TIP DANA: Ukrajina – Italija: Da li će Talijani propustiti EURO nakon što nisu uspjeli kvalificirati se za dva uzastopna Svjetska prvenstva?

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak nas očekuje vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi nove utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Njemačkoj. Najzanimljiviji dvoboj, bez sumnje, odvija se u Leverkusenu, gdje ukrajinska reprezentacija dočekuje Italiju. Ova utakmica će također dati odgovor na pitanje koja od ove dvije momčadi će se kvalificirati za Europsko prvenstvo, budući da trenutno obje ekipe imaju isti broj bodova. Susret između Ukrajine i Italije zakazan je za 20:45, što je i vrijeme početka svih ostalih utakmica posljednjeg kola kvalifikacija.

Ukrajina: Jako dobre partije na domaćem terenu!

Općenito, Ukrajina igra prilično dobro u ovim kvalifikacijama, a sama činjenica da će ova reprezentacija u posljednjem kolu odlučivati o svojoj sudbini govori puno, s obzirom da je grupa bila izuzetno teška. U grupi su, osim Ukrajine, bile i reprezentacije Engleske i Italije, kao dva apsolutna favorita, ali ne smijemo zaboraviti ni Sjevernu Makedoniju koja posljednjih godina postiže najbolje rezultate od svog postojanja.

Valja podsjetiti da Ukrajinu nismo imali prilike vidjeti na Svjetskom prvenstvu održanom prošle godine u Kataru, iako je ova reprezentacija svoju kvalifikacijsku skupinu završila na drugom mjestu bez poraza. U prvom duelu baraža pobijedili su Škotsku, ali u velikom finalu nisu uspjeli eliminirati Wales, koji je predvođen Baleom osigurao mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Nakon svega toga, Ukrajina se okrenula kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Njemačkoj. Međutim, ambicije na samom početku nisu bile visoke, djelomično zato što Ukrajina domaće utakmice igra na neutralnom terenu zbog dobro poznate situacije, a djelomično zato što su Engleska i Italija daleko kvalitetnije reprezentacije.

Kolo prije kraja, momčad koju vodi legendarni Sergej Rebrov nalazi se na diobi drugog mjesta na tablici s istim brojem bodova kao i Italija. Međutim, Azuri imaju bolji međusobni omjer, pa ako dvije reprezentacije večeras odigraju neriješeno, na EURO će se plasirati Italija zbog boljeg međusobnog skora.

Do sada su Ukrajinci odigrali sedam utakmica u kvalifikacijama i ostvarili četiri pobjede, jedan remi, ali i dva poraza. U prošlom kolu, Rebrovovi izabranici slavili su na gostovanju kod Malte, a taj meč završio je rezultatom 1:2. Prije toga, ova reprezentacija pobijedila je i Sjevernu Makedoniju na svom terenu, čime je prestigla Italiju, koja je kasnije, nakon trijumfa nad istom reprezentacijom, došla do istog broja bodova kao i njihov glavni suparnik u borbi za Europsko prvenstvo.

Iako domaće utakmice igraju na neutralnom terenu, Ukrajinci su do sada kao domaćini ostvarili dvije pobjede uz remi protiv Engleske, što je svakako sjajan rezultat, s obzirom da Englezi posljednjih godina igraju na vrlo visokoj razini.

Za kraj, jedan zanimljiv podatak: Ukrajinci do sada nikada nisu ostvarili pobjedu protiv Italije, budući da su ove dvije reprezentacije do sada odigrale devet dvoboja. Italija je pobijedila sedam puta, a bilo je i dva neriješena ishoda, pa se čini da nema boljeg trenutka za prvu pobjedu Ukrajine u ovim susretima, posebno jer bi ona automatski značila i plasman na Europsko prvenstvo.

Italija: Azurima odgovara i neriješeno!

Za reprezentaciju poput Italije svakako je previše propustiti Svjetsko prvenstvo dva puta zaredom, a da ne govorimo o tome što Azuri kolo prije kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Njemačkoj još uvijek nisu osigurali svoje mjesto na završnom turniru.

Prije svega, poznato je da je Italija protiv svih očekivanja osvojila Europsko prvenstvo 2021. godine, godinu dana kasnije nego što je prvotno bilo planirano, sve zbog poznate situacije s koronavirusom. U finalu su Italijani pod vodstvom Roberta Mancinija pobijedili Englesku, koja je imala snažnu podršku svojih navijača jer je finalna utakmica odigrana na Wembleyju.

Međutim, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Azuri nisu imali uspjeha, jer su u polufinalu baraža eliminirani od Sjeverne Makedonije, što je svakako bila senzacija. Unatoč tome, Mancini je zadržao povjerenje Saveza, ali zanimljivo je da je usred kvalifikacija za EURO odlučio napustiti klupu Italije i preseliti se u Saudijsku Arabiju, gdje je dobio astronomski ugovor i postao najplaćeniji trener današnjice.

Na njegovo mjesto došao je Luciano Spalletti, nakon osvajanja titule s Napolijem, ostavljajući dojam da je Italija u sigurnim rukama. Nažalost, u prvom kolu kvalifikacija ova reprezentacija je poražena na svom terenu od Engleske rezultatom 1:2, ali su zatim Talijani bez većih poteškoća pobijedili na gostovanju kod Malte (0:2).

U trećem kolu Sjeverna Makedonija je ponovno bila kobna za Azure, jer je taj susret završio 1:1, nakon čega je aktualni prvak Europe ostvario dvije pobjede, prvo protiv Ukrajine na svom stadionu rezultatom 2:1, a zatim i protiv Malte (4:0).

Uslijedio je dvoboj s Engleskom u kojem su Harry Kane i društvo ponovno pobijedili Italijane, ovaj put s 3:1. U prošlom kolu, Spalettijevi izabranici ostvarili su za sada najvažniju pobjedu u dosadašnjem tijeku kvalifikacija, pobijedivši Sjevernu Makedoniju 5:2 na Olimpicu.

Računica je jasna. Talijanima će za odlazak na Europsko prvenstvo biti dovoljan i bod s ovog gostovanja kod Ukrajine, a kako smo već spomenuli da Azuri do sada niti jednom nisu poraženi od ove reprezentacije, čini se vjerojatnim da će Italija imati priliku braniti naslov prvaka Europe.

Za kraj, u gostujućim utakmicama Lucianov tim Spalettija do sada je odigrao tri susreta, ostvarivši jednu pobjedu, jedan remi i jedan poraz.

Naš predlog

Prije svega, ulog je ogroman, stoga ne treba očekivati puno golova na ovoj utakmici, zbog čega vam savjetujemo da isprobate okladu zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, koju Germania plaća kvotom 1.80.

Kao što smo već spomenuli, Italijanima je dovoljan i neriješen rezultat, a čini se da nema reprezentacije na svijetu koja zna tako dobro igrati za neriješeno kao što je Italija, koja će sigurno učiniti sve da zatvori sve prilaze svom golu. Stoga vam preporučujemo da odigrate kombinaciju oklada da će Italija pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, za koju je Germania postavila koeficijent 2.20.

Za kraj, nije isključeno da ova utakmica u Leverkusenu završi bez pobjednika, stoga hrabro preporučujemo da odigrate da će utakmica završiti neriješeno s fantastičnom kvotom 3.60 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*