TIP DANA: Chelsea – Newcastle: Tko će doći do polufinala Liga kupa?

Tip Dana na kladjenje.hr

U utorak postoji vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj put smo analizirali četvrtfinalnu utakmicu engleskog Liga kupa u kojoj će se sučeliti Chelsea i Newcastle. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Chelsea: Slijedi li još jedna noćna mora od sezone za Plavce?

Plavci dolaze nakon katastrofalne sezone u kojoj, unatoč ogromnim ulaganjima, momčad nije samo propustila uključiti se u utrku za naslov, već nije uspjela osigurati ni poziciju koja vodi do kvalifikacija za europska natjecanja na kraju prvenstva. Čini se da se politika transfera nije promijenila ni tijekom prošlog ljeta, a vrijedi spomenuti transfer Kayseda, za kojeg je Chelsea platio Brightonu nevjerojatnih 135 milijuna eura, postavljajući novi rekord Premier lige. Glavna promjena dogodila se na klupi, gdje je Mauricio Pochettino postao novi menadžer bivših europskih prvaka, što je samo po sebi trebalo biti neka vrsta jamstva da će momčad iz Londona pokušati uključiti se u borbu za naslov.

Međutim, kad se sve zbroji i oduzme, vrlo je moguće da momčad sa Stamford Bridgea doživljava još jednu noćnu moru od sezone, budući da se Chelsea trenutno nalazi na desetom mjestu na tablici, sedamnaest bodova iza vodećeg Arsenala. Stoga, svaka rasprava o utrci za naslov je isključena, i veliko je pitanje hoće li Plavci uspjeti osigurati poziciju koja vodi do izravnog plasmana u Ligu prvaka, budući da su trenutno prilično daleko od nje, dvanaest bodova. Da budemo pošteni, u posljednjem kolu, momčad iz engleske prijestolnice konačno je odigrala prilično dobru utakmicu pred svojim navijačima i lako pobijedila Sheffield, završivši dvoboj na Stamford Bridgeu s rezultatom 2:0. Međutim, to je bila samo druga pobjeda za bivše engleske prvake u posljednjih pet utakmica, pri čemu je momčad poražena u preostala tri susreta.

Na domaćem terenu, Mauricio Pochettinovi igrači su dosad odigrali devet utakmica i nisu baš blistali, ostvarivši tri pobjede, tri remija i tri poraza, uz napomenu da su u posljednja dva domaća susreta momčad ostvarila dvije pobjede, protiv Sheffielda i Brightona, te jedan remi, u spektakularnom susretu protiv Manchester Cityja, gdje smo vidjeli četiri gola, a krajnji rezultat bio je 4:4. Čini se da Chelsea ima visoke ambicije u ovogodišnjem izdanju Liga kupa, jer bi to mogla biti jedina prilika za momčad iz Londona da se kvalificira za europsko natjecanje. U prethodnom kolu, Plavci su lako eliminirali Blackburn s rezultatom 2:0, i svakako se svi navijači ovog kluba nadaju još jednoj pobjedi i mjestu u polufinalu trećeg po važnosti nogometnog natjecanja u Engleskoj.

Newcastle: Svrake se oporavljaju od eliminacije iz Lige prvaka!

Newcastle je prošle sezone igrao na vrlo visokoj razini, što je na kraju dovelo do toga da momčad završi na poziciji koja kvalificira za Ligu prvaka. Otkako su bogati vlasnici kupili klub, ambicije su se preko noći promijenile. Međutim, kad se sve zbroji i oduzme, činilo se samo pitanjem vremena kada će momčad sa St. James’ Parka osigurati mjesto u najprestižnijem europskom klupskom natjecanju. Govoreći o tome, nažalost, momčad Eddieja Howea nije uspjela napredovati do nokaut faze Lige prvaka, jer je engleski predstavnik završio zadnji u svojoj skupini smrti s pet bodova.

Zanimljivo je da je PSG uspio samo remizirati u posljednjoj utakmici skupine kod Borussije Dortmund, pa je Newcastleu trebala pobjeda na svom stadionu protiv Milana za napredak. Međutim, Rossoneri su dobili tu utakmicu 2-1, osiguravši treće mjesto i nastavak europskog putovanja u Europskoj ligi, dok je to značilo eliminaciju za englesku stranu. Što se tiče Premier lige, dojam je da popularne Svrake ne igraju kao prošle sezone, iako je bilo nekoliko utakmica na iznimno visokoj razini. Jedan od najboljih primjera toga bila je njihova domaća pobjeda protiv Chelsea (4-1), s kojim će se večeras suočiti u četvrtfinalu engleskog Liga kupa. Trenutno su crno-bijeli na šestom mjestu u Premier ligi, četiri boda iza petoplasiranog Tottenhama i pet bodova manje od četvrtoplasiranog Manchester Cityja.

Naravno, ta četvrta pozicija ponovno je primarni cilj, jer je to posljednje mjesto koje vodi do kvalifikacija za Ligu prvaka. U posljednjih pet utakmica, momčad Eddieja Howea ostvarila je tri pobjede i dva poraza. U prethodnom kolu, Svrake su bile bolje na svom terenu protiv Fulhama, pobjedivši 3-0, uz napomenu da u prvom poluvremenu igre nije bilo golova. Što se tiče gostujućih utakmica, Newcastle je odigrao osam utakmica na strani i, blago rečeno, nije bio vrlo uspješan, jer su u tom razdoblju ostvarili samo jednu pobjedu, dva remija i pet poraza, što je svakako previše za momčad koja teži osigurati još jedno mjesto u Ligi prvaka kroz ligu.

Naš prijedlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo vrlo težak dvoboj za predviđanje, a ovaj put savjetujemo vam da pokušate klađenje na golove, koji će, po našem mišljenju, biti postignuti s obje strane večeras na Stamford Bridgeu. Predlažemo fokusiranje na okladu oba tima će postići gol na utakmici, za koju je kladionica Germania pripremila kvotu 1.70.

Chelsea ima prilično ozbiljne ambicije u ovogodišnjem izdanju Liga kupa, i ovaj put dajemo blagu prednost Plavcima, stoga predlažemo da pokušate s klađenjem na Chelsea će pobijediti na utakmici s kvotom 1.80.

Konačno, čini se da bi nam ovaj meč u Londonu mogao donijeti puno golova, stoga naša topla preporuka je oklada zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, koju Germania nudi s kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*