TIP DANA: Penarol – Cerro Largo: Urugvajski velikan ima dosta problema na domaćem terenu!TIP DANA: Penarol – Cerro Largo:

Zbog ograničene ponude za klađenje, ovog utorka, nakon dužeg vremena, analizirali smo za vas jedan meč urugvajskog prvenstva, u kojem će snage odmjeriti ekipe Peñarola i Cerro Larga. Početak susreta između ova dva tima zakazan je za 01:30 ujutro.

Peñarol: Samo jedna pobjeda kod kuće!

Peñarol je osnovan davne 1891. godine, a do danas je ovaj klub osvojio 51 naslov prvaka Urugvaja, uz napomenu da se to posljednji put dogodilo prije dvije godine. Osim toga, urugvajski div je pet puta osvojio trofej Kopa Libertadoresa, a vrijedi spomenuti da je Peñarol proglašen najboljim južnoameričkim klubom 20. stoljeća, što je svakako veliko priznanje. Prošlu sezonu, bivši prvak Urugvaja završio je na vrlo lošem šestom mjestu na ljestvici, zaostajući čak 22 boda za Nacionalom, koji je osvojio naslov prvaka.

Ovaj put Peñarol ima najviše moguće ciljeve u ligi, a trenutno se crno-žuti nalaze na drugom mjestu na ljestvici, četiri boda iza vodećeg Liverpoola. Do sada je najtrofejniji urugvajski tim odigrao devet utakmica u prvenstvu i ostvario pet pobjeda, tri neriješena rezultata i samo jedan poraz, koji je bio na vlastitom terenu protiv Liverpoola, za kojeg smo već spomenuli da se trenutno i pomalo neočekivano nalazi na vrhu ljestvice.

U posljednjem kolu, Dario Rodriguezovi igrači odigrali su solidnu utakmicu u najvećem urugvajskom derbiju protiv Nacionala, a taj dvoboj završio je neriješeno, s konačnim rezultatom 2:2. Zanimljivo je da su obje momčadi završile utakmicu s dva igrača manje, a Hernandez je tri minute prije kraja regularnog vremena donio bod gostima.

Svakako smo očekivali više od Peñarola kod kuće, koji je do sada odigrao samo tri utakmice na svom stadionu i ostvario samo jednu pobjedu, jedan neriješeni rezultat i jedan poraz. Međutim, ne smijemo zaboraviti da su crno-žuti trenutno najbolja gostujuća momčad u ligi, budući da je drugoplasirani tim na ljestvici ostvario četiri pobjede i samo dva neriješena rezultata u šest gostujućih utakmica.

Za kraj, zanimljivo je da je posljednja pobjeda Peñarola u prvenstvu nad Cerro Largom na vlastitom terenu bila još 2020. godine, pa nema sumnje da Dario Rodriguezovim igračima neće nedostajati motivacije za ovaj dvoboj.

Cerro Largo: Teška sezona za goste!

Cerro Largo osnovan je prije samo dvadeset godina, a nesumnjivo je najveći uspjeh u dosadašnjoj povijesti plasman u grupnu fazu Kopa Libertadoresa 2020. godine, nakon sezone u kojoj je momčad završila na izvrsnom trećem mjestu na ljestvici. Naravno, ne treba zaboraviti ni njihovo sudjelovanje u Kopa Sudamericani 2012. godine, a momčad je došla do najvišeg ranga urugvajskog nogometa već 2007. godine, samo pet godina nakon osnivanja. Osim toga, klub je 2018. godine osvojio prvenstvo u urugvajskoj drugoj ligi, što je označilo povratak ove momčadi na najveću scenu, a vrijedi spomenuti i da je klub iz Mela dva puta završio na drugom mjestu u drugom najvišem rangu urugvajskog nogometa.

Prošla sezona bila je solidna, a Cerro Largo završio je na 12. poziciji na ljestvici, osiguravši opstanak, što je bio primarni cilj za prošlu sezonu, a čini se i za ovu, iako se čini da navijači ovog tima za sada nemaju previše razloga za zadovoljstvo. Trenutno se momčad iz Mela nalazi na dnu ljestvice sa samo šest bodova, što je zaista premalo. Do sada je bivši sudionik Kopa Libertadoresa odigrao devet utakmica u najvišem rangu urugvajskog nogometa i ostvario samo jednu pobjedu, tri neriješena rezultata i čak šest poraza.

U posljednjem kolu, momčad Ignacija Ordoneza doživjela je težak poraz u gostima kod vodećeg Liverpoola iz Montevidea, završivši utakmicu rezultatom 3:0. To je bio četvrti uzastopni poraz za Cerro Largo u ovogodišnjem izdanju urugvajskog prvenstva, pa je sigurno da je u klubu upaljen crveni alarm, a na sve to, ovu momčad u ovom kolu očekuje gostovanje kod Peñarola. Što se tiče gostujućih nastupa, klub iz Mela do sada je odigrao pet utakmica na strani bez pobjede, remiziravši dva puta i izgubivši tri puta.

Naš predlog

Kada se sve uzme u obzir, čini se da je vrijeme za dobru partiju Peñarola na domaćem terenu, zbog čega vam preporučujemo da odigrate da će Penarol pobijediti na utakmici, koju kladionica Germania plaća kvotom 1.40.

Gledajući prethodne međusobne susrete ovih dviju momčadi, rijetko kada vidimo utakmicu s velikim brojem golova. Međutim, ovaj put vjerujemo da nas čeka sasvim drugačiji dvoboj, vjerojatno s mnogo golova, zbog čega vam preporučujemo da probate okladu da zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za što je Germania postavila kvotu 1.85.

Za kraj, dojam je da će domaća momčad željeti nadoknaditi svojim navijačima loše partije na domaćem terenu u posljednjem razdoblju i da će Peñarol od prve minute krenuti ofenzivno prema golu Cerro Larga, zbog čega vam savjetujemo da probate da će Penarol pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici s kvotom 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*