Tiket dana (srijeda, 18.09.2024)

Drugi dan grupne faze Lige prvaka je pred nama, a osim toga na programu su vrlo zanimljive utakmice u kupovima diljem Europe. Napominjemo da su kvote bile aktualne u trenutku pisanja tiketa i da su shodno tome podložne promjenama.

Celtic – Slovan Bratislava – 1&2+ @ 1.55 u PSK

Celtic je sačuvao okosnicu momčadi iz prethodne sezone i sada je iskorak u Europi obveza za Rodgersove izabranike. U nacionalnom prvenstvu su pred kraj prethodne sezone uspjeli preoteti prvu poziciju od ljutog rivala Rangersa i doći nadomak izjednačenja po broju naslova. Igraju sjajan nogomet i jednostavno ih je milina gledati, a imat će privilegiju da u prvom kolu na otvaranju Lige prvaka igraju pred svojim navijačima. Slovan je uspio po prvi put plasirati se u Ligu prvaka i sada će na startu imati težak zadatak da u vrućem gostovanju osvoji i prve bodove. Kvalifikacije su započeli od 1. kola, a nacionalno prvenstvo Slovačke je počelo još krajem srpnja, pa su do sada odigrali dosta veći broj utakmica od Celtica. Za vikend su slavili u gostima protiv Dunajske Strede rezultatom 1:2. Ovdje prednost dajemo domaćinu koji u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit, a naš prijedlog je igra 1&2+ po kvoti 1.55 u PSK kladionici.

Brighton – Wolves – GG3+ @ 2.05 u PSK

Službenim dolaskom Rajla iz Celtica, Danac je postao sedmi igrač kojeg je Brighton kupio ovog ljeta, a probijena je suma od 200.000.000 eura ljetnih izdataka što Brighton profilira kao drugog najvećeg trošadžiju ovog ljeta, odmah poslije Chelseaja (241.000.000). Promjena trenera, ali i pojačavanje redova, pokazali su se kao pogodak, budući da na početku sezone Galebovi igraju sjajan nogomet. Trijumfe su upisali protiv Evertona (0:3), Manchester Uniteda (2:1) i remije protiv Arsenala (1:1) i Ipswicha (0:0). U prethodnoj rundi kupa Brighton je eliminirao Crawley Town sa 4:0, te će sada na domaćem terenu juriti plasman u osminu finala. Wolverhampton nije na najbolji način otvorio novu sezonu i za sada su trijumf upisali samo u prethodnoj rundi kupa eliminirajući Burnley sa 2:0. Za vikend su na domaćem terenu poraženi od Newcastlea sa 2:1 i što prije će morati da se razdrmaju ukoliko ne žele zapasti u donji dio tablice. I jedna i druga momčad forsiraju ofenzivan nogomet s brzom tranzicijom, te shodno tome očekujemo dosta golova. Naš prijedlog je igra GG3+ po kvoti 2.05 u PSK kladionici.

Ajax – Fortuna Sittard – 1&3+ @ 1.85 u PSK

Katastrofalni rezultati Ajaxa u prethodnoj sezoni su u jednom trenutku nagovještavali najgore, ali podizanje forme na proljeće ipak je osiguralo igranje u Europi. Ajax je kroz kvalifikacije uspio osigurati Europsku ligu, a na startu nove sezone u Eredivisie odigrali su svega dvije utakmice, pa se ova utakmica igra u okviru zaostalog meča 2. kola. U prvom kolu su trijumfirali protiv Heerenveena sa 1:0, da bi potom doživjeli poraz u gostima protiv NAC Brede rezultatom 2:1. Posljednju službenu utakmicu odigrali su upravo u okviru kvalifikacija za Europsku ligu i to krajem kolovoza. Fortuna je, za razliku od Ajaxa, odigrala četiri utakmice i za sada su ostvarili dva trijumfa (protiv Eaglesa i Almera) i dva poraza (protiv Nijmegana i Brede). Oba prošlosezonska dvoboja ove dvije ekipe završena su bez pobjednika, a u ovoj utakmici očekujemo da domaćin ipak ostvari trijumf uz minimalno tri gola na utakmici. Naš prijedlog je igra 1&3+ po kvoti 1.85 u PSK kladionici.

Sparta Prag – Salzburg – 1X&GG @ 2.10 u PSK

Naime, Sparta Prag se vraća u Ligu prvaka prvi put još od 2005. godine. Pobijedili su Malmö u dvomeču, a tijekom ždrijeba su to znali kako obilježiti. Objavili su kultni video isječak legendarnog Mr. Beana koji je nenadano dobio kartu za prvu klasu u avionu, a kada je saznao da će u elitu, odlučio je ismijavati one koji ostaju iza njega. U nacionalnom prvenstvu su nakon sedam odigranih kola ostvarili šest trijumfa i jedan remi, te s 19 osvojenih bodova dijele prvo mjesto na tablici s gradskim rivalom Slavijom. Zanimljivo je da su posljednji službeni meč odigrali još 31. kolovoza, te su imali čak dva i pol tjedna da se pripreme za ovaj meč. Salzburg je, s druge strane, nakon mnogo godina ostao bez naslova u Austriji i ovog ljeta su morali kroz kvalifikacije osigurati mjesto u eliti. To su uspjeli savladavši Dinamo iz Kijeva i sada će imati priliku dokazati se protiv najboljih. Nakon tri uvodna trijumfa u nacionalnom prvenstvu, u posljednjem kolu su poraženi u gostima protiv Rapida sa 3:2. I oni su prije dva i pol tjedna odigrali posljednji službeni meč i vjerujemo da će na ovom meču postići makar jedan gol. Mišljenja smo da domaćin neće biti poražen u ovom meču, te predlažemo kombinaciju 1X&GG po kvoti 2.10 u PSK kladionici.

Ukupna kvota na tiketu za srijedu u PSK kladionici iznosi 12.34.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*