TIP DANA: Vizela – Benfica: Može li “fenjeraš” Primeire iznenaditi Orlove u Kupu?

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak je ponuda za klađenje nešto slabija nego što je bila u proteklih nekoliko dana, a ovaj put smo analizirali četvrtfinalnu utakmicu portugalskog Kupa u kojoj će snage odmjeriti Vizela i Benfica. Početak utakmice između ove dvije ekipe zakazan je za 21:45 sati.

Vizela: Teški dani za Vizelu!

Vizela je osnovana prije 85 godina, a do sada je ovaj tim tri puta sudjelovao u najvišem rangu portugalskog nogometa. Prošle sezone, ovaj simpatičan tim postigao je svoj najveći uspjeh, sjajno jedanaesto mjesto u ligi, s dvoznamenkastom bodovnom prednošću nad ekipama koje su ispale, što znači da njihov opstanak nikada nije bio stvarno u pitanju, a to će biti i primarni cilj i ovaj put.

Već na početku ove analize treba reći da ovaj tim ni blizu ne igra tako dobro kao što je to bio slučaj u prethodnom prvenstvu. Najbolji pokazatelj toga je ljestvica lige, koja pokazuje da se Vizela trenutno nalazi na dnu portugalske Primeire s samo trinaest bodova, što je trenutno pet bodova manje od ekipa u sigurnoj zoni, pa se čini da Vizelu čeka teška borba za opstanak.

Pod vodstvom Rubena de la Barrere, odigrali su dvadeset utakmica u elitnom rangu portugalskog nogometa i postigli samo dvije pobjede, sedam neriješenih rezultata, ali i čak jedanaest poraza, što je zaista previše.

U posljednjih pet utakmica, “fenjeraš” je četiri puta poražen uz jedan neriješeni rezultat, a to je bilo u gostujućoj utakmici protiv Estrele, gdje je završilo 1:1.

U posljednjem kolu, Vizela je odigrala solidnu utakmicu kod kuće protiv obližnjeg Guimarãesa, ali na kraju su gosti, koji igraju sjajno ove sezone, potvrđeno petim mjestom u ligi, pobijedili s minimalnim rezultatom.

Bio je to sedmi domaći poraz za ovu ekipu, koja je uspjela ostvariti samo jednu pobjedu na svom stadionu uz tri neriješena rezultata.

Doista će biti teška borba do kraja prvenstva, s napomenom da je ovaj tim igrao puno bolje u drugom dijelu prethodne sezone Primeire.

Posljednja utakmica protiv Benfice pod vodstvom trenera Barrere odigrana je sredinom rujna ove godine, kada su Orlovi slavili gostujuću pobjedu 1:2, ali daleko od toga da su se igrači Vizele osramotili u toj utakmici protiv najtrofejnijeg portugalskog kluba.

Benfica: Orlovi su već jednom opekli protiv Vizele!

Benfica dolazi nakon fantastične sezone u kojoj je momčad uspjela ponovno osvojiti naslov portugalskih prvaka, kao i osvojiti Superkup ove zemlje. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni briljantne nastupe ove momčadi u Ligi prvaka, gdje je lisabonski klub stigao do četvrtfinala, samo da bi bio nadmašen od Intera koji je zasluženo napredovao dalje.

Govoreći o najprestižnijem europskom klupskom natjecanju, važno je napomenuti da su popularni Orlovi znatno podbacili u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Portugalski predstavnik na kraju je završio treći u svojoj skupini, iza Intera i Real Sociedada, koji su imali značajnu prednost od osam bodova nad Benficom. Međutim, najvažnije postignuće bilo je to što su u ključnoj utakmici za napredovanje u šesnaestinu finala Europske lige uspjeli pobijediti Salzburg u gostima, s utakmicom koja je završila 1:3.

Za samo tjedan dana vidjet ćemo Benficu u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige protiv francuskog Toulousea. Dojam je da su Orlovi snažni favoriti u ovom dvoboju, i sve osim plasmana u četvrtfinale Europske lige bio bi značajno razočaranje.

Što se tiče portugalskog prvenstva, u ovom trenutku, momčad Rogera Schmidta nalazi se na vrhu tablice s dva boda više od Sportinga, koji, da budemo pošteni, ima utakmicu manje i čini se da će gradski rivali iz glavnog grada voditi žestoku borbu do kraja sezone za naslov prvaka Portugala, budući da trećeplasirani Porto ne igra na prepoznatljivoj razini.

U posljednjih pet ligaških utakmica, ova momčad ostvarila je isto toliko pobjeda, primivši samo dva gola. U prethodnom kolu, Benfica je lako pobijedila kod kuće protiv Gila Vicentea, s utakmicom koja je završila 3:0.

U gostujućim utakmicama, aktualni portugalski prvaci odigrali su deset utakmica, ostvarivši osam pobjeda, jedan neriješeni rezultat i jedan poraz.

Zanimljivo je da je Vizela već jednom bila kobna za klub iz glavnog grada, posebno u sezoni prije prošle, kada je rezultat u Lisabonu bio 1:1, podsjećajući nas da su Orlovi na kraju te sezone završili treći na ljestvici lige.

Naš prijedlog

Prije svega, vrlo je diskutabilno s kojim će sastavima oba trenera ući u večerašnju utakmicu, budući da je nacionalno prvenstvo prioritet, ali bez obzira na to, Benfica je veliki favorit. Stoga vam savjetujemo da isprobate okladu Benfica će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, za koju Germania nudi kvotu 1.85.

Općenito, ova utakmica u Vizeli mogla bi nam donijeti puno golova, pa je top preporuka usmjeriti se na tržište zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, sve to s kvotom 2.20 u Germaniji.

Za kraj, kao što smo već spomenuli, gosti iz glavnog grada Portugala učinit će sve što je u njihovoj moći da što prije riješe pitanje pobjednika, pa se čini da prvo poluvrijeme igre može donijeti puno golova. Stoga vam savjetujemo da isprobate okladu zbroj golova u prvom poluvremenu će biti najmanje 2, za što je Germania pripremila kvotu 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*