira na to, Arsenal je završio na drugom mjestu na tablici, što je svakako bio veliki uspjeh, jer su Tobdžije nakon nekoliko godina odsutnosti kvalificirale se za najprestižnije europsko klupsko natjecanje, što im je godinama bilo primarni cilj.

Govoreći o elitnom natjecanju, vrijedi spomenuti da su Artetini igrači briljirali u grupnoj fazi Lige prvaka, završivši na prvom mjestu u svojoj grupi s četiri boda više od drugoplasiranog PSV-a. U šest odigranih utakmica, engleski predstavnik ostvario je četiri pobjede, jedan remi i jedan poraz, koji je došao u gostujućoj utakmici protiv Lensa, koji igra izvanredno dobro kod kuće u posljednjim sezonama.

Za osminu finala ovog elitnog natjecanja, bivši finalist izvukao je Porto, i sveukupno gledajući, analizirajući kako obje momčadi igraju u posljednje vrijeme, jasno je da je tim iz Londona veliki favorit u ovom dvoboju.

Gledajući ovogodišnje izdanje Premier lige, dojam je da se aktualnom engleskom doprvaku dosad ne može ništa zamjeriti. Klub iz glavnog grada trenutno se nalazi na drugom mjestu na tablici, s dva boda manje od vodećeg Liverpoola, ali i s dva boda više od trećeplasiranog Manchester Cityja, koji, pravedno rečeno, ima utakmicu manje.

Posebno ohrabruju njihovi nedavni nastupi, jer je Arsenal ostvario tri vrlo važne pobjede u posljednja tri susreta u najkvalitetnijoj ligi na svijetu, postigavši četrnaest golova, što možda najbolje pokazuje koliko dobro ova momčad igra u posljednjem mjesecu.

Sve je počelo s trijumfom nad Liverpoolom, završivši 3:1, nakon čega su Tobdžije odigrale dvije briljantne gostujuće utakmice, prvo protiv West Hama (0:6) a zatim u posljednjem kolu protiv Burnleyja (0:5), zbog čega svi igrači Arsenala nesumnjivo dolaze na Dragao u vrlo dobrom raspoloženju.

Naš prijedlog

Iako Porto godinama sjajno igra na svom terenu u europskim utakmicama, ipak vjerujemo da popularni Zmajevi nemaju puno šanse protiv Arsenala u formi, stoga vam savjetujemo da se kladite na Arsenal će pobijediti na utakmici, za što kladionica Germania nudi kvotu 1.70.

Sasvim je realno da će gosti postići dva ili više golova u ovom dvoboju, a za igru Arsenal će postići najmanje 2 gola na utakmici, kladionica Germania plaća kvotu 1.80.

Za kraj, vjerujemo da će Tobdžije u ovom dvoboju postići pobjedu puno lakše nego što se očekuje, pa vam hrabro savjetujemo da se fokusirate na Arsenal će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, za što Germania nudi kvotu 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*