TIP DANA: Malmo – Sparta Prag: Očekujte atomski nogomet na kišovitom sjeveru!

Tip Dana na kladjenje.hr

Malmö će u okviru prvog meča 4. kola kvalifikacija za Ligu prvaka dočekati ekipu Sparte iz Praga. Prvak Švedske je u prethodnom kolu eliminirao PAOK, dok je Sparta eliminirala prvaka Rumunjske – ekipu FCSB-a. Utakmica na stadionu Eleda je na programu u 21 sat.

Malmö: Ogroman uspjeh je plasman u play-off!

Ima i onih kojima je „robotiziranog“ nogometa preko glave i koji se s nostalgijom sjećaju starih vremena, kada su se atraktivni driblinzi i trikovi na malom prostoru cijenili gotovo kao golovi. Jedan trener je odlučio zasukati rukave i poduzeti nešto po tom pitanju, a sada je pravi revolucionar u Europi. Riječ je, naravno, o Henriku Rydströmu, strategu Malmöa, aktualnog prvaka Švedske.

Vjerojatno nijedan trener nije priželjkivao da na ždrijebu za Ligu prvaka izvuče Šveđane. Definitivno nikome ne bi bilo lako napraviti jasan plan za ekipu koja od strategija koristi samo – kaos!

Prošle godine je Rydström tek počeo postavljati ovaj revolucionarni, antipozicijski sustav u Švedskoj, zbog čega se Malmö u jednom dijelu sezone ozbiljno mučio. Na kraju je do titule, koja ih je poslala u kvalifikacije za Ligu prvaka, došao tek u posljednjem kolu, pobjedom nad izravnim konkurentom Elfsborgom (1:0) u meču u kojem je rivalu bio dovoljan i bod.

Nakon 19 odigranih kola u novoj sezoni, uvjerljivo su prvi na tablici s 44 osvojena boda, čak 9 više od drugoplasiranog Hammarbyja i čini se da će lagano uspjeti obraniti tron. U kvalifikacijama za Ligu prvaka dogurali su do play-offa i sada će se boriti za plasman u grupnu fazu elitnog natjecanja nakon pune 4 godine. U drugom kolu kvalifikacija relativno su lako svladali KI Klaksvík s Farskih Otoka i tako im se osvetili za prošlogodišnju šokantnu eliminaciju.

Međutim, u trećem kolu, u dvomeču s PAOK-om, vidjeli smo sve i svašta, doslovno! Navijačima solunskog kluba sanjat će se Nils Zetterström, javljat će im se prekid i karambol u kaznenom prostoru u noćnim morama, i odbijanje lopte. Provukla se kroz jedino mjesto kuda je mogla, završila u mreži, a onda se Malmö razgoropadio u produžetku. Zaigrali su atomski nogomet i nadomak su grupne faze Lige prvaka.

Sparta: Birma na dobro poznatom mjestu!

Čuda je pravio Veljko Birmančević u premijernoj sezoni u dresu Sparte, a ako se po jutru dan poznaje, bit će ludih partija i senzacionalnih brojki i u aktualnoj natjecateljskoj godini. Službeno najbolji nogometaš češkog prvenstva najavio je dominaciju i na europskom putu, na kojem gura Spartu sve dalje i dalje. Prije 7 dana, u uzvratu s FCSB-om (prva utakmica završila 1:1), postigao je prva dva i namjestio treći gol gostima koji će igrati u play-offu za Ligu prvaka.

Djelovalo je da će tri gola prednosti na poluvremenu predstavljati sasvim dovoljan kapital za miran nastavak utakmice, ali Sparta je dopustila rumunjskom velikanu povratak i dva gola u završnih pola sata, priuštivši si desetak minuta drhtavice u samom finišu. Na kraju je prvak Češke ipak preživio neugodno gostovanje u Bukureštu, a za ulazak u elitno europsko natjecanje bit će mu potreban trijumf u dvomeču s Malmöom, Birmančevićevim bivšim klubom.

Popularni Birma bio je asistent i u prvom susretu s FCSB-om, pa se mirne duše može reći da je gotovo sam nacrtao Spartancima dvoboj sa švedskim predstavnikom, s kojim je nekada igrao i zabijao golove u Ligi prvaka.

Show 27-godišnjeg Šapčanina počeo je u 13. minuti kada se našao na pravom mjestu i pogodio iz peterca, a nastavio se malo prije isteka pola sata igre. Tada je realizirao jedanaesterac, da bi u 37. minuti asistirao Lukasu Haraslínu, autoru prekrasnog pogotka za 3:0. Dakle, Srbin je u 24 minute isporučio dva gola i asistenciju. Nakon samo sedam utakmica u novoj sezoni, četiri u prvenstvu i tri u Europi (presjedio je uzvrat sa Shamrockom u drugom kolu), Birmančević već ima pet postignutih i dvije asistencije!

U dosadašnjih pet utakmica nove sezone nacionalnog prvenstva upisali su svih pet pobjeda i suvereno drže prvu poziciju. Zanimljivo je da su svakoj ekipi u Češkoj dosad zabili najmanje 2 gola.

Naš prijedlog

Malmö kao blagi favorit ulazi u ovaj dvoboj, a koeficijent na pobjedu domaćina u Germania kladionici iznosi 2.35. Pobjeda gostiju plaća se koeficijentom 3.00, dok je za neriješen ishod ponuđen koeficijent 3.40.

Prvenstveno smatramo da će ovo biti jedan vrlo zanimljiv i efikasan meč, pun prilika na obje strane terena. Naš prvi prijedlog je igra oba tima će postići gol na utakmici, koja se čini vrlo realnom, a koeficijent u Germania kladionici iznosi 1.63. Vrlo je teško prognozirati konačan ishod ove utakmice, a golovi su nešto na što preporučujemo da se fokusirate. Igra zbroj golova u prvom poluvremenu će biti najmanje 1 a najviše 3 i u drugom poluvremenu najmanje 1 a najviše 3 također izgleda vrlo privlačno, a koeficijent na ovu igru iznosi 1.90. Za vas koji jurite veće koeficijente, predlažemo da okušate sreću s igrom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 za koju je Germania kladionica pripremila koeficijent 23.05!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*