TIP DANA: Juventus – Napoli: Može li Juve provesti noć na vrhu tablice?

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak postoji vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, s centralnim dvobojem koji će se definitivno odigrati u Torinu gdje će Juventus i Napoli odmjeriti snage. Juve je trenutno na izvrsnom drugom mjestu na tablici, samo dva boda iza lidera Intera, i ako uspiju pobijediti svog žestokog rivala, barem privremeno će se pomaknuti na prvo mjesto, dok Napoli igra toplo-hladno, s opaskom da je ovaj klub nedavno dobio novog-starog trenera, jer se Walter Mazzarri vratio u klub. Početak utakmice između ove dvije izuzetno kvalitetne momčadi zakazan je za 20:45.

Juventus: Juve se vraća u igru za Scudetto!

U našim analizama Juventusa nekoliko puta smo spomenuli da je Stara dama imala prilično lošu sezonu, uspijevajući nekako završiti na sedmom mjestu na tablici, što je automatski značilo kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Međutim, zbog određenih malverzacija, div iz Torina je bio isključen iz europskih natjecanja na godinu dana, a njihovo mjesto u trećerazrednom europskom klupskom natjecanju preuzela je Fiorentina, koja je, kako je poznato, poražena u prošlosezonskom finalu Konferencijske lige od West Hama.

Nije bilo previše promjena u momčadi, ali Massimiliano Allegri morao se suočiti s nekim neplaniranim problemima, svakako misleći na suspenziju Paula Pogbe nakon što je francuski reprezentativac pao na doping testu, ali i suspenziju kluba za mladog Fagiolija, koji je bio uključen u klađenje. Stvari nisu sjajno počele za Staru damu, međutim, kada se sve uzme u obzir, čini se da bi svi u klubu trebali biti prilično zadovoljni, jer se u ovom trenutku višestruki talijanski prvak nalazi na izvrsnom drugom mjestu na tablici, samo dva boda iza lidera Intera, što znači da se klub iz Torina ove sezone nakon dužeg vremena ponovno bori za Scudetto.

Do sada su Allegrijevi puleni odigrali četrnaest utakmica u ligi i ostvarili deset pobjeda, tri remija i samo jedan poraz, prilično neočekivano u gostima kod Sassuola, završivši 4:2. Zanimljivo je da je momčad iz Reggio Emilije bila kobna i prošle sezone za Staru damu, a u posljednjem kolu Juventus je pokazao karakter pobjedivši tešku gostujuću utakmicu kod Monze, završivši 1:2. U ranoj fazi utakmice srpski reprezentativac Dušan Vlahović promašio je jedanaesterac, ali je Juve odmah u sljedećem napadu preuzeo vodstvo preko Rabioa. Međutim, gosti se nisu predali i uspjeli su izjednačiti u drugoj minuti sudačke nadoknade preko Carbonija, ali radost domaćih navijača trajala je samo dvije minute, jer je Gatti postigao konačnih 1:2 u 94. minuti.

Prije toga, Juventus je remizirao na svom stadionu protiv lidera Intera, s Allegrijem koji se odlučio braniti svoj gol pri rezultatu 1:1, što je svakako razočaralo sve navijače talijanskog diva. Na domaćem terenu Bianconeri su do sada odigrali sedam utakmica, ostvarivši pet pobjeda i dva remija, čineći Staru damu najboljom domaćom momčadi u Serie A. Naposljetku, za ovu vrlo važnu utakmicu, koja bi barem privremeno mogla dovesti njegovu momčad na vrh tablice, Massimiliano Allegri neće moći računati na De Sciglia, Pogbu i Fagiolija.

Napoli: Teško je očekivati da Napoli ponovi prošlu sezonu!

Koliko god da je prošla sezona bila katastrofalna za Juventus, toliko je bila dobra za Napoli, koji je prvi put nakon 33 godine osvojio Scudetto. Od prvog do posljednjeg kola, momčad koju je vodio Luciano Spalletti igrala je na vrlo visokoj razini, a najbolji pokazatelj toga je da je Napoli osigurao Scudetto nekoliko kola prije kraja prvenstva.

Tijekom ljeta došlo je do velikih promjena na stadionu “Diego Armando Maradona”, od kojih je najvažnija bila na klupi jer je Spalletti odlučio napustiti klub, a zamijenio ga je Rudi Garcia, što je svakako bilo veliko iznenađenje za sve ljubitelje nogometa u Italiji. Klub je također izgubio središnjeg braniča Kima, koji je prešao u Bayern München, a možda je ono što je najviše obradovalo navijače Napolija bilo to što je uprava kluba, predvođena kontroverznim predsjednikom De Laurentiisom, uspjela zadržati Osimhena i Kvaratskheliju unatoč velikom interesu za ova dva igrača, koji su možda bili i najzaslužniji za Scudetto.

Bilo je vrlo teško očekivati da Napoli i ove sezone igra na vrlo visokoj razini, a Rudi Garcia nedavno je platio cijenu loših rezultata i dobio otkaz. Zanimljivo je da je njegovo mjesto preuzeo Walter Mazzarri, koji je nekad podigao Napoli i približio ga vrhu talijanskog nogometa.

U ovom trenutku, aktualni talijanski prvak nalazi se na petom mjestu na tablici, s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirana Roma. Poznato je da je ta pozicija ujedno i posljednja koja na kraju sezone donosi plasman u Ligu prvaka, što će naravno biti primarni cilj Napolija i ove sezone.

U posljednjih pet utakmica, momčad Waltera Mazzarrija ostvarila je dvije pobjede, isto toliko poraza i jedan remi. U posljednjem kolu, ova momčad je glatko poražena kod kuće od Intera, koji je duel riješio u svoju korist rezultatom 0:3. Prije toga, pravedno je reći, Napoli je pobijedio na vrlo teškom gostovanju kod Atalante s rezultatom 1:2, što je bio Mazzarrijev debi na klupi, i tada se činilo da će talijanski stručnjak donijeti nešto novo u igru aktualnog talijanskog prvaka. Međutim, sve se raspalo nakon tog teškog poraza u posljednjem kolu.

Naravno, treba podsjetiti da se klub sa stadiona “Diego Armando Maradona” ove sezone natječe i u Ligi prvaka. S jednim kolom do kraja, talijanski predstavnik nalazi se na drugom mjestu na tablici, tri boda ispred Brage, koja će ih također posjetiti u posljednjem kolu. Za plasman u nokaut fazu, momčadi iz Napulja bit će dovoljan i bod, što se zaista ne bi smjelo dovesti u pitanje.

Za kraj, za ovaj dvoboj protiv Juventusa, Mazzarri najvjerojatnije neće moći računati na Ruia i Oliveru, a zanimljivo je da oba igrača igraju na poziciji lijevog beka.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na prethodne međusobne duele između Juventusa i Napolija, zanimljivo je primijetiti da je Napoli ostvario tri pobjede i jedan remi u posljednja četiri susreta. Međutim, ovaj put, na temelju svega što smo do sada vidjeli ove sezone od obje momčadi, dajemo prednost Staroj dami i snažno vam preporučujemo da odigrate da će Juventus pobijediti na utakmici, za što je kladionica Germania pripremila kvotu 2.45.

Čini se da možemo očekivati otvorenu utakmicu, u kojoj bi obje momčadi lako mogle postići barem po jedan gol, zbog čega savjetujemo igranje oklade oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.83 u Germania.

Iz istog razloga, savjetujemo vam da se fokusirate na okladu zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, koju Germania nudi s kvotom 2.05.

Ako se odlučite za kombiniranu okladu Juventus će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, dobit ćete fantastičnu kvotu 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*