TIP DANA: Tottenham – West Ham: Spursi predugo bez pobjede, remi na Etihadu znak razvedravanja?

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak je ponuda nešto slabija nego što je bila u prethodnih nekoliko dana, a ovaj put smo analizirali susret u Londonu gdje će Tottenham i West Ham odmjeriti snage. Početak ove utakmice zakazan je za 21:15 sati.

Tottenham: Mogu li Spursi trijumfirati nakon četiri kola?

Popularni Spursi nisu puno slavili prošle sezone, jer je klub iz Londona na kraju prvenstva završio na osmom mjestu na tablici, što dalje implicira da ovog kluba nećemo vidjeti u nijednom od europskih natjecanja ove sezone. Tijekom prošlog ljeta dogodile su se brojne promjene na White Hart Laneu, jer je klub napustio dugogodišnji kapetan Harry Kane, koji je odlučio nastaviti karijeru u Bayern Münchenu, a na to sve, Spursi su dobili i novog trenera, Angea Postecogloua, koji je prethodne dvije sezone prilično uspješno radio u Celticu.

Bilo je i nekoliko zanimljivih pojačanja, prvenstveno misleći na Madisona iz Leicestera, iako je veliko pitanje bi li ovaj igrač promijenio sredinu da Leicester nije ispao iz Premier lige. Spursi su odigrali prilično nekoliko vrhunskih utakmica u prvih nekoliko kola, i do nedavno, ovaj tim je neočekivano bio na prvom mjestu na tablici. Zatim je uslijedio crni niz, jer Tottenham ne zna za trijumf u posljednja četiri susreta, pa se prije ovog kola bivši finalist Lige prvaka morao zadovoljiti s petom pozicijom, koja na kraju prvenstva donosi plasman u Europsku ligu, što bi vjerojatno zadovoljilo sve navijače ovog kluba na kraju sezone, posebno jer klub iz Londona, kao što smo već spomenuli, ovaj put ne predstavlja Englesku u nijednom od europskih natjecanja.

U četrnaest odigranih utakmica, Postecoglouove trupe ostvarile su osam pobjeda, tri neriješena rezultata i isto toliko poraza, a zanimljivo je da su ta tri neuspjeha došla u posljednja četiri kola, kada je Tottenham, osim tri poraza, doživio i neriješen rezultat u posljednjem kolu u spektakularnom susretu protiv Manchester Cityja kada je bilo 3:3, s golom Kulusevskog u 90. minuti utakmice. Na domaćem terenu, londonski tim je do sada odigrao šest dvoboja i ostvario četiri pobjede uz dva poraza, a posljednji u nizu dogodio se prije dvije tjedna kada je Aston Villa, koja igra sjajno ove sezone, slavila s 1:2.

Inače, Postecoglou ima ogromnih kadrovskih problema, jer za ovaj dvoboj neće moći računati na Bentancura, Madisona, Perišića, Sessegnona, Solomona, Whitemana i Van de Vena, dok su Dier i Sarr pod velikim upitnikom. Naposljetku, posljednji međusobni dvoboj između Tottenhama i West Hama odigran je sredinom veljače ove godine kada su Spursi slavili bez većih problema s 2:0.

West Ham: Prilično dobre izvedbe u posljednje vrijeme!

Svakako, prošla sezona će dugo ostati u sjećanju svih navijača West Hama, jer je ovaj tim uspio osvojiti europski trofej, pobjedom u Konferencijskoj ligi nakon velikog trijumfa u finalu protiv talijanske Fiorentine, s rezultatom 1:2. Ova pobjeda i osvajanje Konferencijske lige nekako su srušili mit da engleski klubovi nisu previše zainteresirani za novoformiranu Konferencijsku ligu. Međutim, popularni Čekićari nisu puno slavili u posljednjem izdanju najkvalitetnije lige na svijetu, jer su sezonu završili tek na četrnaestom mjestu na tablici, iako se čini da je sve to brzo zaboravljeno nakon osvajanja trećeg po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, jer je to engleskom predstavniku donijelo mjesto u grupnoj fazi Europske lige.

Govoreći o Europskoj ligi, s jednim kolom do kraja, West Ham je na prvom mjestu na tablici s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Freiburg, a ove dvije momčadi će sljedećeg četvrtka odlučiti koji tim će osigurati izravan plasman u osminu finala drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, a koji će morati u šesnaestinu finala. U posljednjem kolu, suprotno svim očekivanjima, West Ham je slavio s dosta muke na gostovanju kod TSC-a iz Bačke Topole, s rezultatom 0:1, a pobjedonosni gol postigao je Souček u posljednjim trenucima utakmice. Ove sezone, londonski tim igra promjenjivo u Premier ligi, a nakon četrnaest odigranih utakmica, izabranici Davida Moyesa nalaze se na devetom mjestu s šest bodova manje od petoplasiranog Tottenhama, kod kojeg su gosti u ovom kolu. U posljednje vrijeme Čekićari igraju prilično dobro, pa je tako ovaj tim neporažen u posljednja tri prvenstvena susreta, ostvarivši dvije pobjede i jedan neriješeni rezultat u tom razdoblju.

Sve je počelo od utakmice protiv Nottingham Foresta kada je West Ham slavio s 3:2, zatim je aktualni pobjednik Konferencijske lige bio bolji i na gostovanju kod Burnleyja (1:2), nakon gola Součeka u prvoj minuti sudačke nadoknade, a treba napomenuti da je domaći tim vodio 1:0 sve do 86. minute utakmice. Naposljetku, u posljednjem kolu, West Ham je samo remizirao na svom stadionu protiv Crystal Palacea, a ta utakmica završila je rezultatom 1:1. U gostujućim utakmicama do sada, u sedam odigranih susreta, londonski tim ostvario je tri pobjede, jedan neriješeni rezultat i tri poraza, a David Moyes nema previše kadrovskih problema za ovaj dvoboj protiv Tottenhama, jedini na kojeg ne može računati je ozlijeđeni Antonio.

Naš predlog

Kada se sve uzme u obzir, vjerujemo da će Tottenham, nakon četiri uzastopne utakmice bez pobjede, konačno slaviti u ovom susretu protiv West Hama, stoga vam prvenstveno savjetujemo da isprobate okladu da će Tottenham pobijediti na utakmici za koju kladionica Germania nudi kvotu 1.75.

Ako obratimo pažnju na sve što su obje momčadi pokazale tijekom prvenstva do sada, gotovo je sigurno da nas čeka vrlo efikasan dvoboj u Londonu, stoga vam preporučujemo da isprobate okladu na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 za koju kladionica Germania plaća kvotu 2.25.

Za kraj, Tottenham je doživio dva poraza kod kuće i sigurno je da će izabranici trenera Postecogloua od prve minute krenuti ofenzivno prema golu Čekićara kako bi što prije došli do vodstva i olakšali si posao u nastavku susreta, stoga vam hrabro preporučujemo da odigrate okladu na Tottenham će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici s fantastičnom kvotom 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*