TIP DANA: PSG – Real Sociedad: Hoće li Mbappe ostaviti “ušati” trofej u Vječnom gradu prije odlaska?

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu su na rasporedu još dva susreta osmine finala najboljeg klupskog natjecanja u Europi, a ovaj put analizirali smo dvoboj koji će se odigrati na Parc des Princesu, gdje će igrači PSG-a ugostiti Real Sociedad. Početak utakmice između francuskog i španjolskog predstavnika zakazan je za 21 sat.

PSG: Impresivne izvedbe u posljednje vrijeme!

Otkako je PSG dobio bogate vlasnike, tim dominira francuskim prvenstvom. Međutim, klub iz francuske prijestolnice još uvijek nije uspio osvojiti “ušati” trofej. Najbliže trofeju francuski predstavnik bio je 2020. godine kada je tim poražen od Bayerna u velikom finalu, a utakmica je završila rezultatom 1:0. Prošle sezone, tim je završio prvi na tablici s samo jednim bodom više od drugoplasiranog Lensa, uz napomenu da su Parižani već dva kola prije kraja osigurali naslov prvaka, pa su malo popustili u posljednjim utakmicama.

Brojne promjene dogodile su se na Parc des Princesu prije početka ove sezone, jer su Neymar i Verratti napustili klub, a Lionel Messi je ranije otišao iz PSG-a kako bi nastavio karijeru u Americi. Luis Enrique imenovan je za novog trenera, što je svakako bilo veliko iznenađenje, a klubu su se pridružili igrači poput Asensia, Dembelea, Skriniara i Ramosa.

U ovom trenutku, popularni Sveci nalaze se na vrhu tablice s jedanaest bodova više od drugoplasirane Nice, što znači da je PSG na dobrom putu da obrani naslov francuskog prvaka, što je, naravno, bio primarni cilj za ovu sezonu.

U posljednjih pet ligaških utakmica, tim je ostvario četiri pobjede s samo jednim remijem, a to je bilo na Parc des Princesu protiv Bresta, završivši 2:2, uz napomenu da su gosti ove sezone igrali fenomenalno, što potvrđuje i njihovo trenutno četvrto mjesto na tablici.

U posljednjem kolu Ligue 1, vodeći na tablici lako je slavio na svom stadionu protiv snažnog Lillea, a dvoboj je završio 3:1. Kod kuće, Luis Enriqueovi igrači odigrali su jedanaest ligaških utakmica, ostvarivši osam pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, i to od drugoplasirane Nice.

Što se tiče Lige prvaka, Parižani su uspjeli proći u nokaut fazu iz vrlo teške skupine, gdje su kao francuski predstavnik, natječući se s Milanom, Newcastleom i Dortmundom, na kraju završili drugi na tablici s istim brojem bodova kao i trećeplasirani Milan. Međutim, Sveci, na veliku radost svojih navijača, imali su bolji međusobni omjer od talijanskog predstavnika i, slobodno možemo reći, sretno prošli u sljedeću fazu, gdje će se suočiti s Real Sociedadom.

Za ovaj dvoboj u francuskoj prijestolnici, Luis Enrique neće moći računati na Skriniara, Mendesa, Rica, Kimpembea i Kurzawu.

Real Sociedad: Četiri uzastopne utakmice bez postignutog gola!

Prošle sezone Real Sociedad igrao je vrhunski nogomet, pa nije iznenađenje što je tim iz San Sebastiana završio četvrti na tablici, što, kako je poznato, donosi izravnu kvalifikaciju za Ligu prvaka. To je godinama bio primarni cilj tima s Anoete, gdje je prošle sezone igrao i legendarni David Silva prije nego što je objesio kopačke o klin.

Od 2018. godine, Imanol Alguacil je na čelu ovog tima. Samo u svojoj prvoj sezoni nije uspio dovesti baskijski tim do europskog natjecanja, završivši na devetom mjestu, ali od tada Real Sociedad sudjeluje u UEFA natjecanjima, a ove sezone, konačno, i u Ligi prvaka.

Govoreći o tome, izvedba španjolskog predstavnika u grupnoj fazi zaslužuje pravo priznanje. Unatoč svim izgledima, završili su prvi u izazovnoj skupini koja je uključivala Inter, Benficu i Salzburg – sve iznimno kvalitetne timove. U šest utakmica, Alguacilovi igrači ostvarili su tri pobjede i isto toliko remija, primivši samo dva gola, što je hvalevrijedan uspjeh.

U odlučujućoj utakmici za prvo mjesto u skupini, tim s Anoete uspio je izdržati neriješeno bez golova na gostovanju kod Intera. Međutim, čini se da od osiguranja mjesta u nokaut fazi Lige prvaka, tim ima ozbiljnih problema u nacionalnom prvenstvu.

Prije svega, vrijedi spomenuti da tim nije postigao gol u posljednje četiri utakmice u svim natjecanjima. To možda nije iznenađujuće s obzirom na Alguacilov stil igre, ali je čudno u usporedbi s njihovim izvedbama na početku sezone kada su igrali ofenzivnije.

U posljednjem kolu, tim s Anoete doživio je još jedan neuspjeh u ligi na svom stadionu protiv Osasune, izgubivši 0-1. Njihova posljednja ligaška pobjeda, teška gostujuća utakmica kod Celte, bila je gotovo prije mjesec dana, završivši 1-0.

Trenutno se Real Sociedad nalazi na sedmom mjestu na tablici, jedanaest bodova iza četvrtoplasiranog Atletico Madrida. Čini se malo vjerojatnim da ćemo ih vidjeti u Ligi prvaka sljedeće sezone, a na temelju trenutnih izvedbi, ne čini se da to zaslužuju.

Za kraj, za predstojeću utakmicu protiv PSG-a, Imanol Alguacil neće moći računati na Odriozolu, Munozu, Beckera, Fernandeza, Elustonda, dok su Oyarzabal i Tierney upitni.

Naš prijedlog

Kako vrijeme prolazi, PSG igra sve bolje i bolje, dok nažalost, kako sezona odmiče, Real Sociedad pruža sve slabije izvedbe, što dokazuje činjenica da nisu uspjeli postići gol u posljednje četiri utakmice u svim natjecanjima. Očekujemo da će Parižani puno lakše pobijediti u ovom dvoboju nego što se očekuje, stoga vam savjetujemo da se fokusirate na PSG će pobijediti na utakmici, za koju je Germania pripremila kvotu 1.70.

Predviđamo da će PSG agresivno napadati gol španjolskog predstavnika od prve minute, i malo je vjerojatno da će klub iz San Sebastiana moći izdržati taj pritisak. Stoga hrabro preporučujemo da se kladite na PSG će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, za što Germania nudi kvotu 2.65.

Za kraj, čini se vjerojatnim da će Mbappe i njegovi suigrači uspjeti postići barem dva gola na ovoj utakmici, stoga vam savjetujemo da se kladite na PSG će postići najmanje 2 gola na utakmici, sve s kvotom 1.85 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*