TIP DANA: Ath. Bilbao – Barcelona: Baskijci jure svoju sedmu uzastopnu domaću pobjedu, ali s druge strane je Barça!

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu je vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj put smo za vas pripremili četvrtfinalnu utakmicu španjolskog Kupa Kralja, gdje će Athletic Bilbao i Barcelona odmjeriti snage. Početak dvoboja između ove dvije momčadi zakazan je za 21:30.

Athletic Bilbao: Fantastične izvedbe na domaćem terenu!

Athletic Bilbao osnovan je još 1898. godine, a do danas je klub iz Baskije osam puta osvojio najviši rang španjolskog nogometa, s posljednjom pobjedom koja se dogodila 1984. godine. Među ostalim trofejima, važno je istaknuti njihovih impresivnih 23 naslova u Kupu Kralja, kao i tri Superkupa, s najnovijim uspjehom 2021. godine kada su trijumfirali nad Barcelonom u velikom finalu. Večeras će Athletic Bilbao ponovno igrati protiv Barcelone, ovaj put u četvrtfinalu Kupa Kralja.

Što se tiče europskih dostignuća, zanimljivo je da je ponos Baskije dva puta došao do finala UEFA Europske lige (prije poznate kao UEFA Kup) i oba puta je poražen.

Primarni cilj za ovu sezonu, kao i prethodnih godina, je kvalifikacija za Ligu prvaka, a čini se da su Baskijci bliži nego ikad ostvarenju tog cilja. Trenutno se momčad Ernesta Valverdea nalazi na diobi četvrtog mjesta na ljestvici lige s istim brojem bodova kao i Atletico Madrid, koji, doduše, ima utakmicu manje.

U posljednjih pet ligaških utakmica, crveno-bijeli su osigurali četiri pobjede i doživjeli jedan poraz, koji se dogodio u prošlom kolu kada je Valencia pobijedila 1:0 na Mestalli. Prije toga, Athletic Bilbao slavio je pobjedu u najvećem baskijskom derbiju protiv Real Sociedada, utakmica koja je završila rezultatom 2:1 na San Mamesu.

Na domaćem terenu u ligi ove sezone, Valverdeovi su igrali jedanaest utakmica, ostvarivši osam pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, koji se dogodio u prvom kolu protiv Real Madrida, utakmica koja je iznenađujuće bila lakša za goste, jedno od najtežih gostovanja u La Ligi.

U svim natjecanjima, Athletic Bilbao je nanizao šest uzastopnih domaćih pobjeda, nesumnjivo dajući svojim navijačima razloge za optimizam u nadolazećem sudaru s Barcelonom, koja ove sezone ne igra na zavidnoj razini.

Posljednja utakmica između ove dvije momčadi odigrana je krajem listopada u Kataloniji, gdje je Barça jedva uspjela pobijediti s 1:0.

Za kraj, Ernesto Valverde, koji je nekoć bio trener Barcelone, neće moći računati na De Marcose za ovu utakmicu protiv svog bivšeg tima, dok su Garcia i Vesga veliki upitnici.

Barcelona: Čak i kada pobjeđuju, Katalonci se muče!

Prošle sezone, nakon četverogodišnje suše, Barça je konačno uspjela osvojiti naslov španjolske lige, i mora se priznati da je to bilo sasvim zasluženo. Madridski klubovi bili su ispod očekivanog nivoa, a Xavijevi su znali iskoristiti to.

Međutim, zabrinjavajuće je što je Barça drugu godinu zaredom eliminirana iz Lige prvaka već u grupnoj fazi. Stoga je primarni cilj za prvi dio sezone bio plasman u nokaut fazu najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja, što je katalonski tim i učinio. Završili su na vrhu svoje grupe, koja nije bila pretjerano izazovna, s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Porto. Šahtar je završio treći, a Antwerp četvrti, pri čemu su oba tima uspjela osigurati domaće pobjede protiv Barcelone, što je, naravno, bilo veliko iznenađenje.

U osmini finala Lige prvaka, španjolski predstavnik izvukao je Napoli, aktualne prvake Italije. Vrijedi napomenuti da momčad sa stadiona “Diego Armando Maradona” ne igra gotovo jednako dobro kao prošle sezone, kada su lako osvojili naslov.

Svakako se više očekivalo od Barcelone u ovogodišnjem izdanju španjolske La Lige. Trenutno, aktualni prvaci Španjolske nalaze se na trećem mjestu na ljestvici, zaostajući za prvoplasiranom Gironom osam bodova, a za drugoplasiranim Real Madridom sedam. Ipak, dobra vijest je da Katalonci trenutno imaju tri boda prednosti nad Atletico Madridom i Athletic Bilbaom, koji dijele četvrto mjesto. Na prvi pogled, borba za mjesto u Ligi prvaka mogla bi biti vrlo zanimljiva ove sezone.

U posljednjem kolu, Xavijevi su uspjeli pobijediti Betis u gostima, s utakmicom koja je završila 4:2, iako je rezultat bio izjednačen 2:2 sve do 90. minute.

U posljednjih pet ligaških utakmica, momčad s Camp Noua ostvarila je tri pobjede, jedan remi i jedan poraz. Također vrijedi spomenuti da je Barcelona nedavno doživjela težak poraz u finalu španjolskog Superkupa od Real Madrida, s finalnom utakmicom u Saudijskoj Arabiji koja je završila 4:1.

Za kraj, za ovu vrlo važnu utakmicu, Xavi neće moći računati na Gavija, Ter Stegena, Alonsa i Martineza, dok je Rafinha veliki upitnik.

Naš prijedlog

Barcelona se suočava s vrlo teškim zadatkom, i u velikoj smo mjeri uvjereni da Katalonci neće pobijediti u ovom dvoboju. Stoga vam savjetujemo da isprobate okladu Ath.Bilbao će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, za koju Germania nudi kvotu 1.50.

Vrlo je moguće da će obje momčadi postići barem po jedan gol u ovoj utakmici u Baskiji, stoga vam predlažemo da isprobate okladu Oba tima će postići gol na utakmici, koju Germania nudi s kvotom 1.58.

Za kraj, nismo potpuno sigurni u konačan ishod ovog dvoboja, ali smo u velikoj mjeri uvjereni da će Athletic Bilbao proći dalje. Hrabro vam preporučujemo da isprobate opciju Ath.Bilbao će pobijediti na utakmici a u slučaju neriješenog rezultata obračunava se tečaj 1,0, s kvotom 1.96 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*