TIP DANA: Nottingham Forest – Tottenham: Težak ispit za Spurs!

U petak je vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, budući da je na rasporedu po jedna utakmica iz svih “liga petica”, a smatramo da je najzanimljiviji duel na City Groundu, gdje će snage odmjeriti Nottingham Forest i Tottenham. Početak susreta između ova dva kluba s dugom tradicijom zakazan je za 21 sat.

Nottingham Forest: Mogu li Šumari do pobjede nakon više od mjesec dana?

Kao što je vjerojatno svima dobro poznato, Nottingham Forest se prošle sezone vratio u Premier ligu nakon čak 23 godine čekanja, što je svakako bio veliki razlog za slavlje u gradu poznatom po Robinu Hoodu. Izabranici Stevea Coopera, koji općenito radi prilično dobar posao u ovom klubu, bili su bolji od Huddersfielda u velikom finalu Championship playoffa s minimalnim rezultatom. Ako se malo osvrnemo na povijest, treba istaknuti da je Nottingham Forest posljednji put igrao Premier ligu u sezoni 1998/99, što je neprihvatljivo za dvostrukog prvaka Europe.

Osim ta dva trofeja u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju, treba podsjetiti da su popularni Šumari do sada jednom osvojili englesko prvenstvo, i to 1978. godine, a osim toga, ova ekipa je dva puta završavala sezonu na drugom mjestu na tablici, uz podsjetnik da je Nottingham dva puta u svojoj povijesti osvojio FA kup.

Prošle sezone su izabranici trenera Coopera ostvarili svoj primarni cilj, a to je naravno bio opstanak u društvu najboljih, uz konstataciju da su Šumari na kraju završili na šesnaestom mjestu na tablici s četiri boda viška u odnosu na momčadi koje su na kraju morale preseliti u Championship, uz konstataciju da je Nottingham u posljednja četiri kola odigrao četiri sjajna susreta, ostvario dvije pobjede i dva remija te na kraju potpuno zasluženo ostao u najboljoj ligi na svijetu.

Primarni ciljevi se ni ovaj put nisu drastično promijenili, a nakon šesnaest odigranih utakmica Šumari se nalaze na šesnaestom mjestu na tablici s čak pet bodova viška u odnosu na najugroženije momčadi na tablici, što je svakako lijepa zaloga za nastavak prvenstva. Ipak, bivši prvak Engleske igra zaista katastrofalno u posljednje vrijeme, pa je tako ova momčad na pet posljednjih utakmica u Premier ligi ostvarila samo jedan remi uz čak četiri poraza.

U prošlom kolu su izabranici Stevea Coopera remizirali na teškom gostovanju kod Wolverhamptona gdje je bilo 1:1, uz napomenu da su Vukovi bili daleko bolji protivnik na tom susretu. Na domaćem terenu je do sada Nottingham Forest odigrao sedam utakmica i ostvario samo dvije pobjede, isto toliko poraza i tri remija, a zanimljivo je da su Šumari do posljednje pobjede na svom stadionu u prvenstvu došli početkom studenog protiv Aston Ville, koja je najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja engleske Premier lige.

Tottenham: Utakmica protiv Newcastlea je znak da bolji dani ponovno dolaze!

Svi su na početku sezone bili skeptični zbog odlaska Harryja Kanea iz Tottenhama, no valja podsjetiti da je londonski tim i prošlu sezonu s njim odigrao jako loše, a na kraju je nekadašnji finalist Lige prvaka morao biti zadovoljan s osmim mjestom na ljestvici, s bodom manje u odnosu na sedmoplasiranu Aston Villu, što je značilo samo jedno, a to je da popularne Spursi ove sezone nećemo gledati u europskim natjecanjima, čime je sezona bez ikakve sumnje proglašena neuspješnom.

Kao što smo već spomenuli, Kane je tijekom ljeta napustio redove Tottenhama, a klub iz Londona je dobio i novog trenera budući da je na vruću klupu sjeo Angelos Postecoglou i kako vrijeme prolazi čini se zaista da je to bilo najbolje moguće rješenje. Prije svega, podsjetnik da je Tottenham u uvodnom dijelu prvenstva igrao uvjerljivo najljepši nogomet u Engleskoj, što je ovom timu donijelo i prvo mjesto na ljestvici. Nažalost, Spursi se nisu previše zadržali, i ruku na srce od početka je bilo jasno da Tottenham nema široku rotaciju, a na sve to su ovaj klub zadesile i velike kadrovske promjene, pa tako Postecoglou za ovaj susret protiv nekadašnjeg prvaka Engleske neće moći računati na Perišića, Bentancura, Maddisona, Diera, Van de Beeka, Sessegnona, Whitea i Solomona.

U posljednje vrijeme je nekadašnji finalist Lige prvaka odigrao nekoliko vrlo loših utakmica, budući da su nogometaši Tottenhama vezali čak pet susreta bez pobjede, međutim, u prošlom kolu je ova ekipa konačno odigrala jednu zaista sjajnu partiju i na svom stadionu pobijedila nimalo naivnu ekipu Newcastlea, a taj dvoboj na novom White Hart Laneu je završen rezultatom 4:1, uz konstataciju da su Magpiesi počasni pogodak postigli u samoj završnici susreta.

Ovog puta se istaknuo Richarlison koji je postigao dva pogotka, no ne treba zaboraviti ni na doprinos kapetana Sona koji je uz jedan pogodak uspio i dva puta asistirati svojim suigračima za gol. Na gostovanjima su do sada Spursi odigrali osam utakmica i doživjeli samo jedan poraz za sada, i to skoro od Wolverhamptona, a osim toga je trenutno petoplasirani tim na ljestvici Premier lige ostvario četiri pobjede, uz tri neriješena rezultata. Posljednji međusobni susret između Tottenhama i Nottingham Foresta je odigran u Londonu u ožujku ove godine kada je domaćin slavio s 3:1.

Naš prijedlog

Nottingham se blago rečeno nije proslavio u posljednje vrijeme, a smatramo da bi sve to mogao iskoristiti Tottenham, koji na pobjedu na gostovanju čeka još od kraja listopada, pa vam hrabro savjetujemo da se odlučite za 2 koju kladionica Germania plaća s koeficijentom 1.75.

Vrlo lako se može dogoditi da Son i društvo na ovom gostovanju kod nekadašnjeg prvaka Engleske postignu dva ili više pogodaka, pa toplo preporučujemo da se fokusirate na igru gdje ukupan broj golova u utakmici bude 2 ili više, uz koeficijent 1.68.

Za kraj, čini se zaista da će Spursi od prve minute susreta pokušati nametnuti svoj ritam, brzo doći do vodstva i na kraju lako privesti utakmicu kraju. Stoga vam hrabro savjetujemo da probate s tipom da će Tottenham voditi na poluvremenu i pobijediti na kraju utakmice, sve to uz koeficijent 2.55 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*