TIP DANA: Sevilla – Getafe: Može li Sevilla do trijumfa u La Ligi nakon gotovo tri mjeseca?

U subotu je na rasporedu mnogo vrlo zanimljivih utakmica diljem Europe, a svakako se jedna od njih igra i u Andaluziji, gdje će Sevilla na stadionu Sanchez Pizjuan ugostiti Getafe. Početak susreta između ove dvije ekipe zakazan je za 18 sati i 30 minuta.

Sevilla: Je li konačno vrijeme za trijumf Andalužana?

Prošle sezone Sevilla je imala mnogo problema u španjolskom prvenstvu, i u jednom trenutku situacija je bila gotovo alarmantna. Ipak, u drugom dijelu prvenstva Andalužani su igrali puno bolje, uspjeli su ostati u društvu najboljih, a ono što je najvažnije i po čemu će se pamtiti godina je novi trofej u Europskoj ligi, sve to nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Rome, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Sve to bilo je dovoljno da trener Mendilibar dobije povjerenje, međutim, on se nije dugo zadržao na klupi Seville, jer je iskusni stručnjak smijenjen nakon katastrofalnih igara Andalužana na početku sezone.

Porazan je bio podatak da se aktualni osvajač Europske lige prije samo nekoliko kola nalazio na poziciji koja na kraju prvenstva znači i selidbu u Segundu. Novi trener kluba postao je Diego Alonso, međutim, kako sada stvari stoje čini se da ni ovaj urugvajski stručnjak nije previše pomogao Sevilli, koja se u ovom trenutku nalazi na katastrofalnom šesnaestom mjestu na tablici, s samo tri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tablici. U posljednjih pet utakmica popularni Berberi ne znaju za trijumf, a u tom razdoblju ova ekipa tri puta je remizirala uz dva poraza.

U prošlom kolu Sergio Ramos i drugovi poraženi su na teškom gostovanju kod Mallorce, a na tom dvoboju domaćin je slavio s 1:0. Da stvari budu gore španjolski predstavnik nedavno je eliminiran i iz ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, a ovog puta Sevilla neće nastaviti sezonu u Europskoj ligi, jer je ovaj tim u skupini s Arsenalom, PSV-om i Lensom zauzeo posljednje mjesto na tablici.

U utakmici šestog kola izabranici Diega Alonsa poraženi su na gostovanju kod Lensa, i to nakon primljenog gola u šestoj minuti sudačke nadoknade. Kada se radi o utakmicama na domaćem terenu, do sada je Sevilla odigrala osam utakmica na strani i ostvarila dva trijumfa, čak četiri remija, ali i dva poraza. Vrlo zanimljiv podatak je da su Andalužani na četiri posljednja susreta na svom terenu odigrali neriješeno, a čak tri puta rezultat je bio 1:1, uz konstataciju da je aktualni osvajač Europske lige imao dosta težak raspored. U posljednjem meču koji je ova ekipa odigrala na svom terenu protiv Villarreala rezultat je bio 1:1, uz konstataciju da je “žutoj podmornici” poništen pogodak u petoj minuti sudačke nadoknade i to nakon intervencije VAR-a.

Getafe: Sjajne igre na domaćem terenu, katastrofalne na strani!

Getafe je osnovan 1983. godine, a u 40 godina dugoj povijesti ova ekipa je uspjela tri puta da igra grupnu fazu Europske lige, ali i dva puta da dođe do finala španjolskog Kupa kralja, uz konstataciju da je ovaj klub oba puta poražen. Zanimljivo je da je ovaj tim do finala drugog po važnosti klupskog natjecanja u Španjolskoj stigao dvije godine zaredom, i to 2007. i 2008. godine, kada je Sevilla, odnosno Valencia bila bolja od ekipe iz predgrađa Madrida.

Prošlu sezonu nogometaši Getafea završili su na petnaestom mjestu na tablici, a posebno dobro je Getafe igrao na domaćem terenu gdje je ova ekipa na osamnaest odigranih susreta ostvarila sedam pobjeda, isto toliko remija i samo pet poraza, i svakako bi ovaj tim završio na boljem mjestu na tablici da nije igrao katastrofalno na strani, gdje je nekadašnji sudionik Europske lige ostvario samo jednu pobjedu, osam remija i čak deset poraza, iako to nije ništa novo jer ovaj klub standardno igra katastrofalno na gostovanjima, ali isto tako i dosta dobro na svom terenu.

Što se tiče ove sezone, naravno da će primarni cilj biti opstanak, a kada se podvuče crta, dojam je da svi navijači ovog tima imaju puno razloga za zadovoljstvo. Naime, Getafe se u ovom trenutku nalazi na sjajnom devetom mjestu na tablici s samo četiri boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Betis, što znači da se izabranici Josea Bordalasa nalaze u ravnopravnoj utrci za sedmo mjesto koje na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

U posljednjih pet utakmica ekipa iz predgrađa Madrida ostvarila je tri pobjede, jedan remi i samo jedan poraz, i to kod Las Palmasa, kada je bilo 2:0. U prošlom kolu Bordalasovi puleni ostvarili su vrlo važnu pobjedu na svom stadionu protiv nimalo naivne Valencije, a taj meč je završen rezultatom 1:0. Inače, kada se radi o utakmicama na strani, Getafe se nije proslavio ni ove sezone, jer je ova simpatična ekipa na osam utakmica na strani doživjela četiri poraza i četiri remija, bez pobjede.

Naravno, Getafe standardno igra na vrlo visokoj razini na svom terenu, pa je tako nekadašnji finalist španjolskog Kupa kralja do sada odigrao osam susreta na svom stadionu i upisao pet pobjeda uz tri remija, bez poraza, što Getafe čini jednom od najboljih domaćih ekipa u La Ligi. Za kraj, posljednji međusobni susret između Seville i Getafea odigran je sredinom ožujka u predgrađu Madrida, kada je Getafe slavio s 2:0.

Naš prijedlog

Kada se sve zbroji i oduzme, mišljenja smo zaista da je konačno došlo vrijeme za jednu pobjedu Andalužana u prvenstvu pa vam toplo preporučujemo da se okušate s jedinicom za koju je kladionica Germania pripremila fantastičnu kvotu 1.93.

Dojam je da će Sevilla od prve minute krenuti ofenzivno prema golu Getafea koji svakako ima dosta problema na strani, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate prijelaz 1-1 koji kladionica Germania plaća s odličnom kvotom 3.00.

Za kraj, sva je prilika da će domaći tim postići barem dva pogotka na ovom dvoboju protiv tima iz predgrađa Madrida, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 2.20 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*