TIP DANA: Italy – Macedonia: Ako je itko naljutio Azzurre, to su Makedonci!

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak se nastavljaju kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo koje će se održati iduće godine u Njemačkoj, a ovaj put smo za vas analizirali dvoboj između Italije i Makedonije. Početak utakmice između ove dvije reprezentacije zakazan je za 20:45.

Italija: Hoće li Makedonci ponovno biti kobni za Azzurre?

Nakon što su propustili Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, svakako ni najveći pesimisti nisu mogli pretpostaviti da Azzurri neće sudjelovati ni na Svjetskom prvenstvu u Kataru četiri godine kasnije, ali nažalost, to se dogodilo nakon poraza u dodatnim kvalifikacijama od Makedonije, kod kuće u Palermu, što je zaista bilo senzacionalno. Zanimljivo je da je Italija između ta dva Svjetska prvenstva uspjela osvojiti naslov prvaka Europe 2021. godine, pobijedivši Englesku na Wembleyju, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Nažalost, kako sada stvari stoje, vrlo lako se može dogoditi da Azzurre nećemo vidjeti na još jednom velikom turniru, ovaj put na Europskom prvenstvu, jer se u ovom trenutku momčad Luciana Spallettija, koji je nedavno postao novi trener Azzurra, nalazi na trećem mjestu na tablici, tri boda iza drugoplasirane Ukrajine, koja, da budemo pošteni, ima i utakmicu manje.

Međutim, ono što nije dobro je da Italijane nakon ovog dvoboja protiv Makedonije, gdje pobjeda zaista ne bi smjela biti upitna, očekuje upravo susret s Ukrajincima u posljednjem kolu, i to na njihovom terenu, pa nema sumnje da aktualnog europskog prvaka očekuje iznimno težak zadatak. Do sada su Azzurri odigrali šest utakmica u ovim kvalifikacijama i zabilježili tri pobjede, jedan remi i dva poraza, a opći dojam je da smo očekivali puno više, bez obzira na činjenicu da su Italijani u skupini s Englezima, koji već godinama predstavljaju jednu od najboljih reprezentacija na svijetu. Već u prvom kolu, momčad Luciana Spallettija je poražena kod kuće od Tri lava, rezultatom 1:2, a nakon toga su Italijani bez većih poteškoća slavili na gostovanju na Malti, rezultatom 0:2. Međutim, u trećem kolu, Makedonija je ponovno bila kobna za Azzurre, jer je taj dvoboj završio rezultatom 1:1, a nakon svega toga aktualni europski prvak vezao je dvije pobjede, prvo protiv Ukrajine kod kuće rezultatom 2:1, ali i protiv Malte (4:0).

U prošlom kolu, Italija je ponovno odmjerila snage protiv Engleske i nažalost ponovno izgubila, ovaj put Harry Kane i njegovi suigrači slavili su rezultatom 3:1, pa Azzurre očekuje iznimno težak zadatak, iako kada se sve zbroji i oduzme, možda bi bilo previše da takva reprezentacija propusti dva velika turnira zaredom.

Makedonija: Gosti nemaju što izgubiti u Rimu!

Makedonija posljednjih godina bilježi vjerojatno svoje najbolje rezultate, i treba napomenuti da je ova reprezentacija uspjela ostvariti svoj premijerni plasman na EURO 2020, koji je, kako je dobro poznato, zbog pandemije koronavirusa odigran 2021. godine. Nažalost, Makedonci se nisu pretjerano istaknuli na Europskom prvenstvu jer su završili na posljednjem mjestu u skupini s Nizozemskom, Austrijom i Ukrajinom, bez osvojenih bodova, što je, iskreno rečeno, vjerojatno i bilo očekivano.

Uslijedile su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, gdje je ova reprezentacija igrala prilično dobro, o čemu vjerojatno najbolje svjedoči drugo mjesto u skupini iza Njemačke, što je ovoj reprezentaciji donijelo plasman u dodatne kvalifikacije. U prvom duelu dodatnih kvalifikacija popularni Lavovi su napravili pravu senzaciju, jer su pobijedili Italiju, i to usred Palerma rezultatom 0:1, ostavivši Azzurre bez plasmana na Svjetsko prvenstvo. Međutim, u finalu dodatnih kvalifikacija Makedonija je naišla na Portugal, koji je bez većih problema na svom terenu slavio s 2:0 i osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo. Što se tiče kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se održati iduće godine u Njemačkoj, stječe se dojam da je momčad Blagoje Milevskog prije svega imala lošu sreću pri ždrijebu, jer su reprezentacije Engleske, Italije i Ukrajine objektivno kvalitetnije.

Trenutno se Makedonija nalazi na četvrtom mjestu na tablici s sedam osvojenih bodova, što je tri boda manje od trećeplasirane Italije, a čak šest bodova manje od drugoplasirane Ukrajine, što znači da ova reprezentacija ima samo teoretske šanse za plasman na prvenstvo starog kontinenta. Do sada je Makedonija odigrala šest utakmica i zabilježila dvije pobjede, jedan remi i tri poraza, što je previše. U prvom kolu ova reprezentacija je slavila na svom terenu protiv Malte, međutim, nakon toga su vezali tri duela bez pobjede, a svakako da je najviše bolio poraz na gostovanju kod Engleske, s više nego uvjerljivih 7:0.

Naravno, treba podsjetiti da je sudionik prošlog Europskog prvenstva uspio izvući bod od Talijana na svom stadionu, a drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama momčad Blagoje Milevskog ostvarila je na gostovanju na Malti s rezultatom 0:2. Naposljetku, u prošlom kolu Makedonija je izgubila na gostovanju kod drugoplasirane Ukrajine, a taj meč je završio rezultatom 2:0.

Naš predlog

Italijani se nalaze u vrlo nezgodnoj situaciji, jer im osim pobjede nad Makedonijom treba i trijumf u posljednjem kolu, i to u gostima kod Ukrajine, kako bi se kvalificirali za EURO. S druge strane, gosti, kako smo već spomenuli, nemaju što izgubiti, a znamo da je ova reprezentacija već bila kobna za Azzurre u kvalifikacijama za posljednje Svjetsko prvenstvo, pa se čini da je najrealnija prognoza će oba tima postići gol na utakmici, za koju kladionica Germania nudi koeficijent 2.55.

Naravno, Talijani će od prve minute krenuti ofenzivno prema golu Makedonije, pa vam predlažemo da probate s igrom Italija će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, za što Germania nudi kvotu 1.50.

Za kraj, čini se vjerojatnim da nas na Olimpicu čeka izuzetno efikasan dvoboj, pa vam predlažemo da probate s zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 uz kvotu 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*