TIP DANA: Villarreal – Panathinaikos: Posljednja šansa za Zelene!

Tip Dana na kladjenje.hr

Od četvrtka su na rasporedu utakmice petog kola Europske lige i Konferencijske lige, a ovaj put smo analizirali susret koji će se igrati na “La Cerámici” gdje će snage odmjeriti Villarreal i Panathinaikos. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Villarreal: “Žuta podmornica” drži sve u svojim rukama!

Villarreal je imao prilično dobru sezonu, iako primarni cilj, koji je godinama bio plasman u Ligu prvaka, nije ostvaren. Naime, popularna “Žuta podmornica” na kraju je prvenstvo završila na petom mjestu na tablici, zaostajući čak sedam bodova za četvrtoplasiranim Real Sociedadom, pa je jasno da kvalifikacija za najelitnije europsko klupsko natjecanje nikada nije bila zaista u dosegu. Gledajući prošlu sezonu, vrijedi se prisjetiti da je Unai Emery napustio klub sredinom sezone kako bi se pridružio Aston Villi, gdje je brzo revitalizirao birmingemski klub.

Emery je strateg koji je prvi donio Villarrealu njihov prvi europski trofej u povijesti (Europa ligu), a zatim ih je u sljedećoj sezoni odveo do polufinala Lige prvaka, što je nesumnjivo veliki uspjeh. Zamijenio ga je Quique Setién, ali i on je otpušten nakon katastrofalnog početka ove sezone, a uslijedio je Pačeta, koji je također otpušten nakon niza loših rezultata, što znači da je Villarreal već promijenio dva trenera, što je svakako neslavna činjenica. Nedavno je kormilo “Žute podmornice” preuzeo Marcelino García Toral, i kako sada stvari stoje, čini se da je to konačno bio dobar potez čelnika kluba. U posljednjem kolu, momčad s La Cerámice odigrala je sjajnu utakmicu na svom stadionu, lakše nego što se očekivalo pobijedivši snažnu momčad Osasune, a susret je završio rezultatom 3:1. Junak tog susreta bio je legendarni José Luis Morales, koji je postigao sva tri gola, najavljujući bolje dane za svoju momčad koja se trenutno nalazi na katastrofalnom dvanaestom mjestu na tablici, zaostajući čak deset bodova za momčadima koje su trenutno pozicionirane za kvalifikaciju za europska natjecanja na kraju prvenstva.

Prije svega toga, “Žuta podmornica” eliminirala je Zamoru u španjolskom Kupu kralja, nakon produžetaka, a zanimljivo je da je Morales postigao oba gola za goste, budući da je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi. Što se tiče Europske lige, španjolski predstavnik trenutno drži sve u svojim rukama jer se nalazi na drugom mjestu na tablici s dva boda viška u odnosu na trećeplasirani Panathinaikos, ali i s utakmicom manje u odnosu na grčku momčad. Dakle, sveukupno gledajući, puno toga bi se moralo poklopiti da Villarreal ne vidimo u nokaut fazi drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, što je bez ikakve sumnje primarni cilj za ovaj prvi dio sezone. U posljednjem kolu Europske lige, Marcelinovi igrači proslavili su pobjedu u gostima kod Maccabija iz Haife, a susret je završio rezultatom 1:2.

Panathinaikos: Zeleni moraju ići na sve ili ništa!

Panathinaikos je među najtrofejnijim grčkim klubovima, s impresivnih dvadeset osvojenih grčkih prvenstava, pri čemu je posljednja pobjeda bila 2010. godine. Zanimljivo je da malo ljudi zna da su Zeleni igrali u finalu Lige prvaka, gdje je grčki predstavnik nažalost poražen od Ajaxa 1971. godine. Također je vrijedno spomenuti da je Panathinaikos dva puta došao do polufinala najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja, 1986. i ponovno devet godina kasnije. Posljednji značajan uspjeh na europskoj sceni za klub bio je 2002. godine kada su došli do četvrtfinala Lige prvaka, samo da bi bili eliminirani od Barcelone unatoč pobjedi u prvoj utakmici kod kuće 1:0.

Nakon dugo vremena, Panathinaikos je prošle sezone napokon igrao kako se očekivalo, ali nažalost to nije bilo dovoljno za naslov prvaka, jer je AEK završio s pet bodova prednosti. Kada je to bilo najmanje potrebno, Zeleni su odigrali nekoliko vrlo loših utakmica, što dokazuje činjenica da Ivan Jovanovićev tim nije pobijedio ni u jednoj od posljednje četiri ligaške utakmice, pa se ništa više od drugog mjesta nije moglo očekivati. Ipak, sve to je grčkom divu donijelo mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka, gdje je Panathinaikos iznenađujuće eliminirao francuski tim Marseille, osiguravši izravan plasman u Europsku ligu, što je bio primarni cilj u kvalifikacijama.

Nažalost, u doigravanju je momčad eliminirana od Brage, ali navijači Panathinaikosa nisu bili previše razočarani, jer je kvalifikacija za Europsku ligu nakon nekoliko sušnih godina bila značajan uspjeh. Što se tiče ovogodišnjeg grčkog prvenstva, Ivan Jovanovićev tim trenutno je na prvom mjestu, s bodom prednosti pred drugoplasiranim Olympiacosom. U posljednjem kolu, PAO je doživio tek drugi poraz u prvenstvu, izgubivši u gostima kod Arisa rezultatom 2:0. Možda se stječe dojam da smo od Panathinaikosa očekivali više u ovogodišnjem izdanju Europske lige, jer se grčki predstavnik trenutno nalazi na trećem mjestu s četiri boda, ostvarivši samo jednu pobjedu, jedan remi i dva poraza. To ukazuje na to da će Jovanovićevi igrači morati ići na sve ili ništa u gostima kod Villarreala. U posljednjem kolu drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, Panathinaikos je očekivano poražen u gostima kod Rennesa, a susret je završio 3:1.

Naš predlog

Utisak je da Villarreal ima puno više iskustva u takvim utakmicama, stoga vam preporučujemo da se kladite da će Villarreal pobijediti na utakmici, za što kladionica Germania nudi kvotu 1.90.

Osim toga, očekuje se da će domaći tim postići barem dva gola u ovom dvoboju protiv grčkog predstavnika, stoga savjetujemo klađenje da će Villarreal postići najmanje 2 gola na utakmici s kvotom 1.80.

Za kraj, kao što smo već spomenuli u analizi, Panathinaikos mora ići na sve ili ništa u ovom dvoboju ako želi ostati u utrci za plasman u sljedeću fazu. Stoga, opći je dojam da možemo očekivati otvorenu utakmicu s potencijalno mnogo golova, zbog čega savjetujemo opciju zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 koju kladionica Germania nudi s kvotom 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*