Tiket dana (subota, 16.12.2023)

Tiket Dana na kladjenje.hr, Listić dana na kladjenje.hr

Ponuda za ovu subotu je prilično dobra, nije najbolja jer su neke lige već na zimskoj pauzi, ali izbor je svakako dobar. Predložene kvote su bile aktualne u trenutku sastavljanja prijedloga.

Le Havre – Nice – x2 i 0-2 @ 1.91 u Germania

Momčad s Azurne obale najugodnije je iznenađenje dosadašnjeg tijeka prvenstva u francuskoj Ligi 1. Nice je na drugom mjestu nakon 15 odigranih kola i zaostaje četiri boda za vodećim Paris Saint-Germainom, aktualnim prvakom. Nice je poražena samo jednom do sada, a to se dogodilo prije dvije sedmice u Nantesu gdje su Kanarinci slavili s 1:0. Ono što karakterizira Nicu ove sezone je čvrsta obrana. Primili su samo 6 golova od početka prvenstva, a samo su im Parižani dali dva u jednoj utakmici. Ipak, taj dvoboj na Parku Prinčeva pripao je Nici s 3:2. U prošlom kolu pobijedili su Reims, prilično teško s 2:1, uz pobjedonosni gol u 82. minuti. Sada Nice ide u Normandiju gdje ih čeka povratnik u elitu, momčad Le Havrea. Dugo ih nije bilo u društvu najboljih pa igrači Le Havrea mogu biti potpuno zadovoljni sadašnjim stanjem na ljestvici, na kojoj zauzimaju 11. mjesto. Ipak, samo 4 boda imaju više od prvog tima ispod crte, a ne ide im u prilog ni to što nisu pobijedili u posljednja četiri meča, uz samo jedan postignuti gol. Protivnici su bili teški, Monaco i PSG, između ostalih, a i njihov bolji dio tima je onaj obrambeni. Malo golova je Le Havre dao do sada, pa je ovo idealna utakmica za malo pogodaka, uz činjenicu da Nice ne bi smjela izgubiti u drugoj po veličini francuskoj luci. Za kombinaciju x2 i 0-2 kvota je 1.91 u kladionici Germania.

Augsburg – Dortmund – GG i 4+@ 2.26 u Germania

Milioneri su na željeni način završili grupnu fazu Lige prvaka. Bod u dvoboju s Paris Saint-Germainom bio im je dovoljan za osvajanje prvog mjesta i s nestrpljenjem čekaju ždrijeb za osminu finala ovog natjecanja. Do tih utakmica ima dosta vremena, a do tada će Borussia pokušati uhvatiti priključak s vodećim momčadima u Bundesligi. To neće biti lako jer su u prošlom kolu doživjeli poraz od Leipziga na svom terenu i sada zaostaju čak 11 bodova za vodećim Leverkusenom. Čini se da Salatara, odnosno borba za nju, polako klizi iz ruku momčadi iz Dortmunda, ali osiguranje plasmana u Ligu prvaka svakako je obveza. Milionerima slijedi teško gostovanje u Bavarskoj kod ekipe Augsburga. Ovaj tim igra znatno bolje pred svojim navijačima i poražen je kao domaćin samo od ekipe Darmstadta. Augsburg je trenutno na 9. mjestu s 17 bodova, a na njihovim utakmicama uvijek ima dosta golova. Čak 50 je palo na 15 mečeva u kojima je jedan od aktera bio ovaj tim. U prošlom kolu Augsburg nije dao gol, gostovali su u Bremenu i izgubili od Werdera 2:0. Prošle sezone Dortmund je dobio ovaj dvoboj protiv Augsburga, na svom terenu s 4:3 a u gostima 3:0. Očekujemo golove i sada, ali u obje mreže. Za GG i 4+ kvota je 2.26 u kladionici Germania.

Leeds – Coventry – 1 i 2+ @ 1.75 u Germania

Yorkshireovci su neugodno iznenadili porazom od Sunderlanda u izvanrednom kolu Championshipa. Upravo su uhvatili priključak s vodećim dvojcem koji čine Leicester i Ipswich, a ovi su ponovo pobjegli za još tri boda. Nije tajna da Leeds želi barem na drugo mjesto i da na taj način izbori izravan povratak u Premier ligu, ali sada imaju dvoznamenkasti zaostatak za ekipom Ipswicha. Na svom Elland Roadu Leeds je dobio prethodnih sedam mečeva, a bez poraza je cijele sezone, s obzirom da ima i još tri remija. Da bi bili među dvije najbolje ekipe nije dovoljno samo pobjeđivati na svom stadionu već i na protivničkim. Daleko od toga da Leeds ne pobjeđuje u gostima, ali sva četiri poraza doživio je na strani. Coventry igra prilično promjenjivo, ova ekipa je trenutno na 14. mjestu i nekako nam se čini da su im dosezi sredina ljestvice. Imali su jednu ozbiljnu krizu u listopadu kada nisu pobijedili na šest uzastopnih mečeva i izgubili četiri u nizu, ali su sada stabilizirali formu i imaju tri pobjede u 5 posljednjih kola. U izvanrednoj rundi osvojili su bod u dvoboju s Southamptonom na svom terenu. Leeds je favorit na Elland Roadu a uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina. Za 1 i 2+ kvota je 1.75 u kladionici Germania.

Lozana Ouši – Young Boys – 2 @ 1.94 u Germania

Švicarski prvak završio je natjecanje u Ligi prvaka s 4 osvojena boda i to u dva dvoboja s Crvenom zvezdom. To je bilo dovoljno za treće mjesto u skupini i Young Boysi će se preseliti u Europsku ligu na proljeće. To što su imali teške utakmice u Europi nije ih previše omelo u domaćoj Super ligi. “Mladi momci” su na prvom mjestu s 4 boda više od drugoplasiranog Züricha. S obzirom da je ovo posljednje kolo u 2023. godini jasno je da će momčad iz Berna novogodišnje i božićne praznike dočekati kao lider, bez obzira na ishod meča u predgrađu Lozane. Momčad Lausanne Ouchy po prvi put je u eliti, možda malo i neplanirano. Oni su kao trećeplasirani tim Challenge lige igrali dvomeč baraža s Sionom u kojem su izašli kao pobjednici. Počeli su prilično solidno u Super ligi ali su naglo popustili u posljednje vrijeme i sada su posljednjeplasirani tim s samo 11 bodova iz 17 utakmica. Budući da se promijenio sustav natjecanja Lausanne Ouchy će imati priliku da preko play-outa dođe do opstanka, iako ni to neće biti lako. U posljednjih devet mečeva u prvenstvu nisu slavili, a uzeli su samo jedan bod u posljednjih šest utakmica. Young Boysi su favoriti i očekujemo da slave na gostovanju kod debitanta. Za dvojku se dobija kvota 1.94 u kladionici Germania.

Ukupna kvota na listiću za subotu u kladionici Germania iznosi 14.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*