TIP DANA: Oviedo – Cartagena: Oviedo u naletu, gostima prijeti ispadanje!

U ponedjeljak su opcije za klađenje prilično ograničene, a ovaj put analizirali smo posljednju utakmicu petnaestog kola španjolske Segunde, u kojoj će se sučeliti Oviedo i Cartagena. Utakmica između ove dvije momčadi zakazana je za početak u 21 sat.

Oviedo: Sedam uzastopnih utakmica bez poraza!

Oviedo je u svojoj 97-godišnjoj povijesti pet puta osvojio španjolsku Segunda Diviziju, ali ovaj tim rijetko je postizao uspjehe u najvišem rangu španjolskog nogometa. Prošle sezone momčad je završila na osmom mjestu, iako su bili daleko od borbe za doigravanje, jer je šestoplasirani Albacete imao osam bodova više.

Primarni cilj, naravno, bit će ponovna borba za doigravanje, a trenutno je bivša prvoligaška momčad na trinaestom mjestu s osamnaest bodova. Oviedo je imao katastrofalan početak u drugom rangu španjolskog nogometa, a trener Alvaro Servera, koji je zamijenjen Luisom Carriónom, platio je cijenu loših rezultata. Zanimljivo je da je Carrión proveo posljednje dvije godine na čelu Cartagene, s kojom će se Oviedo susresti u ovom kolu.

Do sada je trinaestoplasirana momčad odigrala četrnaest utakmica, ostvarivši četiri pobjede, četiri poraza i šest neriješenih rezultata. Međutim, u posljednje vrijeme ovaj simpatični tim pruža sjajne igre, ne poražen je u sedam utakmica s četiri pobjede i tri neriješena rezultata. Također su se plasirali u sljedeću fazu Kupa kralja nakon što su eliminirali Manresu.

U posljednjoj utakmici, momčad Luisa Carrióna odigrala je tešku gostujuću utakmicu protiv Zaragoze koja je završila 0:0. Prije toga, Oviedo je kod kuće pobijedio Alcorcón 2:0. Bivši prvoligaš odigrao je šest domaćih utakmica, ostvarivši tri pobjede, dva neriješena rezultata i samo jedan poraz. Značajno je da su sve svoje posljednje tri domaće utakmice dobili.

Za kraj, posljednji susret između Ovieda i Cartagene odigran je sredinom veljače ove godine, kada je Cartagena na svom terenu pobijedila 2:1.

Cartagena: Momčad koja je do sada pokazala najmanje u Segundi!

Osnovana 1995. godine, Cartagena u svojoj 28-godišnjoj povijesti nije postigla značajne rezultate, iako je sedam puta sudjelovala u Segunda Diviziji. Prošlu sezonu momčad je završila na impresivnom devetom mjestu, i nesumnjivo, svi u klubu bili su zadovoljni s tim ishodom.

Primarni cilj prije početka ovogodišnjeg izdanja drugog najvišeg ranga nogometa u Španjolskoj bio je nesumnjivo ostanak u vrhunskoj ligi. Međutim, kako stvari sada stoje, vrlo je moguće da ćemo ovu momčad vidjeti u trećoj diviziji sljedeće sezone.

Prvo, treba napomenuti da je Cartagena imala katastrofalan početak u Segundi, što je dovelo do otpuštanja trenera Victora Sancheza. Zamijenio ga je Julian Calero, ali čini se da ova promjena nije puno pomogla momčadi.

Trenutno su crno-bijeli na dnu tablice sa samo šest bodova, što je sedam bodova manje od momčadi koje trenutno nisu u opasnosti. U četrnaest utakmica, Calerova momčad ostvarila je samo jednu pobjedu, tri remija i deset poraza, što je previše.

U posljednjih pet utakmica, Cartagena nije upoznala pobjedu, odigrala je dva remija u gostima i doživjela tri poraza. U prethodnom kolu doživjeli su težak poraz kod kuće od Leganesa, što i nije bilo veliko iznenađenje s obzirom da je Leganes trenutno na vrhu tablice i glavni favorit za promociju u najviši rang španjolskog nogometa.

Što se tiče gostujućih nastupa, Cartagena je odigrala sedam utakmica izvan svog terena, osiguravši jednu pobjedu, tri remija i tri poraza. To dovodi do zaključka da momčad igra puno bolje u gostima nego kod kuće, gdje su do sada doživjeli svih sedam svojih poraza.

Naš predlog

Bez puno oklijevanja, čini se jasno da je domaćin veliki favorit u ovom dvoboju, zbog čega snažno preporučujemo igranje da će Oviedo pobijediti na utakmici, za što kladionica Germania nudi kvotu od 1.75.

Gledajući unazad na posljednjih nekoliko međusobnih utakmica između ove dvije momčadi, nalazimo da su to uglavnom bile igre s više od tri gola. Čini se vjerojatno da nas nešto slično čeka i ovaj put, pa preporučujemo pokušaj s okladom da će zbroj golova na utakmici biti najmanje 3, za što Germania nudi odličnu kvotu od 2.35.

Na kraju, sasvim je moguće da će domaćin postići dva ili više golova protiv nedavno mučene Cartagene, pa predlažemo okladu da će Oviedo postići najmanje 2 gola na utakmici s kvotom od 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*