TIP DANA: Boca – Estudiantes: Tim sa Bombonjere sve karte baca na osvajanje Kupa!

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu je prilično slaba ponuda za klađenje, pošto od danas više nema utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo, pa smo ovaj put bili prisiljeni analizirati polufinale argentinskog Kupa u kojem će snage odmjeriti Boca Juniors i Estudiantes. Početak susreta između dva argentinska diva zakazan je za 01:10 ujutro.

Boca Juniors: Trofej u Kupu donosi mjesto u Copa Libertadores!

Boca Juniors nije imala baš najbolju sezonu, budući da argentinski div nije uspio kvalificirati se za Copa Libertadores kroz ligu, što je naravno bio primarni cilj. Na kraju, tim sa La Bombonjere završio je sezonu na nezavidnom sedmom mjestu na tablici, a čini se da je bivši prvak Argentine prekasno ubacio u višu brzinu, s obzirom na to da je ovaj tim odigrao zaista sjajan završetak prvenstva, što potvrđuje činjenica da je Boca Juniors završila samo bod iza četvrtoplasiranog Lanusa, koji je uspio osigurati izravan ulazak u elitno natjecanje.

Nakon neslavne epizode u Profesionalnoj ligi, svi u klubu okrenuli su se ovogodišnjem izdanju Copa Libertadoresa, i čini se s dobrim razlogom, budući da je ovaj tim došao do velikog finala najkvalitetnijeg klupskog natjecanja u Južnoj Americi, gdje je argentinskog predstavnika čekao Fluminense. Tim iz Argentine došao je do finala nakon što je eliminirao brazilski Palmeiras u polufinalu, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a vrlo je zanimljivo da je Boca Juniors i u osmini finala, ali i u četvrtfinalu prošla dalje nakon penala.

Nažalost, to nije bio slučaj u finalnom dvoboju, gdje je brazilski predstavnik trijumfirao nakon produžetaka, završivši 2-1, pa je Fluminense osvojio svoj prvi naslov prvaka Južne Amerike u povijesti, što je naravno bio povod za veliko slavlje na Maracani. Nakon toga, Horhe Almiron podnio je ostavku, a na njegovo mjesto postavljen je Mariano Heron, koji će voditi tim do kraja sezone, iako ako bivši igrač Argentinos Juniorsa i Independientea osvoji trofej u Kupu, a time i mjesto u sljedećem izdanju Copa Libertadoresa, vrlo je moguće da će mu čelnici kluba ponuditi nastavak suradnje.

Govoreći o Kupu, treba reći da je ovo natjecanje biti ili ne biti za argentinskog diva, kojem samo naslov u istom donosi mjesto u grupnoj fazi najkvalitetnijeg klupskog natjecanja u Južnoj Americi, što je naravno bio primarni cilj za ovu sezonu. Posljednji dvoboj između Boke Juniors i Estudijantesa odigran je nešto manje od mjesec dana na La Bombonjeri, a završio je bez pobjednika i golova.

Estudiantes: Ovaj tim itekako zna kako pobijediti Boku!

Vjerojatno vrlo malo ljudi zna da je Estudiantes jedan od najtrofejnijih argentinskih klubova, s obzirom da je do sada šest puta osvojio naslov prvaka Argentine, a svakako vrijedi spomenuti da su crveno-bijeli četiri puta osvojili najkvalitetnije klupsko natjecanje u Južnoj Americi. Posljednji put to se dogodilo davne 2009. godine kada je ovaj tim u velikom finalu bio bolji od brazilskog Cruzeira.

Samo godinu dana kasnije, tim iz La Plate osvojio je svoj posljednji trofej, u argentinskom prvenstvu, završivši na vrhu tablice s samo dva boda manje od drugoplasiranog Veleza. Prošlu sezonu argentinski div završio je na petom mjestu na tablici, ali poput Boke Juniors nije uspio doći do plasmana u Copa Libertadores, zanimljivo imajući isti broj bodova kao četvrtoplasirani Lanus, ali s lošijim međusobnim skorom i gol-razlikom, pa je Lanus osigurao posljednje mjesto koje vodi u najkvalitetnije klupsko natjecanje u Južnoj Americi.

Ne treba zaboraviti ni da su crveno-bijeli iz La Plate predstavljali Argentinu u Copa Sudamericana, a izabranici Eduarda Domingueza zaustavljeni su u četvrtfinalu od strane Corinthiansa, koji su prošli dalje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Treba dodati i da se uz Kup, Estudiantes trenutno natječe i u argentinskom Liga Kupu, gdje se ovaj tim nalazi na sedmom mjestu u Grupi B, kolo prije kraja regularnog dijela, i praktički nema šanse za doći do završnice turnira. Poput Boke Juniors, klub iz La Plate sve karte baca na osvajanje Kupa, pa nema sumnje da nas očekuje sjajan meč između dva argentinska diva.

Za kraj, Estudiantes itekako zna kako pobijediti Boku, budući da je ovaj tim u posljednjih pet međusobnih susreta ostvario dvije pobjede, jednom je bilo neriješeno, a dva puta je tim sa La Bombonjere došao do trijumfa.

Naš predlog

Kao što smo već spomenuli, Boca je sve karte bacila na osvajanje argentinskog Kupa, jer je to jedini način da ovaj tim iduće godine vidimo u Copa Libertadoresu. Stoga vam preporučujemo da se kladite da će Boca pobijediti na utakmici za koju kladionica Germania nudi koeficijent 2.60.

Vjerujemo da će argentinski div od prve minute krenuti ofenzivno prema golu Estudiantesa, pa vam hrabro preporučujemo da isprobate okladu Boca će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, za što Germania plaća fenomenalnim koeficijentom 4.40.

Za kraj, čini se da bi zbroj golova na utakmici biti najmanje 3, sve to uz koeficijent 2.50 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*