TIP DANA: Fortaleza CE – Botafogo RJ: Gosti polako ali sigurno gube stisak na titulu koja je već izgledala osigurana!

Tip Dana na kladjenje.hr

Brazilski Serija A polako ali sigurno ulazi u svoje završne faze, a ovaj put smo analizirali dvoboj između Fortaleze i Botafoga, koji će ujedno biti i sukob između dvanaestoplasirane i drugoplasirane momčadi na tablici. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 23 sata.

Fortaleza: Tri uzastopna poraza od Botafoga, je li vrijeme za prekid lošeg niza?

Fortaleza je osnovana prije 105 godina, i do danas je ovaj tim osvojio naslov državnog prvaka “Cearense” čak 46 puta. Osim toga, ovaj klub je 2018. godine osvojio naslov u brazilskoj Seriji B, što im je donijelo plasman u najviši rang brazilskog nogometa, gdje su ostali do danas. Prošlu sezonu Fortaleza je završila na prilično dobrom osmom mjestu na tablici, što im je donijelo mjesto u kvalifikacijama za Copa Libertadores. Govoreći o najkvalitetnijem klupskom natjecanju u Južnoj Americi, treba spomenuti da brazilski predstavnik nije uspio doći do grupne faze, ali je ovaj tim ostavio sjajan dojam u Copa Sudamericana, i ostaje velika žalost što Fortaleza nije uspjela osvojiti svoj prvi naslov u ovom natjecanju nakon što je izgubila u velikom finalu od LDU-a nakon izvođenja jedanaesteraca.

Čini se da je ovaj simpatični tim prestao igrati nogomet odmah nakon plasmana u finale Sudamericane, jer aktualni prvak “Cearensea” ima niz od osam utakmica bez pobjede u svim natjecanjima, tijekom kojih su doživjeli sedam poraza i samo jedan remi. Trenutno, momčad Juana Pabla Vojvode nalazi se na dvanaestom mjestu na tablici, što bi na kraju sezone značilo kvalifikaciju za Sudamericana, međutim, zabrinjavajuće je što popularni Lavovi trenutno imaju samo pet bodova prednosti nad momčadima iz zone ispadanja. U posljednjem kolu, Fortaleza je doživjela još jedan poraz kod kuće protiv Cruzeira, s utakmicom koja je završila 0:1.

Na domaćem terenu, ovogodišnji predstavnik Brazila u Sudamericani odigrao je šesnaest utakmica, ostvarivši osam pobjeda, četiri remija i četiri poraza, i treba se sjetiti da ovaj tim već godinama bilježi izvrsne rezultate u brazilskom prvenstvu, zahvaljujući uglavnom sjajnim nastupima na svom stadionu. Naposljetku, posljednji međusobni susret između Fortaleze i Botafoga odigran je prije nešto više od pet mjeseci, kada je trenutno drugoplasirana momčad na tablici lako pobijedila 2:0 na svom stadionu.

Botafogo: Šest uzastopnih utakmica bez pobjede!

Za razliku od Fortaleze, Botafogo je dva puta osvojio nacionalno prvenstvo, 1968. i 1995. godine. Zanimljivo je da je prošla sezona bila povratak Botafoga u najviši rang brazilskog nogometa, jer je momčad prethodne godine igrala u Seriji B, ali je nakon impresivnih nastupa brzo se vratila u elitu. U svojoj povratničkoj sezoni u Seriji A, primarni cilj je bio, naravno, ostati u najvišem rangu, ali je Botafogo završio na solidnom jedanaestom mjestu na tablici, što ih je također kvalificiralo za Copa Sudamericana.

Brazilski predstavnik bez većih problema došao je do nokaut faze Sudamericane, ali su crno-bijeli zaustavljeni u četvrtfinalu od argentinskog Defensa y Justicia, momčadi koja je nedavno osvojila drugo najprestižnije klupsko natjecanje u Južnoj Americi. Sigurno je da Sudamericana ove sezone nije bila prioritet, posebno ako uzmemo u obzir da je Botafogo do prije nekoliko mjeseci izvanredno igrao u Seriji A i držao uvjerljivo prvo mjesto na tablici. U jednom trenutku činilo se da bi trebalo čudo da ova momčad propusti osvojiti naslov prvaka Brazila.

Međutim, kako je vrijeme prolazilo, nastupi bivšeg brazilskog prvaka su slabili, i sada možemo govoriti o tome da momčad Thiaga Nunesa nije uspjela pobijediti u posljednjih šest utakmica, nakon čega su pali na drugo mjesto na tablici. Sada zaostaju dva boda za vodećim Palmeirasom, koji, da budemo pošteni, ima odigranu jednu utakmicu više. U posljednjem kolu, crno-bijeli su odigrali solidnu utakmicu u gostima protiv ovosezonski odličnog Bragantina, završivši 2:2, pri čemu je domaća momčad izjednačila nakon gola u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Prije toga, Botafogo je doživio spektakularan poraz na svom stadionu od Gremija, u utakmici koja je vidjela sedam golova, s tim da su Luis Suarez i njegovi suigrači slavili s 3:4. Naposljetku, bivši lideri na tablici odigrali su šesnaest gostujućih utakmica, ostvarivši sedam pobjeda, četiri remija i pet poraza.

Naš predlog

Utisak je da je ovo vrlo teška utakmica za prognoziranje. Obje momčadi u posljednje vrijeme pružaju katastrofalne nastupe, a čini se da su Botafogu bodovi puno potrebniji, jer bi pobjedom ponovno zasjeli na prvo mjesto na tablici i sami odlučivali o svojoj sudbini. Smjelo preporučujemo igranje da će Botafogo RJ pobijediti na utakmici, za što kladionica Germania nudi kvotu 3.05.

Smatramo da je i Botafogo RJ će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno vrlo prihvatljiva opcija za ovaj dvoboj, a Germania nudi kvotu 1.57 za to.

Na kraju, veliko je pitanje hoće li jedan gol u mreži domaćina biti dovoljan za pobjedu, pa će bivši lideri na tablici nesumnjivo dati sve od sebe da postignu barem dva gola. Stoga, toplo preporučujemo igranje da će Botafogo RJ postići najmanje 2 gola na utakmici s kvotom 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*