TIP DANA: Sevilla – Villarreal: Najava goleade na Sančez Pishuanu!

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan je samo uvertira za sve ono dobro što nas očekuje za vikend. Ovog puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran na stadionu Ramón Sánchez-Pizjuán, gde će nogometaši Seville ugostiti Villarreal.

Početak ovog duela između dva tima koja su ne tako davno uspjela osvojiti Europsku ligu, a koja se nisu proslavila prošle sezone, zakazan je za 21h.

Sevilla: Je li Liga prvaka realan cilj?

Sevilla ima dosta problema u prethodnih nekoliko sezona u španjolskom prvenstvu, međutim, ne smijemo zaboraviti da su Andalužani prije samo godinu dana stigli do novog naslova prvaka Europe, i to rekordnog sedmog za ovu momčad. Ipak, prošle sezone su izostale dobre partije u elitnom rangu španjolskog nogometa, a na kraju je Sevilla sezonu završila tek na četrnaestom mjestu na tablici, a ono što će ostati zabilježeno jest da je momčad iz Andaluzije na posljednja četiri susreta u prvenstvu doživjela isto toliko poraza, i sigurno je da će svi dati sve od sebe da se ta prošla sezona što prije zaboravi. Tijekom ljetnog prijelaznog roka nekadašnji osvajač Europske lige potrošio je samo osam milijuna eura, i to za angažiranje Agoumea i Fernandeza, koji su stigli iz Intera, odnosno Racing Santandera.

Osim ove dvojice nogometaša, Andalužane su pojačali i Iheanacho, Ejuke i Saul, koji je stigao na posudbu iz Atlético Madrida. Klub je napustio En-Nesyri, koji je prešao u Fenerbahče u transferu vrijednom 20 milijuna eura, a osim njega klub su napustili još i Acuña, Dmitrović, Mir, Torres, Lamela i Januzaj, i negdje se stječe dojam da barem na papiru Sevilla ima slabiji sastav nego što je to bio slučaj prošle sezone. Najviše se očekuje od trija u napadu koji čine Ocampos, Lukebakio i Romero, koji je trenutno i najskuplji nogometaš Seville, a njegova vrijednost procjenjuje se na 20 milijuna eura, inače, u pitanju je ista suma koju je španjolski klub dobio za transfer En-Nesyrija. U prvom kolu novog izdanja elitnog ranga španjolskog nogometa Andalužani su remizirali u gostima kod Las Palmasa, a taj susret na Kanarskim otocima završio je rezultatom 2:2.

Prvi do vodstva stigli su nogometaši gostujuće momčadi, a zanimljivo je da su prva dva pogotka viđena na ovom susretu, jedan u mreži Las Palmasa, a drugi u mreži Seville, zapravo bila autogolovi. Nakon 1:1 iz prvog poluvremena, u nastavku je Sevilla golom Sancheza stigla do prednosti, ali samo deset minuta nakon toga Las Palmas je preko Ramireza stigao do 2:2, što se kasnije ispostavilo kao konačan rezultat tog susreta. Ruku na srce, malo tko se prošle sezone naigrao nogometa na Kanarskim otocima, pa se taj remi na početku ovogodišnjeg izdanja elitnog ranga španjolskog nogometa svakako ne može okarakterizirati kao loš.

Ako se osvrnemo na posljednji međusobni susret između Seville i Villarreala, on je odigran sredinom svibnja, a na tom dvoboju na Ceramici smo vidjeli čak pet pogodaka, uz napomenu da je “žuta podmornica” slavila s 3:2, i to pogotkom Sorlotha u sedmoj minuti sudačke nadoknade, pa je sigurno da će nogometaši Seville ovog puta dati sve od sebe da se osvete Villarrealu za taj neugodan poraz u posljednjim sekundama.

Villarreal: Odličan otpor Atleticu u prvom kolu!

Villarreal u svojoj povijesti još uvijek nije osvojio naslov prvaka Španjolske, uz napomenu da je ovaj klub osnovan davne 1923. godine, što znači da je “žuta podmornica” prošle sezone proslavila svoju stotu godišnjicu postojanja. Nažalost, rezultati nisu bili nimalo dobri, jer je momčad s Ceramice prvenstvo završila na osmom mjestu na tablici, što znači da Villarreala nećemo gledati u nekom od europskih natjecanja, iako je primarni cilj bio plasman u Europsku ligu. Što se tiče drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, treba podsjetiti da je upravo osvajanje tog natjecanja prije tri godine, nakon velikog trijumfa nad favoriziranim Manchester Unitedom, jedini trofej za sada za “žutu podmornicu”, koja je prije toga samo jednom osvojila španjolsku treću ligu.

Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, Villarreal je na kraju imao četiri boda manje od sedmoplasiranog Betisa, što znači da ova momčad nije bila ni blizu plasmana u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Inače, momčad s Ceramice stigla je do šesnaestine finala Europske lige, gdje je eliminirana od Marseillea, u jednom sjajnom dvomeču u kojem smo vidjeli ukupno osam pogodaka. Bilo kako bilo, i ove će sezone igrači trenera Marcelina dati sve od sebe da budu konkurentni za plasman u Europsku ligu, možda čak i Konferencijsku ligu, a ako je suditi prema početku, čini se da bi ovo mogla biti vrlo uspješna sezona za nekadašnjeg osvajača drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja.

Naime, u prvom kolu Villarreal je odigrao sjajan meč pred svojim navijačima, gdje je ova momčad uspjela remizirati protiv Atletico Madrida, koji je ovog ljeta sastavio sjajnu momčad s namjerom da prekine dominaciju Real Madrida i Barcelone u španjolskom prvenstvu. Taj susret završio je rezultatom 2:2, a zanimljivo je da smo sva četiri pogotka vidjeli u prvom poluvremenu. Villarreal je poveo nakon sjajne solo akcije Danjume, no samo tri minute kasnije Llorente je donio izjednačenje. Nije dugo trebalo čekati na treći pogodak, koji je postigao igrač Atletico Madrida – Koke, i to u svoju mrežu, nakon jedne neoprezne reakcije. Na veliku žalost svih navijača Villarreala, “Jorgandžije” su u finišu susreta došle do novog izjednačenja, a strijelac je bio bivši igrač Villarreala, sjajni Sorloth, pa je to izjednačenje dodatno pogodilo sve navijače “žute podmornice”. Za kraj, posljednju pobjedu nad Sevillom na njenom stadionu, momčad Villarreala ostvarila je 2019. godine, a taj susret završio je rezultatom 1:2.

Naš prijedlog

Oba tima imaju slične, gotovo iste ambicije. Ako se osvrnemo na prethodnih nekoliko međusobnih susreta između Seville i Villarreala, doći ćemo do zaključka da su u posljednjih pet susreta obje momčadi uspjele postići barem jedan pogodak, a nema razloga da tako ne bude i večeras. Zbog toga vam savjetujemo da iskušate igru oba tima će postići gol na utakmici za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.60. Iz istog razloga predlažemo da svoj fokus usmjerite i prema igri oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, uz fantastičnu kvotu 1.95 u Germaniji.

Općenito, Sevilla želi izboriti plasman u Ligu prvaka, a ako uzmemo u obzir da je ova momčad posljednjih sezona imala dosta problema na gostovanjima, jasno je da će Andalužanima za plasman u elitno klupsko natjecanje trebati savršene izvedbe na domaćem terenu. Zato vam preporučujemo da se odlučite za Sevilla će pobijediti na utakmici, koju kladionica Germania plaća sa sjajnom kvotom 2.50.

Na kraju, vrlo je realno da Andalužani u ovom dvoboju protiv neugodnog Villarreala postignu dva ili više pogodaka, pa toplo preporučujemo igru Sevilla će postići najmanje 2 gola na utakmici, za što je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*