TIP DANA: Torino – Atalanta: Boginja traži izlaz iz krize na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A!

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je logično da je ponuda za klađenje nešto slabija nego što je bila tijekom vikenda kada su na rasporedu bili neki zaista spektakularni susreti, a ovaj put smo za vas analizirali dvoboj između Torina i Atalante. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 20:45.

Torino: Bikovi rijetko gube kod kuće!

Godinama je sredina tablice bila rezervirana za Torino, a to je bio slučaj i prošle sezone kada je momčad na kraju završila na desetom mjestu u poretku, samo tri boda manje od Fiorentine koja je osigurala mjesto u Konferencijskoj ligi. Sveukupno, momčad koju vodi Ivan Jurić ostavila je prilično dobar dojam prošle sezone.

Međutim, Bikovi još uvijek nisu napravili proboj i pokušali se kvalificirati za jedno od europskih natjecanja. Čini se da će i ovaj put sredina tablice biti rezervirana za sedmerostruke prvake Italije, a trenutno su Bikovi na dvanaestom mjestu u poretku s 16 bodova. U trinaest odigranih utakmica u najvišem rangu talijanskog nogometa, Jurićeva momčad ostvarila je četiri pobjede, isto toliko neriješenih rezultata, ali i doživjela pet poraza, što je svakako previše za ovu fazu prvenstva. U posljednjem kolu, Torino je odigrao slabu utakmicu u gostima kod Bologne, koja sjaji u ovoj sezoni Serije A, a taj dvoboj riješen je u korist Thiaga Motte, za kojeg se nekoliko klubova na Apeninima natječe, s rezultatom 2:0.

U posljednjih pet utakmica, Nemanja Radonjić i njegovi suigrači ostvarili su dvije pobjede, dva poraza i jedan neriješeni rezultat, i realno je reći da je raspored bio povoljan za Torino. Što se tiče nastupa kod kuće, gdje ova momčad već godinama pruža zaista sjajne igre, u tekućoj sezoni Jurićeva momčad odigrala je šest domaćih utakmica i doživjela samo jedan poraz, i to od vodećeg Intera. Osim toga, popularni Bikovi tri puta su igrali neriješeno, ali i ostvarili dvije pobjede protiv Genove i Sassuola. Naposljetku, za ovu vrlo važnu utakmicu protiv snažne Atalante, trener Torina neće moći računati na Šuršu, Ričića i Sazonova.

Atalanta: Je li Atalanta mogla postići više u dosadašnjem tijeku prvenstva?

Prošle sezone, Atalanta je ostvarila svoj cilj, koji je, naravno, bio plasman u Europsku ligu. Govoreći o drugom po kvaliteti europskom klupskom natjecanju, vrijedi istaknuti da je momčad iz Bergama osigurala mjesto u osmini finala dva kola prije kraja grupne faze, ispunivši jedan od primarnih ciljeva za prvi dio sezone. Sada se popularna Boginja može malo više usredotočiti na talijansko prvenstvo, gdje Gian Piero Gasperinijevi igrači u posljednje vrijeme imaju prilično problema.

Atalanta je ponovno odlično započela prvenstvo, nanizavši nekoliko vrlo važnih pobjeda. Međutim, godinama ovaj tim ima najviše problema u utakmicama protiv talijanskih divova, gdje bergamska momčad rijetko pobjeđuje, a to se pokazalo istinitim i u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Na primjer, samo u posljednje dvije domaće utakmice, Boginja je prvo izgubila od Intera, a zatim u posljednjem kolu od Napolija, s oba susreta završena rezultatom 1:2. Između ove dvije utakmice, Gasperinijevi igrači su odigrali neriješeno u gostima kod Udinesea, s rezultatom 1:1, a posljednja pobjeda Atalante u Seriji A bila je prije više od mjesec dana, u gostima kod Empolija, s rezultatom 0:3. U gostujućim utakmicama u dosadašnjem tijeku prvenstva, bergamska momčad odigrala je sedam susreta, ostvarivši tri pobjede, isto toliko poraza i jedan neriješeni rezultat.

Kao što smo već spomenuli, kolo prije kraja Europske lige, talijanski predstavnik nalazi se na vrhu tablice s tri boda više od drugoplasiranog Sportinga, i boljim međusobnim omjerom protiv Lavova, što znači da je Boginja već osigurala mjesto u osmini finala drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja. Naposljetku, za ovaj dvoboj, Gian Piero Gasperini neće moći računati na novajliju Tureu, dok su Zapacosta, Palomino, De Katelar i Toloi pod upitnikom.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih susreta između ove dvije momčadi, dolazimo do zaključka da su to uglavnom bile utakmice s velikim brojem golova. Na primjer, u posljednjih osam susreta postignuto je više od tri gola, a dogodilo se da su utakmice između Torina i Atalante u tom razdoblju donijele čak sedam ili osam golova.

Zbog svega toga toplo preporučujemo da isprobate okladu na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju kladionica Germania nudi kvotu od 2.15.

Iz istog razloga savjetujemo vam da isprobate okladu da će oba tima postići gol na utakmici, koju Germania nudi s kvotom od 1.88.

Na kraju, Atalanta je u svakom od prethodnih osam međusobnih susreta postigla najmanje dva gola protiv Torina i vjerujemo da će tako biti i večeras, stoga hrabro preporučujemo da isprobate okladu Atalanta će postići najmanje 2 gola na utakmici s kvotom od 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*