TIP DANA: Galatasaray – Man.Utd: Može li nekadašnji europski prvak preživjeti pakao Istanbula?

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu se nastavljaju utakmice petog kola Lige prvaka, a ovaj put smo analizirali susret između Galatasaraya i Manchester Uniteda. Prije ovog kola, turski predstavnik nalazi se na trećem mjestu tablice, s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Kopenhagen, ali i s bodom više od Manchester Uniteda, koji se, blago rečeno, nije proslavio u dosadašnjem tijeku Lige prvaka. Ako izgube u Istanbulu, vrlo je vjerojatno da engleskog diva nećemo vidjeti u nokaut fazi najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja. Utakmica između ove dvije momčadi zakazana je za početak u 18:45.

Galatasaray: Neriješen rezultat u prvom kolu protiv Kopenhagena mogao bi skupo stajati Galatasaray!

Galatasaray je najtrofejniji turski klub, koji je do sada čak 23 puta osvojio naslov prvaka te zemlje, posljednji put prošle sezone, kada je tim iz Istanbula završio s osam bodova više od drugoplasiranog Fenerbahçea. Osim 23 naslova prvaka Turske, Galatasaray je 18 puta osvojio Turski kup i 16 puta Turski Superkup. Među europskim uspjesima ističe se osvajanje UEFA Kupa 2000. godine, kao i Europskog Superkupa iste godine, kada su trijumfirali nad favoriziranim Real Madridom. To je bila briljantna generacija, kojoj je pripadao i sadašnji trener Okan Buruk, uz igrače poput Hagi, Jardela, Taffarela i Popescua, pod vodstvom legendarnog trenera Mircee Lucescua. Osim dva međunarodna trofeja, vrijedi spomenuti i polufinale Kupa prvaka 1989. godine, gdje su bili tijesno poraženi od rumunjske Steaue Bukurešt.

U ljetnom prijelaznom roku, klub je napravio impresivne potpise, posebno stjecanjem Icardija, te dovođenjem igrača poput Ziyecha, Zahe i Angelina, čineći Galatasaray jakim favoritom za osvajanje turskog prvenstva ponovno. Međutim, trenutno se klub iz Istanbula nalazi na diobi prvog mjesta na tablici s istim brojem bodova kao i Fenerbahçe, što ukazuje na izuzetno uzbudljivu utrku za naslov prvaka Turske.

U posljednjem kolu prvenstva, Mauro Icardi i njegovi suigrači lako su pobijedili Alanyaspor kod kuće s rezultatom 4:0, što je sjajan uvod u njihovu utakmicu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda. U posljednjih pet ligaških utakmica, turski div ostvario je četiri pobjede i jedan poraz, koji se dogodio u gostima protiv Hatayspora s rezultatom 2:1. Kod kuće, Galatasaray je pobijedio u svih šest odigranih ligaških utakmica, dok su u Ligi prvaka u dva odigrana susreta jednom remizirali i jednom izgubili.

Što se tiče najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja, vrijedi napomenuti da se klub iz Istanbula trenutno nalazi na diobi drugog mjesta na tablici s četiri boda, koliko ima i Kopenhagen, dok tim s Old Trafforda ima bod manje. To znači da bi pobjeda nad engleskim divom mogla širom otvoriti vrata osmini finala za Galatasaray, posebno uzimajući u obzir da Kopenhagen u ovom kolu gostuje kod Bayerna, a sve osim poraza danskog predstavnika bila bi prava senzacija.

U posljednjem kolu Lige prvaka, Okan Burukovi igrači poraženi su u gostima kod Bayerna, ali se tim nije osramotio u dvomeču protiv šesterostrukog europskog prvaka. Na kraju, za ovaj ključni susret po pitanju plasmana u sljedeću fazu, trener Galatasaraya neće moći računati samo na Sancheza.

Manchester United: Utakmica biti ili ne biti za bivšeg europskog prvaka!

O Manchester Unitedu ne treba trošiti previše riječi jer se radi o jednom od najtrofejnijih europskih klubova. Međutim, klub je u velikoj krizi otkako je legendarni Alex Ferguson prije nekoliko godina napustio mjesto menadžera. Pravedno je reći da prošla sezona za tim s Old Trafforda nije bila toliko loša, jer su ostvarili primarni cilj – plasman u Ligu prvaka, čime je privremeni trener Erik Ten Hag dobio prolaznu ocjenu.

Na početku sezone klub je imao ambicije za borbu za naslov prvaka Engleske, ali je upitno koliko je to trenutno realno, iako su nakon tri uzastopne pobjede u najkvalitetnijem rangu engleskog nogometa ponovno porasli apetiti. Trenutno se Manchester United nalazi na šestom mjestu na tablici, sa šest bodova manje od vodećeg Arsenala.

Tim koji vodi Ten Hag nije na najbolji mogući način započeo ovogodišnju kampanju u Premier ligi, ali se Unitedu ne može zamjeriti na nastupima u posljednja tri susreta, iako treba biti realan i reći da je engleski div imao relativno lak raspored. Sve je počelo pobjedom na gostovanju kod Fulhama (0:1), koji ne igra gotovo jednako dobro kao prošle sezone. Pobjedonosni gol postigao je Fernandes u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon toga, tim s Old Trafforda uspio je tijesno pobijediti Luton kod kuće, a ovaj put junak je bio Lindelof. Naposljetku, u posljednjem kolu, Manchester United je možda odigrao svoju najbolju utakmicu sezone, pobijedivši na teškom gostovanju kod Evertona s rezultatom 0:3, a susret je obilježio spektakularan gol Garnacha.

Nažalost, United se do sada nije proslavio u Ligi prvaka, jer se nakon četiri kola bivši europski prvak, suprotno svim očekivanjima, nalazi na posljednjem mjestu na tablici sa samo tri boda, što je trenutno za jedan manje od Kopenhagena i Galatasaraja, koji dijele drugo mjesto. U četiri susreta engleski predstavnik ostvario je samo jednu pobjedu i doživio tri poraza, počevši od poraza u prvom kolu na gostovanju kod Bayerna (4:3).

Nakon toga, Ten Hagovi igrači poraženi su kod kuće od Galatasaraja (2:3). U trećem kolu konačno smo vidjeli prvu pobjedu Manchester Uniteda u ovogodišnjem izdanju elitnog natjecanja, pobijedivši Kopenhagen 1:0, iako su gosti propustili realizirati jedanaesterac u posljednjim trenucima susreta. Naposljetku, u prošlom kolu isti protivnik nanio je poraz engleskom divu na svom terenu u fantastičnoj utakmici koja je završila pobjedom Kopenhagena 4:3, što dovodi do zaključka da je United do sada primio ukupno jedanaest golova, što je svakako previše.

Za kraj, trener gostujućeg tima suočava se s velikim kadrovskim problemima pred ovaj duel, jer neće moći računati na Casemira, Eriksena, Malaciju, Martineza, Mounta, Rashforda, Sanchoa, Evansa i Dialloa, dok je nastup Antonyja upitan.

Naš predlog

Iako je Manchester United u posljednje vrijeme vezao nekoliko prilično dobrih nastupa u engleskoj ligi, smatramo da tim koji s klupe vodi Ten Hag nema previše šansi na jednom od najtežih gostovanja u Europi. Štoviše, dočekuje ih izrazito motiviran protivnik, koji im je već nanio poraz na Old Traffordu. Stoga, smjelo vam preporučujemo da se kladite da će Galatasaray pobijediti na utakmici, koju kladionica Germania nudi s kvotom 2.70.

Prilično dobra opcija za ovaj susret između Galatasaraya i Manchester Uniteda je i Galatasaray će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, za koju Germania nudi kvotu 1.60.

Za kraj, čini se vjerojatnim da će oba tima postići barem po jedan gol, pa toplo preporučujemo fokusiranje na okladu oba tima će postići gol na utakmici, sve to uz kvotu 1.53 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*