TIP DANA: Crystal Palace – Chelsea: Mogu li Plavci prekinuti svoju agoniju na Selhurst Parku?

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak, naravno, postoji nešto slabija ponuda za klađenje, a ovaj put smo analizirali posljednju utakmicu 24. kola engleske Premier lige, u kojoj će Crystal Palace i Chelsea odmjeriti snage na Selhurst Parku. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Crystal Palace: Sjajne izvedbe na Selhurst Parku u posljednje vrijeme!

Crystal Palace već godinama je stabilan član Premier lige, točnije, ovaj klub ušao je u najviši rang engleskog nogometa još 2013. godine, nakon pobjede u finalu doigravanja protiv Watforda, završivši utakmicu s 1:0. Stoga, londonski tim već puno desetljeće nastupa u elitnom razredu, obično završavajući sezone u sredini tablice.

Prošle godine, Palace je imao prilično problema, ali sezonu je spasio legendarni Roy Hodgson, koji je preuzeo momčad od Patricka Vieire u ožujku i na kraju uspio osigurati impresivno jedanaesto mjesto na tablici.

Naravno, primarni cilj ovog tima je ostati u najvišem rangu, ali to stvarno ne bi trebalo biti upitno, s obzirom na to da se klub iz glavnog grada trenutno nalazi na petnaestom mjestu na tablici, s pet bodova prednosti nad timovima iz zone ispadanja, i važno je napomenuti da Crystal Palace još uvijek nije odigrao svoju utakmicu 24. kola Premier lige.

U posljednje vrijeme, Hodgsonovi igrači bili su prilično nepostojani, s timom iz Selhurst Parka koji je ostvario dvije pobjede i tri poraza u posljednjih pet ligaških utakmica.

U prethodnom kolu, petnaestoplasirani tim poražen je u teškoj gostujućoj utakmici kod Brightona, završivši s 2:1. Prije toga, Crystal Palace osigurao je vrlo važnu pobjedu kod kuće protiv Sheffielda u zaista fantastičnoj utakmici u kojoj smo vidjeli pet golova, završivši s 3:2, s četiri gola postignuta u prvom poluvremenu.

Junak utakmice bio je Olise, koji je prvo asistirao za dva gola Ezeu, a zatim sam postigao odlučujući gol za još jednu pobjedu Palacea kod kuće, gdje su u posljednje vrijeme igrali izuzetno dobro, ne znajući za poraz u posljednja tri susreta, ostvarivši dvije pobjede i remi, te svakako dočekujući ovosezonski borbeni Chelsea u dobrom raspoloženju.

Za kraj, posljednji dvoboj između ova dva londonska tima odigran je krajem prosinca prošle godine, gdje su Plavci slavili s 2:1 na svom Stamford Bridgeu, s golom Maduekea iz penala u 89. minuti utakmice.

Chelsea: Sezona ispod svih očekivanja!

Nova noćna mora za Plavce. Svi su mislili da se prošlosezonski učinak ne može ponoviti, ali ekipa, koja je oborila sve moguće rekorde u posljednja tri prijelazna roka, igra katastrofalno u ovogodišnjem izdanju engleske Premier lige. Razočaravajuće je primijetiti da se bivši europski prvaci trenutno nalaze na jadnom jedanaestom mjestu na tablici, zaostajući za vodećim Liverpoolom čak 23 boda. Podsjetimo, iz tabora Chelsea na početku sezone najavili su borbu za naslov prvaka Engleske.

Postalo je jasno da to neće biti slučaj već nakon nekoliko kola, jer je londonski tim nastavio tamo gdje je stao prošle sezone, koja je, naravno, proglašena neuspješnom jer Plavci nisu uspjeli osigurati mjesto u europskim natjecanjima, što se godinama unazad nije dovodilo u pitanje.

Do sada su izabranici Mauricija Pochettina, koji nije donio ništa novo u Chelsea i čak se čini da je unazadio ekipu, odigrali 23 utakmice u najvišem rangu engleskog nogometa, ostvarivši devet pobjeda, četiri remija i deset poraza.

U posljednjih pet ligaških utakmica, Thiago Silva i njegovi suigrači osigurali su tri pobjede i dva poraza, ali vrijedi napomenuti da su ta dva poraza nastala u posljednja dva kola, što ukazuje na to da je forma londonskog tima ponovno u padu. Prije toga, ekipa je uspjela pobijediti Crystal Palace kod kuće, Luton u gostima i Fulham na svom Stamford Bridgeu, iako s minimalnim rezultatom.

Činilo se tada da Chelsea polako ali sigurno penje se na tablici i konačno počinje igrati kako se očekuje. Međutim, uslijedio je poraz u velikom derbiju protiv Liverpoola, završivši 4:1, a što reći o porazu u posljednjem kolu kod kuće protiv Wolverhamptona, budući da je ta utakmica završila 2:4, što dovodi do činjenice da su Plavci primili osam golova u posljednje dvije utakmice Premier lige.

Bivši engleski prvaci prilično dobro napreduju u engleskim kupovima, posebno u Liga kupu, gdje su došli do finala, gdje će se krajem mjeseca suočiti s Liverpoolom. Također, ne treba zanemariti ni plasman u osminu finala FA kupa, nakon pobjede u ponovljenoj utakmici protiv Aston Ville (1:3).

Za kraj, u gostima je ova ekipa odigrala jedanaest utakmica i ostvarila četiri pobjede, jedan remi i šest poraza, pri čemu su četiri od tih poraza došla u posljednjih pet gostujućih utakmica.

Naš prijedlog

Nekada Chelsea nije imao većih problema u savladavanju Palacea, ali londonska momčad u svojoj trenutnoj situaciji zaista ne može prijetiti nikome, pa smjelo preporučujemo isprobavanje oklade na Crystal Palace će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, za koju je kladionica Germania pripremila kvotu 2.09.

Plavci su u posljednje vrijeme primili puno golova, a kako Mauricio Pochettinovi igrači moraju ići na pobjedu u ovom dvoboju, čini se da nas čeka vrlo efikasna utakmica. Prije svega, vjerujemo da će i Chelsea i Crystal Palace postići barem po jedan gol, stoga savjetujemo isprobavanje oklade oba tima će postići gol na utakmici, za koju je Germania pripremila kvotu 1.82.

Za kraj, iz istog razloga, predlažemo isprobavanje oklade na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, jer vjerujemo da u ovom dvoboju na Selhurst Parku neće nedostajati golova, a sve to Germania plaća kvotom 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*