TIP DANA: Almeria – Alaves: Može li Almeria konačno postići svoju prvu pobjedu u La Ligi?

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak postoji vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, jer očekujemo nekoliko vrlo zanimljivih utakmica diljem Europe, a ovaj put smo za vas pripremili premijerni dvoboj 22. kola španjolske La Lige, gdje će Almeria i Alaves odmjeriti snage. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Almeria: Je li došlo vrijeme za prvu pobjedu “fenjeraša”?

Almeria je prošlu sezonu završila na sedamnaestom mjestu na tablici, s tek jednim bodom više od osamnaestoplasiranog Valladolida, što znači da je ovaj tim s dosta muke uspio ostati u najvišem rangu španjolskog nogometa. Prije početka sezone, tim je izgubio možda i najboljeg igrača iz prošle sezone, jer je Ture prodan u Atalantu, gdje se ovaj izvrsni nogometaš zanimljivo ozlijedio na početku sezone, zbog čega je bio izvan terena sve do prije nekoliko dana.

Primarni cilj za Almeriju će, naravno, biti ostati u najvišem rangu španjolskog nogometa, i već na samom početku možemo reći da će to biti vrlo težak, možda čak i nemoguć zadatak, jer se ovaj tim trenutno nalazi na dnu tablice s samo šest bodova, što je trenutno deset bodova manje od timova u sigurnoj zoni.

Razočaravajuće je primijetiti da Gaizkini Garitanovi igrači do sada nisu ostvarili niti jednu pobjedu tijekom prvenstva, a osim toga, “fenjeraš” je poražen petnaest puta s tek šest osvojenih bodova. Da budemo pošteni, mora se reći da Almeria u posljednje vrijeme igra puno bolje, a sigurno da su nastupi protiv dvije momčadi koje su do sada najviše pokazale u ovogodišnjem izdanju španjolskog nogometa znatno ohrabrili sve navijače ovog kluba.

Prvo, momčad na dnu tablice remizirala je na svom stadionu protiv prvoplasirane Girona, a zatim je Almeria poražena 3:2 u gostujućoj utakmici protiv Real Madrida, pri čemu je najuspješniji europski klub postigao pobjednički gol u devetoj minuti sudačke nadoknade.

Što se tiče nastupa na domaćem terenu, Gaizkina Garitanova momčad do sada je odigrala deset utakmica na svom stadionu, pet puta remizirala uz pet neriješenih rezultata, pa kada se sve zbroji i oduzme, doista se čini da je došlo vrijeme za prvu pobjedu ove momčadi u sezoni, a također i prvu pred svojim navijačima, posebno jer je protivnik Alaves, koji nije bio istaknut u gostujućim utakmicama tijekom posljednjih nekoliko godina.

Alaves: Baskijci igraju iznad svih očekivanja!

Što se tiče Alavesa, tim iz Baskije završio je prošlu sezonu na četvrtom mjestu u španjolskoj Segundi, ali je uspio ostvariti promociju u najviši rang španjolskog nogometa kroz doigravanje. U polufinalu je Alaves bio bolji od Eibara u dvomeču, eliminiravši ih s ukupnim rezultatom 3:1, dok su u velikom finalu doigravanja bili bolji od Levantea, pobjedivši s ukupnim rezultatom 0:1. Junak tog dvomeča bio je Asier Villalibre, koji je postigao gol iz penala u produžecima i donio pobjedu baskijskom timu, što je izazvalo veliko slavlje među najstrastvenijim navijačima ove simpatične momčadi.

Svakako, nakon povratka u La Ligu, primarni cilj će ponovno biti ostati među najboljima. Ako na to gledamo ovako, možemo slobodno reći da plavo-bijeli igraju iznad svih očekivanja. Trenutno se bivši finalist Kupa UEFA (današnje Europske lige) nalazi na dvanaestom mjestu na tablici, s ugodnih osam bodova više od timova u zoni ispadanja.

Baskijski klub igra posebno dobro u posljednje vrijeme, ostvarivši dvije pobjede u posljednja dva susreta i značajno se udaljivši od timova koji se bore za opstanak. Prvo su Luis Garcia Plazini igrači proslavili vrlo tešku gostujuću pobjedu protiv Seville, duel na Sanchez Pizjuanu koji je završio s 2:3 pobjedom za goste, još jednom potvrđujući da Andalužani imaju ogromne probleme ove sezone. Nakon toga, u posljednjem kolu, Alaves je na svom stadionu pobijedio Cadiz golom Rioje s bijele točke na početku drugog poluvremena.

Što se tiče gostujućih utakmica, Alaves je do sada odigrao jedanaest susreta izvan svog terena i nije bio posebno uspješan, ostvarivši samo jednu pobjedu (spomenutu protiv Seville), doživjevši šest poraza i četiri puta remiziravši. Čini se da Alavesu predstoji izuzetno težak zadatak, bez obzira na činjenicu da Almeria još uvijek nije ostvarila niti jednu pobjedu u prvenstvu.

Naš prijedlog

Kada se sve zbroji i oduzme, te uzimajući u obzir kako Almeria igra u posljednje vrijeme, dojam je da je konačno došlo vrijeme za njihovu prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju španjolske La Lige. Stoga vam toplo preporučujemo da se kladite na pobjedu Almerije, za što je kladionica PSK pripremila kvotu 2.70.

Očekuje se da će “fenjeraš” agresivno napadati gol Alavesa od prve minute, pa vam hrabro preporučujemo da isprobate okladu poluvrijeme/kraj 1/1, za koju kladionica PSK nudi fenomenalnu kvotu 4.60.

Na kraju, čini se vjerojatnim da će Almeria, koja je postigla dva gola u prošlom kolu u gostima kod Real Madrida, uspjeti postići barem toliko i na svom stadionu protiv Alavesa. Stoga vam predlažemo da isprobate okladu tim 1 zbroj golova više od 1.5 s odličnom kvotom 2.81 u kladionici PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*