TIP DANA: PSV – Dortmund: Za Milionere, Philips je prava stvar!

Tip Dana na kladjenje.hr

U utorak postoji vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, i prije svega treba napomenuti da nam taj dan donosi dva susreta osmine finala Lige prvaka. Ovaj put smo za vas pripremili dvoboj u Eindhovenu gdje će momčad PSV-a ugostiti Borussiju iz Dortmunda, a početak utakmice između nizozemskih i njemačkih predstavnika zakazan je za 21 sat.

PSV: Philips ekipa sjaji u nizozemskom prvenstvu!

PSV je među najtrofejnijim nizozemskim klubovima, a do danas je ekipa iz Eindhovena osvojila naslov nacionalnog prvaka 24 puta. Međutim, najveći uspjeh popularne Philips ekipe dogodio se davne 1988. godine, kada je ova ekipa postala prvak Europe nakon trijumfa u finalu protiv Benfice, uslijed boljeg izvođenja jedanaesteraca. Osim toga, ne smijemo zaboraviti ni trofej UEFA Kupa (sadašnja Liga Europe) 1978. godine nakon uvjerljive pobjede nad francuskom Bastijom, s rezultatom 3:0. Konačno, ekipa iz Eindhovena osvojila je nizozemski Kup jedanaest puta, i rekordnih trinaest puta u Superkupu.

Prošle sezone, PSV je igrao promjenjivo tijekom prvenstva i na kraju se morao zadovoljiti drugim mjestom na tablici, iza Feyenoorda, ali ispred Ajaxa. Sve to donijelo je ekipi mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka gdje je Philips ekipa bez većih problema eliminirala Rangers, time osvetivši se za eliminaciju od škotskog predstavnika sezonu ranije. Što se tiče najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja, treba reći da su izabranici Petera Bosza, u vrlo jakoj skupini s Arsenalom, Sevillom i Lensom, zauzeli drugo mjesto i stigli do osmine finala elitnog natjecanja. Možemo čak reći da je nizozemski predstavnik prošao prilično dobro na ždrijebu, budući da su za protivnika u nokaut fazi dobili Dortmund.

Što se tiče nizozemskog prvenstva, ekipa iz Eindhovena igra fenomenalno u dosadašnjem tijeku prvenstva, a svakako najbolji pokazatelj toga je prvo mjesto na tablici s deset bodova prednosti nad drugoplasiranim Feyenoordom. Do sada je vodeća ekipa Eredivisie odigrala 22 utakmice i ostvarila dvadeset pobjeda uz samo dva remija, pa se čini vrlo vjerojatnim da će PSV nakon šestogodišnje suše ponovno osvojiti naslov prvaka Nizozemske, čime bi osigurali i izravan plasman u Ligu prvaka. U posljednjem kolu, izabranici Petera Bosza bili su bolji od Heraclesa na svom stadionu s 2:0, što je bio njihov jedanaesti trijumf na domaćem terenu u isto toliko utakmica. Tijekom tog razdoblja, Philips ekipa postigla je 33 gola i primila samo pet. Bivši europski prvak sigurno će dati sve od sebe da nastavi s izvrsnim rezultatima na svom terenu i ovog večera kada ih posjećuju popularni Milioneri, uz napomenu da to neće biti nimalo lak zadatak.

Borussia Dortmund: Milioneri imaju malo više iskustva u Ligi prvaka!

Kao i PSV, i Borussia Dortmund je jednom osvojila trofej Lige prvaka, i to 1997. godine kada su pobijedili Juventus s rezultatom 3:1. Njemački predstavnik igrao je u finalu najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja još jednom, 2013. godine, kada su popularni Milioneri poraženi od Bayerna Münchena s rezultatom 2:1. Također su jednom osvojili Kup pobjednika kupova, 1966. godine, i vrijedi spomenuti da je ekipa s Signal Iduna Parka dva puta izgubila finale UEFA Kupa, 1993. i 2002. godine. Do danas je Borussia Dortmund osam puta osvojila njemačko prvenstvo, a posljednji put je to bilo 2012. godine pod vodstvom Jürgena Kloppa. Posljednji trofej koji je Dortmund osvojio bio je 2021. godine, kada su trijumfirali nad RB Leipzigom u finalu njemačkog Kupa, momčadi koja je kasnije osvojila trofej u sljedeća dva izdanja. Prošle sezone, Milioneri su izgubili naslov prvaka Njemačke u zadnjim minutama posljednjeg kola, na nevjerojatan način.

Momčadi je bila potrebna pobjeda u zadnjem kolu kod kuće protiv Mainza kako bi osvojili naslov, ali utakmica je završila neriješeno 2:2, što je omogućilo Bayernu Münchenu da osvoji svoj jedanaesti uzastopni naslov. Primarni cilj i ovaj put bit će osigurati mjesto među prva četiri, što vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Trenutno se momčad Edina Terzića nalazi na četvrtom mjestu na tablici, s bodom više od petoplasiranog RB Leipziga, i na prvi pogled čini se da će ove dvije momčadi voditi veliku borbu za to četvrto mjesto i plasman u elitno natjecanje. U posljednjem kolu, Milioneri su remizirali u teškoj gostujućoj utakmici protiv Wolfsburga, a utakmica je završila 1:1.

To je bio njihov drugi uzastopni remi u gostima, nakon utakmice bez golova protiv Heidenheima. U međuvremenu, Terzićeve trupe pobijedile su Freiburg 3:0 kod kuće, popnuvši se na spomenuto četvrto mjesto na tablici. Nastupi njemačkog predstavnika u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka su pohvalni, jer je ekipa s Signal Iduna Parka zauzela prvo mjesto u najtežoj skupini, s PSG-om, Milanom i Newcastleom, te bez većih problema osigurala svoje mjesto u osmini finala. Na kraju je njemačka momčad završila s tri boda više od momčadi s Parka Prinčeva.

Naš prijedlog

Na prvi pogled čini se da će ovaj dvoboj donijeti puno golova, bez obzira na činjenicu da je to vrlo važna utakmica za obje momčadi. Jednostavno rečeno, obje momčadi imaju napadački stil nogometa, stoga vam savjetujemo da isprobate okladu zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju je kladionica Germania pripremila kvotu 1.60.

Iz istog razloga preporučujemo da isprobate okladu oba tima će postići gol na utakmici, koju Germania plaća s kvotom 1.55.

Za kraj, dojam je da njemački predstavnik ima puno više iskustva kada su u pitanju europske utakmice, i vjerojatno će to biti glavna prednost u ovom dvomeču, stoga vam savjetujemo da se fokusirate na okladu Dortmund će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, za koju je Germania postavila kvotu 1.70. Za najhrabrije, Dortmund će pobijediti na utakmici vrednuje se u Germaniji s kvotom 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*