TIP DANA: Lazio – Inter: Mogu li Neroazzurri do pobjede na Olimpicu nakon čak pet godina?

U nedjelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a jedan od potencijalno najzanimljivijih susreta igra se na Olimpicu gdje će snage odmjeriti Lazio i Inter. Početak susreta između ova dva tima zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Lazio: Mogu li Laziali i treći put zaredom na Olimpicu pobijediti Inter?

Prošla sezona je, slobodno možemo reći, bila sjajna za Laziale, koji su uspjeli završiti na poziciji koja donosi plasman u Ligu prvaka, a upravo to i jest bio primarni cilj rimskog kluba. Većim dijelom prvenstva su izabranici Maurizija Sarrija igrali na vrlo visokoj razini, a najbolja potvrda za to je i potpredsjednička titula, uz konstataciju da je Napoli imao čak šesnaest bodova viška.

Tijekom ljeta je klub napustio Sergej Milinković-Savić koji je godinama unazad uz Immobilea bio glavna pokretačka snaga Rimljana, i čini se da se odsustvo srpskog reprezentativca itekako osjeća, barem kada je riječ o talijanskom prvenstvu. Naime, prije ovog kola se Lazio nalazio tek na desetom mjestu na tablici, ali ono što može ohrabriti sve navijače ovog kluba je da je njihova omiljena ekipa prije ovog kola imala samo četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, a poznato je da to četvrto mjesto na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu prvaka. Ipak, evidentno je da aktualni potpredsjednik Italije ima dosta problema, a u posljednjih pet utakmica ovaj tim je ostvario samo jednu pobjedu, uz dva remija ali i isto toliko poraza.

U prošlom kolu su Immobile i društvo samo remizirali na gostovanju kod Verone, a taj dvoboj u gradu ljubavi završen je rezultatom 1:1. Prije toga je ova ekipa nekako uspjela slaviti na svom stadionu protiv Cagliarija i to s minimalnim rezultatom, uz napomenu da je domaćin veći dio susreta igrao s igračem više, ali i unatoč tome nije uspio doći do uvjerljivije pobjede. Kao što smo spomenuli na početku analize, Lazio ove sezone predstavlja Italiju u Ligi prvaka, i treba pohvaliti izabranike Maurizija Sarrija koji su uspjeli doći do plasmana u nokaut fazu elitnog natjecanja, i to nakon što je talijanski predstavnik na kraju završio na drugom mjestu u skupini, iza Atletico Madrida.

Upravo su Madriđani i pobijedili Lazio u posljednjem kolu grupne faze, međutim, taj dvoboj nije bio od natjecateljskog značaja, pošto su obje ekipe kolo prije toga osigurale plasman u osminu finala. Inače, ako se osvrnemo na tradiciju uoči ovog dvoboja s Interom, na posljednja četiri dvoboja koja su odigrana na Olimpicu, Lazio je ostvario čak tri pobjede uz samo jedan remi, a posljednju pobjedu su Neroazzurri na Olimpicu ostvarili još davne 2018. godine, što je svakako podatak koji itekako može ohrabriti nogometaše Lacija pred meč s liderom na tablici.

Inter: Lider na tablici na teškom ispitu!

Iako se Inter prošle sezone možda nije previše istaknuo u Serie A, iako su Neroazzurri na kraju završili među četiri prvoplasirane ekipe, ne treba zaboraviti da je ekipa koju s klupe predvodi Simone Inzaghi uspjela doći do trofeja u talijanskom Kupu, nakon pobjede nad Fiorentinom, a ostaje žal za Ligom prvaka, pošto je talijanski predstavnik poražen u velikom finalu od Manchester Cityja, iako Inter na tom dvoboju nije bio u nimalo podređenom položaju.

Dosta promjena se tijekom ljeta dogodilo na Giuseppe Meazzi, klub su napustili Lukaku, Škriniar i Brozović, ali je bilo nekoliko vrlo zanimljivih pojačanja, i tu prije svega mislimo na Tiram i Pavara. Generalno, dojam je da su Neroazzurri do sada pokazali uvjerljivo najviše od svih timova u ovogodišnjem izdanju talijanske Serie A, a najbolji podatak za to je što se milanski div prije početka ovog kola nalazio na prvom mjestu na tablici s dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Juventus.

Na posljednjih pet utakmica u Serie A izabranici Simonea Inzagija su ostvarili četiri pobjede uz samo jedan remi i to baš na gostovanju kod Juventusa gdje je bilo 1:1. U prošlom kolu je lider na tablici bio bolji od Udinesea na svom terenu, a taj meč na Giuseppe Meazzi završen je s više nego uvjerljivih 4:0, čime su Neroazzurri samo potvrdili da se nalaze u sjajnoj formi. Poput Lacija i Inter ove godine predstavlja Italiju u Ligi prvaka, a ono što je najvažnije je da je nekadašnji prvak Europe izborio plasman u osminu finala, nažalost s drugog mjesta na tablici, pošto je Real Sociedad koji je imao isti broj bodova imao bolju gol razliku.

Upravo su ove dvije ekipe u posljednjem kolu odmjerile snage u Milanu, u meču koji je na kraju i odlučio tko će s prvog mjesta u osminu finala, a taj meč je možda pomalo i neočekivano završen bez pobjednika, ali i bez pogodaka. Inače, do sada je Inter odigrao sedam utakmica na gostovanjima u Serie A, i Neroazzurri su uvjerljivo najbolji gost u ligi, pošto je u tom razdoblju ovaj tim ostvario čak šest pobjeda uz već spomenuti remi kod Juventusa. Međutim, kao što smo već naglasili, Inter više od pet godina ne zna za pobjedu na Olimpicu, pa je sigurno da izabranike Simonea Inzagija očekuje izuzetno težak posao.

Naš prijedlog

Kao što smo već spomenuli, Inter ima dosta problema u posljednje vrijeme na Olimpicu i mišljenja smo da će to biti slučaj i ovaj put zbog čega vam savjetujemo da se fokusirate na dvoznak 1X koju kladionica Germania plaća s koeficijentom 2.04.

Ako se osvrnemo na tradiciju, gotovo uvijek nam utakmice između Lacija i Intera donose dosta pogodaka, a nema nikakve prepreke da to ne bude slučaj i večeras zbog čega vam savjetujemo da se okušate s igrom golova 3+ uz koeficijent 1.98 u kladionica Germania.

Za kraj, za one najhrabrije, predlažemo vam da se okušate s čistom jedinicom, a sve to uz nevjerojatni koeficijent 4.80 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*