TIP DANA: Napoli – Inter: Tko će osvojiti trofej Superkupa?

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je ponuda za klađenje nešto slabija nego što je bila u protekla dva dana, ali ovaj dan ipak donosi veliko finale talijanskog Superkupa, u kojem će snage odmjeriti ekipe Napolija i Intera u Saudijskoj Arabiji. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 20:00 sati.

Napoli: Može li neuvjerljivi Napoli osvojiti trofej Superkupa?

Često smo spominjali prošlu sezonu Napolija, koja je, unatoč svim očekivanjima, dovela do Scudetta na vrlo uvjerljiv način, s jasnim stvarima već od početka drugog dijela prvenstva. Svakako je bilo neočekivano da će Luciano Spalletti napustiti momčad odmah nakon osvajanja prvenstva, i čini se da je tada počeo pad momčadi sa stadiona “Diego Armando Maradona”. Rudi Garcia je imenovan za novog trenera, koji, blago rečeno, nije pronašao svoje mjesto na čelu aktualnih prvaka Italije. Nakon otpuštanja bivšeg trenera Lyona, Rome i Lillea, Walter Mazzarri je preuzeo vruće mjesto Neapolitana, čovjeka koji je od Napolija napravio respektabilnu prvoligašku momčad. Veliko je pitanje je li to bilo pravo rješenje za kontroverznog De Laurentiisa, a u ovom trenutku, momčad s juga Italije nalazi se na devetom mjestu na tablici, priznajemo, samo tri boda iza četvrtoplasirane Fiorentine, što vodi u Ligu prvaka, pa stvari možda i ne izgledaju tako loše, sve dok ne pogledamo dosadašnji učinak Napolitanaca.

U dvadeset odigranih utakmica, momčad podno Vezuva ostvarila je devet pobjeda, četiri neriješena rezultata i čak sedam poraza, što je svakako previše za momčad koja je prošle godine osvojila Scudetto. U posljednjih pet ligaških utakmica, klub iz Napulja zabilježio je dvije pobjede, dva poraza i jedan neriješeni rezultat, a u posljednjem kolu, ova momčad slavila je na svom stadionu protiv Salernitane, zahvaljujući golu Rahmanija u dubokoj sudačkoj nadoknadi. U Ligi prvaka, talijanski predstavnik ostavio je prilično dobar dojam i, natječući se s Real Madridom, Bragom i Union Berlinom, zauzeo je drugo mjesto u skupini i plasirao se u osminu finala, gdje će se momčad s “Maradone” sredinom veljače suočiti s Barcelonom.

U talijanskom Kupu, Napolitanci su doživjeli bolnu eliminaciju od Frosinonea, budući da je ta utakmica u Napulju završila šokantnom pobjedom gostiju 0:4. Čini se da su Mazzarrijevi igrači pružili svoju najbolju partiju sezone upravo u polufinalu Superkupa, gdje su pobijedili Fiorentinu 3:0. Strijelci za aktualne prvake Italije bili su Simeone i Zerbin, koji je postigao dva gola, a od prve do posljednje minute Napolitanci su kontrolirali ritam i bez većih problema savladali trenutno četvrtoplasiranu momčad u Serie A. Naposljetku, za ovu finalnu utakmicu talijanskog Superkupa protiv Intera, Mazzarri neće moći računati na Natana i Traorea.

Inter: Nerazzurri sjaje ove sezone!

Inter ove sezone igra na vrlo visokoj razini, i čini se da bi kruna njihovih dosadašnjih nastupa mogao biti trofej u talijanskom Superkupu, gdje će se milanski div suočiti s Napolijem, koji je neočekivano osvojio talijanski prvenstveni naslov prošle sezone. U ovom trenutku, izabranici Simonea Inzaghija, koji radi zaista sjajan posao na čelu Nerazzurra, nalaze se na drugom mjestu u tablici Serie A, samo bod iza vodećeg Juventusa, ali i s utakmicom manje, jer je Inter pauzirao ovo kolo zbog obaveza u talijanskom Superkupu.

U posljednjem kolu, milanska momčad odigrala je jednu od svojih najboljih utakmica sezone i lako pobijedila Monzu u gostima, s konačnim rezultatom 1:5. Dosad u prvenstvu, Inzaghijevi puleni odigrali su dvadeset utakmica, ostvarivši šesnaest pobjeda, tri neriješena rezultata i samo jedan poraz, što je bilo veliko iznenađenje protiv Sassuola. U Ligi prvaka, Nerazzurri su također igrali prilično dobro i na kraju su talijanski predstavnici završili drugi u skupini, s istim brojem bodova kao i vodeći Real Sociedad. Za osminu finala najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja, milanska momčad izvukla je Atletico Madrid, i čini se da nas čeka sjajan dvomeč.

Jedino natjecanje gdje je Inter dosad podbacio je svakako talijanski Kup, jer su Simone Inzaghijevi igrači eliminirani u osmini finala od strane Bologne, nakon produžetaka, ali treba spomenuti da je njihov prioritet ove sezone ipak Serie A i Liga prvaka. Naposljetku, u polufinalu talijanskog Superkupa, bivši talijanski prvak odigrao je vrhunsku utakmicu protiv Lacija, koja je završila s 3:0, čime su Nerazzurri osigurali svoje mjesto u velikom finalu gdje će se suočiti s Napolijem, momčadi koja nije ni blizu one koja je prošle sezone prošetala do Scudetta. Milanska momčad povela je golom Tirama u sedamnaestoj minuti utakmice, a na početku drugog poluvremena, Çalhanoğlu je povećao rezultat s bijele točke. Fratesi je postavio konačnih 3:0 u završnici utakmice. Za kraj, Simone Inzaghi za ovu finalnu utakmicu neće moći računati samo na Cuadrada, koji, čak i da je bio spreman, sigurno ne bi bio u početnoj postavi.

Naš prijedlog

Utisak je da Inter dugo nije bio toliki favorit protiv Napolija, bez obzira na činjenicu da je riječ o finalu Superkupa, stoga vam toplo preporučujemo da odigrate Inter će pobijediti na utakmici, za što je Germania pripremila kvotu 1.70.

Inter je bio izuzetno efikasan u posljednje vrijeme, dok je obrana Napolija imala prilično puno problema ove sezone, i doista se čini da bi Nerazzurri lako mogli postići barem dva gola, stoga vam savjetujemo da isprobate okladu Inter će postići najmanje 2 gola na utakmici s kvotom 1.72.

Za kraj, vjerujemo da će aktualni doprvaci Europe u ovoj utakmici postići pobjedu puno lakše nego što se očekuje, i time osvojiti trofej, stoga vam predlažemo da isprobate okladu Inter će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, za koju Germania plaća sjajnom kvotom 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*