Tiket dana (Četvrtak, 15.08.2024)

Danas se završava treće kolo kvalifikacija u Europskoj ligi i Ligi nacija. Očekuje nas još play-off i tada će biti poznati svi sudionici tri europska kupa. Predložene kvote bile su aktualne u trenutku sastavljanja prijedloga.

Rapid – Trabzon – Trabzon će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno @ 1.90 u Germania

Austrijanci nisu otputovali čak na obalu Crnog mora da se samo brane i to pokazuje omjer udaraca na gol, a Bečani su ih imali čak 14. Jedan je pogodio cilj, Grgić je bio precizan u 67. minuti i Rapid je slavio kapitalan trijumf u Trabzonu. Turski tim se neće predati na Allianz Areni u glavnom gradu Austrije, a uvjereni smo da će imati i ogromnu podršku s tribina, gotovo kao i u Trabzonu. U prošlom kolu Trabzon je lako izbacio slovački Ružomberok s dvije pobjede i bez primljenog gola, ali je u prvom kolu novog prvenstva Turske pokazao da ima problema s realizacijom. Utakmica protiv Sivasspora završena je bez pobjednika i bez golova, što znači da je Trabzon u tri posljednja službena susreta postigao samo jedan gol. Ni Rapid se nije proslavio u Klagenfurtu prošlog vikenda, bilo je 1:1 s Austrijom, ali su barem u prvom kolu pobijedili aktualnog prvaka Šturm. Ni njima prvi protivnik u Europi nije predstavljao veliku prepreku, Wisla iz Krakova je veliko ime, ali trenutno drugoligaš u Poljskoj. Smatramo da Trabzonspor neće izgubiti u Beču, ali to lako može biti nedovoljno za prolazak dalje.

Za Trabzon će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno kvota je 1.90 u kladionici Germania.

Zira – Osijek – Zira će pobijediti na utakmici @ 2.60 u Germania

Zira postoji tek jedno desetljeće, nikada nije bila prvak Azerbajdžana, ali već ima nekoliko europskih nastupa. Kao viceprvak i finalist kupa od prošle godine izborili su se za nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu. Nisu uspjeli eliminirati moldavski Sheriff unatoč pobjedi u prvom meču u gostima. Revanš je odlučen zahvaljujući činjenici da je Zira igrala s igračem manje gotovo sat vremena, i od vodstva 1:0 utakmica je završila njihovim porazom od 2:1, a nakon penala dalje je prošao Sheriff. Preselili su se u Konferencijsku ligu i dva puta u prošlom kolu pobijedili slovačku Dunajsku Stredu. Da to nije bilo slučajno, pokazao je i prvi meč u Osijeku, gdje su izborili odličnih 1:1 i imaju sasvim dobru šansu da odu u play-off, gdje će ih čekati bolji iz dvomeča Fehérvára i Omonije. Osijek je loše započeo sezonu; u Europi su eliminirali Levadiu iz Tallinna, ali su u domaćem prvenstvu startali s dva poraza, oba na domaćem terenu. Prošlog vikenda izgubili su od Dinama golom u sudačkoj nadoknadi, ali su prije toga doživjeli šokantan poraz od novajlije Šibenika.

Neće nas iznenaditi ako Zira slavi u Bakuu, a za Zira će pobijediti na utakmici se dobiva kvota 2.60 u kladionici Germania.

Tromso – Kilmarnock – Tromso će pobijediti na utakmici @ 1.70 u Germania

Tim sa sjevera Norveške odigrao je odlično prošlu sezonu i izborio se za nastup u Konferencijskoj ligi. Ove godine je Tromsø mnogo slabiji, bori se za opstanak u elitnoj ligi ove skandinavske zemlje i trenutno je tik iznad crte koja razdvaja timove koji će u drugu ligu od onih koji ostaju u najjačoj. Možda im je zato Europa malo po strani, ali kada su se već probili do ove faze, svakako vrijedi pokušati otići u grupu. U prošlom kolu su s dva minimalna trijumfa eliminirali finski KuPS, a donijeli su odličnih 2:2 iz Škotske. Mogli su i pobijediti, Kilmarnock je izjednačio tek u 93. minuti. Ipak, možda su Škoti bili malo bolji pred svojim navijačima, ali neće im biti lako na krajnjem sjeveru Europe protiv Tromsøa. Kilmarnock je igrao u kvalifikacijama za Europsku ligu u prošlom kolu i ispao od belgijskog Cercle Bruggea. Nisu tim koji često igra u Europi, a i kad se plasiraju, obično se obrukaju, kao onda kada ih je izbacio i velški Connah’s Quay. Očekujemo trijumf Tromsøa i plasman u play-off.

Za Tromso će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva kvota 1.70.

Gent – Silkeborg – Gent će postići najmanje 2 gola na utakmici @ 1.60 u Germania

Pobjednik ovog dvomeča borit će se za plasman u grupnu fazu Europske lige protiv poraženog iz okršaja Lugana i Partizana. Gent je mnogo iskusniji na europskoj sceni, ali je kvalitetom daleko od nekadašnjeg. Vidjelo se to na početku sezone, posebno u Jupiler ligi u kojoj su vezali dva poraza. Pobijedio ih je novajlija Dender u Gentu, a zatim i Charleroi prošlog vikenda. Već polako zaostaju u prvenstvu, ali sada je najvažnije da eliminiraju osvajača Kupa Danske i odu u posljednje kolo kvalifikacija. U prošlom kolu su imali laganog protivnika, Vikingur s Farskih otoka eliminirali su ukupnim rezultatom 7:1, a malo je nedostajalo da pobijede i u Silkeborgu. Naime, u 93. minuti su poveli s 2:1, ali su onda primili gol u 95. za konačnih 2:2. Unatoč tom golu, favoriti su za prolaz protiv Silkeborga koji je već eliminiran iz Europske lige od norveškog Moldea. Na početku Superlige Danske, Silkeborg je sasvim dobar; imaju tri pobjede i jedan remi, pa bi uspjeh u Europi bio baš lijep početak sezone. Opet očekujemo golove i vjerujemo da Gent može barem dva puta pogoditi mrežu Silkeborga.

Za Gent će postići najmanje 2 gola na utakmici kvota je 1.60 u kladionici Germania.

Ukupna kvota na tiketu za Četvrtak u kladionica Germania iznosi 13.44.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*