TIP DANA: Argentina – Urugvaj: Dvoboj starih poznanika u Buenos Airesu!

Tip Dana na kladjenje.hr

Od četvrtka su na rasporedu završni susreti kvalifikacija za Europsko prvenstvo, ali nas očekuje i nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se igrati za tri godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Ovaj put smo analizirali dvoboj koji će se igrati u Buenos Airesu, gdje će snage odmjeriti reprezentacije Argentine i Urugvaja. Početak susreta između ove dvije reprezentacije zakazan je za 01:00h.

Argentina: Je li vrijeme za petnaestu uzastopnu pobjedu?

Argentina je sjajila na Svjetskom prvenstvu i napokon je, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, ova reprezentacija uspjela osvojiti naslov prvaka. Trijumfirali su u uzbudljivom finalu protiv Francuske, odlučenom izvođenjem jedanaesteraca, što mnogi smatraju najboljim finalom u povijesti Svjetskih prvenstava. Podsjetimo, redovni dio utakmice završio je rezultatom 2:2, a u produžecima su obje momčadi postigle po još jedan gol. Međutim, na kraju su Gaučosi bili koncentriraniji u izvođenju jedanaesteraca i zasluženo osvojili trofej. To je bio jedini trofej koji je nedostajao u kolekciji Lionela Messija, koji zanimljivo nije odlučio umiroviti se iz argentinske nacionalne momčadi nakon ovog uspjeha. Jedan od najboljih igrača svih vremena, ako ne i najbolji, predvodit će svoju momčad u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se za tri godine održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.

Zanimljivo je da je posljednji poraz Argentine bio u prvom kolu Svjetskog prvenstva, gdje su izgubili 1:2 od Saudijske Arabije. Nakon toga, momčad izbornika Scalonia nanizala je četrnaest pobjeda, što je hvalevrijedno postignuće. Stvari idu sjajno u kvalifikacijama, budući da se Argentina trenutno nalazi na vrhu tablice s maksimalnih dvanaest bodova, pet bodova ispred Urugvaja, Brazila i Venezuele, koji su trenutno izjednačeni na drugom mjestu. U četiri odigrane utakmice, aktualni svjetski prvaci ostvarili su isto toliko pobjeda, počevši od prvog kola protiv Ekvadora s pobjedom 1:0. Uslijedila je pobjeda u tradicionalno teškoj gostujućoj utakmici protiv Bolivije, koja igra na velikoj nadmorskoj visini, ali Messi i njegovi suigrači uspjeli su bez većih problema doći do pobjede u tom susretu, budući da je krajnji rezultat bio 0:3.

Zatim su Gaučosi kod kuće ugostili Paragvaj, pobijedivši 1:0, unatoč brojnim promašajima u prvom poluvremenu. Naposljetku, barem na papiru, najteži zadatak bio je gostovanje kod Perua u prošlom kolu, ali je Argentina vrlo lako došla do pobjede rezultatom 0:2. To znači da aktualni svjetski prvaci nisu samo izbjegli poraz ili neriješen rezultat u četiri utakmice, već nisu primili ni gol, što je činjenica koja svakako zaslužuje pohvalu.

Urugvaj: Utakmica protiv Brazila ulijeva nadu!

Poznato je da je Urugvaj dva puta u svojoj povijesti osvojio Svjetsko prvenstvo. Međutim, ova momčad već godinama nije uspjela postići značajnije rezultate na Svjetskom prvenstvu, osim 2010. godine kada su došli do polufinala. Te godine, Urugvaj je poražen od Nizozemske, a da stvari budu gore, izgubili su i utakmicu za treće mjesto protiv Njemačke, koja je završila rezultatom 3:2. U Rusiji 2018. godine, bivši svjetski prvak došao je do četvrtfinala, gdje su eliminirani od Francuske, koja je kasnije osvojila turnir. Na posljednjem Svjetskom prvenstvu, Urugvaj nije dobro nastupio jer nisu uspjeli proći u nokaut fazu, unatoč pobjedi u posljednjoj utakmici skupine protiv Gane (0:2). Glavni razlog za to bila je Južna Koreja, koja je neočekivano pobijedila Portugal u posljednjem kolu golom u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Odmah nakon tog razočaravajućeg ispadanja s Svjetskog prvenstva, Diego Alonso je otpušten, a nekoliko mjeseci kasnije, legendarni Marcelo Bielsa preuzeo je njegovo mjesto. Popularni ‘Ludak’ imat će vrlo težak zadatak pomladiti urugvajsku momčad i odvesti ih na Svjetsko prvenstvo koje će se za tri godine održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Sve u svemu, navijači Urugvaja imaju mnogo razloga za zadovoljstvo, budući da se njihova momčad trenutno nalazi na diobi drugog mjesta na tablici, pet bodova iza Argentine, koja do sada ima savršen učinak i koja će večeras ugostiti bivšeg svjetskog prvaka u Buenos Airesu. U prvom kolu kvalifikacija, momčad Marcela Bielse lako je pobijedila Čile 3:1. Međutim, nakon toga uslijedile su dvije utakmice bez pobjede, prvo gostovanje kod Ekvadora koje je završilo 2:1, a zatim i utakmica u Kolumbiji, koja je završila 2:2. U toj utakmici, gosti su izjednačili u posljednjim trenucima s penalom Nuneza.

Konačno, u posljednjem kolu kvalifikacija, Urugvaj je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u posljednjih nekoliko godina, pobijedivši Brazil lakše nego što je itko mogao pretpostaviti. Ta utakmica na legendarnom Centenariju završila je rezultatom 2:0.

Naš predlog

Argentina je nanizala čak četrnaest pobjeda, postavljajući pitanje kada će aktualni svjetski prvak kiksati. Međutim, s obzirom na značajan rivalitet između ove dvije momčadi, čini se malo vjerojatnim da će to biti slučaj ovaj put, posebno jer Urugvaj rijetko pobjeđuje u gostima u kvalifikacijama. Stoga toplo preporučujemo klađenje da će Argentina pobijediti na utakmici, za što Germania nudi koeficijent 1.65.

Gledajući unatrag na posljednjih nekoliko susreta između ove dvije momčadi, možemo zaključiti da mečevi između njih rijetko donose mnogo golova. To bi vrlo vjerojatno mogao biti slučaj i večeras u Buenos Airesu, zbog čega hrabro preporučujemo igranje da zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, za što Germania nudi koeficijent 1.72.

Za kraj, idealno bi bilo isprobati kombinaciju: Argentina će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 s koeficijentom 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*