TIP DANA: O. Marseille – Lyon: Lyon stiže u luku Marseille kao skriveni putnik!

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu nas očekuje vrlo zanimljiv raspored, a ovaj dan nam donosi i odgođenu utakmicu francuskog prvenstva, gdje će se sučeliti Marseille i Lyon. Oba tima su imala prilično problema ove sezone, s Lyon u puno goroj situaciji, trenutno se nalazi na dnu tablice. Kako stvari stoje, vrlo je moguće da ćemo ovog francuskog diva vidjeti u Ligi 2 sljedeće sezone. Početak utakmice između ova dva žestoka rivala zakazan je za 21 sat.

O. Marseille: Očekivali smo puno više!

Marseille je prošlu sezonu završio na trećem mjestu, što im je donijelo mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Nažalost, francuski predstavnik se tamo nije proslavio, budući da su neočekivano eliminirani u trećem kolu od grčkog tima Panathinaikosa. Ovaj rani neuspjeh značio je da je momčad s Velodroma propustila svoj primarni cilj sudjelovanja u najelitnijem europskom klupskom natjecanju već na početku sezone. Morali su se zadovoljiti Europskom ligom, a vrijedi spomenuti da francuski tim trenutno vodi u svojoj skupini s bodom prednosti nad drugoplasiranim Brightonom. Obje momčadi su već osigurale svoje mjesto u nokaut fazi, s tim da još treba odrediti tko će izravno u osminu finala, a tko u šesnaestinu finala drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja.

U svojoj posljednjoj utakmici Europske lige, Marseille i Ajax su odigrali fantastičnu utakmicu na Velodromu, gdje smo vidjeli sedam golova, a francuski tim je pobijedio 4:3 zahvaljujući golu Aubameyanga iz penala u trećoj minuti sudačke nadoknade. Međutim, to je slaba utjeha za navijače slavnog francuskog kluba, budući da Marseille loše igra u ovogodišnjoj Ligue 1. Na ljestvici se nalaze na devetom mjestu, zaostajući za vodećim PSG-om čak 16 bodova.

U posljednjih pet utakmica, momčad s Velodroma ostvarila je samo jednu pobjedu, dva remija i dva poraza, što ih čini jednim od najvećih razočaranja sezone do sada, unatoč tome što su si postavili najviše ciljeve. Da budemo pošteni, u posljednjoj utakmici, momčad Gennara Gattusa konačno je dobro igrala pred svojim navijačima i lako pobijedila Rennes 2:0, s još jednim golom Aubameyanga, koji u posljednje vrijeme igra na vrlo visokoj razini.

Posljednji međusobni susret između Marseillea i Lyona odigran je prije gotovo osam mjeseci na stadionu Lyona, gdje je momčad s Velodroma pobijedila 2:1, zahvaljujući autogolu Gusta u posljednjim trenucima utakmice.

Za kraj, što se tiče njihovih nastupa na domaćem terenu, Marseille je do sada odigrao šest utakmica na svom stadionu i još uvijek je neporažen, s četiri pobjede i dva remija u tom razdoblju.

Lyon: Francuski div u vrlo teškoj situaciji!

Ako smo rekli da Marseille ima prilično problema u tekućoj sezoni francuske Ligue 1, što onda reći o Lyonu? Počnimo od početka. Francuski div nije imao sjajnu prošlu sezonu i na kraju se morao zadovoljiti sedmim mjestom na tablici, što znači da Lyon ponovno nije uspio izboriti plasman u bilo koje europsko natjecanje, što je bio njihov primarni cilj prije sezone.

Na početku ove sezone, bivši francuski prvak imao je velike ambicije, a svi u klubu su mislili da će Lyonu biti lakše fokusirati se isključivo na Ligue 1. Međutim, čini se da čak ni najveći pesimisti nisu mogli predvidjeti da će Lyon nakon trinaest utakmica biti na katastrofalnom posljednjem mjestu na tablici sa samo sedam osvojenih bodova.

Obeshrabrujuće je primijetiti da je momčad, koja je prije nekoliko dana završila suradnju s Fabiom Grossom, do sada odigrala trinaest ligaških utakmica, ostvarivši samo jednu pobjedu, uz četiri neriješena rezultata i čak osam poraza. To izgleda još gore u usporedbi s prošlom sezonom, kada je francuski div imao samo četiri poraza više do kraja prvenstva.

U posljednjih pet utakmica, Lyon je ostvario samo jednu pobjedu, jedan neriješen rezultat i tri poraza, a posljednji poraz dogodio se u prethodnom kolu u gostujućoj utakmici protiv Lensa, momčadi koja sve više podsjeća na svoj prošlosezonski oblik, kada je završila kao doprvak.

Ta utakmica završila je rezultatom 3:2, i unatoč porazu, to je bila jedna od najboljih izvedbi Olympiquea u posljednjih nekoliko mjeseci. Gosti su prvi poveli, ali domaćin, koji generalno odlično igra na svom terenu, uspio je napraviti preokret. O’Brien je dao nadu gostima u 72. minuti, ali samo dvije minute kasnije, Frankowski je vratio vodstvo domaćoj momčadi, i to se ispostavilo kao konačan rezultat, iako je Lyon napadao do posljednje minute, ali bez stvaranja konkretnih prilika za postizanje gola.

Prije toga, Lyon je poražen kod kuće od Lillea, a nakon te utakmice uprava kluba zahvalila se Grossu, koji je napadnut od strane huligana prije otprilike mjesec dana i tom prilikom je umalo izgubio oko.

Za kraj, u gostujućim utakmicama do sada, bivši francuski prvak odigrao je šest utakmica, ostvarivši samo jednu pobjedu, jedan neriješen rezultat i četiri poraza.

Naš predlog

Reći da je ovo izuzetno teška utakmica za predviđanje je blago rečeno, a već smo spomenuli da su obje momčadi u vrlo teškoj situaciji i očajnički trebaju bodove. Prije svega, obrana je slabiji dio obiju momčadi, pa možemo vrlo vjerojatno očekivati utakmicu s mnogo golova na Velodromu, zbog čega preporučujemo pokušaj s okladom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.80.

Čini se da bi bilo previše da “fenjeraš” izgubi i ovu utakmicu, posebno protiv jednog od svojih najljućih rivala. Stoga hrabro savjetujemo da se fokusirate na Lyon će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, sve s koeficijentom 2.02.

Lyon je u svojoj posljednjoj utakmici protiv Lensa počeo pokazivati znakove života unatoč porazu, i vrlo je moguće da bi bivši francuski prvak mogao postići dva ili više golova u ovoj gostujućoj utakmici. Stoga s povjerenjem preporučujemo okladu na Lyon će postići najmanje 2 gola na utakmici, s fantastičnim koeficijentom 3.60 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*