TIP DANA: Montpellier – Nice: Mogu li gosti zadržati prvo mjesto čak i nakon ovog kola?

U petak su, naravno, mogućnosti za klađenje nešto ograničenije u usporedbi s proteklih nekoliko dana. Ovaj put smo analizirali otvarajuću utakmicu dvanaestog kola francuske Lige 1, u kojoj će se sastati Montpellier i Nice. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Montpellier: Može li ovaj tim ciljati više od sredine tablice?

Montpellier je osnovan još davne 1919. godine, a zanimljivo je da je ovaj tim osvojio svoj prvi i do sada jedini naslov 2012. godine. Kao što mnogi od vas sigurno znaju, tu ekipu je predvodio Olivier Giroud, koji je prvenstvo završio kao najbolji strijelac s 21 golom. Značajnu podršku imao je od Belhande, koji je na kraju proglašen za najboljeg mladog igrača Lige 1 te sezone. Također je vrijedno spomenuti da je trener te momčadi Montpelliera bio legendarni René Girard.

Osim tog naslova prvaka prije jedanaest godina, vrijedi istaknuti da je klub dva puta osvojio Francuski kup, jednom Liga kup, a u pogledu europskih trofeja osvojili su Intertoto kup 1999. godine.

Posljednjih godina Montpellier se suočava s prilično problema, a momčad nije postigla značajne rezultate. To je bio slučaj i prošle sezone, kada je momčad s “La Mossona” završila samo na dvanaestom mjestu u ligi. To znači da nisu bili ni blizu natjecanja za mjesto u bilo kojem europskom natjecanju, što je svakako bio primarni cilj prošle sezone, a nesumnjivo će biti i ove.

Nakon jedanaest utakmica u najvišem rangu francuskog nogometa, momčad Michela Der Zakariana trenutno se nalazi na trinaestom mjestu na tablici, samo jedan bod ispred šesnaestoplasiranog Metza. Poznato je da ovaj položaj na kraju sezone znači doigravanje za ostanak protiv trećeplasirane momčadi iz drugog ranga francuskog nogometa.

Do sada su bivši francuski prvaci odigrali deset ligaških utakmica, ostvarivši tri pobjede, isti broj neriješenih rezultata, ali i četiri poraza.

U posljednjih pet utakmica, Montpellier ima omjer od dvije pobjede, dva poraza i jednog neriješenog rezultata, koji je bio utakmica bez golova kod kuće protiv Rennesa.

U prošlom kolu, izabranici Michela Der Zakariana doživjeli su očekivani poraz u gostima kod aktualnih prvaka PSG-a, a utakmica na Parku prinčeva završila je pobjedom Parižana 3:0.

Što se tiče njihovih domaćih nastupa, Montpellier je do sada odigrao četiri utakmice na “La Mossonu”, osiguravši samo jednu pobjedu, dva neriješena rezultata i doživjevši jedan poraz, koji je bio 1:3 protiv Reimsa.

Nice: Sjajni nastupi na početku sezone!

Za razliku od Montpelliera, koji je francusko prvenstvo osvojio samo jednom, Nica je u svojoj 119-godišnjoj povijesti četiri puta bila prvak Francuske, posljednji put davne 1959. godine. Osim toga, klub s Azurne obale osvojio je francuski Kup tri puta, posljednji put 1994. godine kada su u finalu bili bolji od Guingampa nakon izvođenja jedanaesteraca.

Nažalost, prošle sezone ekipa se morala zadovoljiti s devetim mjestom u ligi, što nije zadovoljilo očekivanja uprave kluba, jer je primarni cilj bio plasman u europska natjecanja. Vrijedi se prisjetiti da je prethodne sezone klub s Azurne obale predstavljao Francusku u trećem po rangu europskom klupskom natjecanju, dosegnuvši četvrtfinale, gdje je Nica eliminirana od švicarskog Basela nakon produžetaka, što je, iskreno, bilo veliko iznenađenje.

Tijekom ljeta, Francesco Farioli preuzeo je ulogu trenera ovog francuskog tima, i čini se da je to bio pravi potez. Trenutno se ekipa s Azurne obale nalazi na vrhu tablice Ligue 1 s bodom prednosti nad drugoplasiranim PSG-om, pozicijom koju malo tko je mogao predvidjeti na početku sezone. Nema sumnje da je novi trener, koji je diplomirao na Sveučilištu u Firenci s tezom “Filozofija igre: Estetika nogometa i uloga golmana”, odigrao značajnu ulogu u ovom uspjehu.

Do sada su vodeći u ligi odigrali jedanaest utakmica u najvišem rangu francuskog nogometa, ostvarivši sedam pobjeda, četiri neriješena rezultata i bez poraza. Zanimljivo je da je ekipa primila samo četiri gola u ligi, uspijevajući sačuvati mrežu netaknutom u osam od tih utakmica, što je statistika vrijedna spomena.

U posljednjoj utakmici, Fariolijevi igrači odigrali su još jednu izvrsnu utakmicu, ovaj put kod kuće protiv Rena, gdje su vodeći u ligi bez većih problema slavili s 2:0. Što se tiče gostujućih nastupa, Nica je odigrala pet utakmica u gostima, ostvarivši četiri pobjede i jedan neriješen rezultat, pri čemu je ekipa s Azurne obale nanizala četiri uzastopne pobjede u gostima.

Naš predlog

U svoja posljednja dva međusobna susreta, Nica je uspjela pobijediti Montpellier, pri čemu su ti susreti donijeli velik broj golova, ukupno dvanaest. Čini se vjerojatnim da će i večerašnja utakmica na “La Mossonu” biti bogata golovima, zbog čega snažno preporučujemo igranje da će broj golova na utakmici biti najmanje 3 za što kladionica Germania nudi kvotu 2.05.

Kao što smo već spomenuli u našoj analizi, Nica ove sezone pruža izuzetno snažne nastupe, a ekipa s Azurne obale je najbolji gostujući tim u Ligue 1, ostvarivši četiri pobjede i samo jedan neriješen rezultat u pet gostujućih utakmica, uključujući i neriješeno u Lorientu. Čini se da bi Francesco Fariolijevi igrači mogli trijumfalno se vratiti i s ovog gostovanja, pa hrabro preporučujemo klađenje na pobjedu gostiju za što Germania nudi kvotu 2.30.

Za kraj, možda najrealnija prognoza je da će gosti s Azurne obale postići barem dva gola u ovoj utakmici, za što preporučujemo probati igru da će Nica postići najmanje 2 gola na utakmici s kvotom 2.30 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*