TIP DANA: Njemačka – Mađarska: Domaćin osigurava plasman u nokaut fazu!

Tip Dana na kladjenje.hr

Već od srijede nas očekuju mečevi drugog kola Evropskog prvenstva koje se uveliko igra u Njemačkoj, a ovog puta smo za vas pripremili susret između Njemačke i Mađarske, koji se igra na MHP Areni u Štutgartu. U prvom kolu je domaćin turnira odigrao odličan meč i više nego uvjerljivo savladao Škotsku sa 5:1, dok su Mađari možda i očekivano poraženi od Švicaraca, rezultatom 1:3. Početak ovog susreta je zakazan za 18 sati.

Njemačka: Pobjeda donosi plasman u nokaut fazu!

Izgleda da Nijemci nisu mogli zamisliti bolji početak šampionata, jer su Panceri u prvom kolu odigrali jedan od svojih najboljih mečeva u posljednjih desetak godina i bez većih problema savladali selekciju Škotske, a taj duel je završen rezultatom 5:1. Već nakon prvih devetnaest minuta igre na semaforu je stajalo 2:0, nakon što su Virc i Musijala postigli golove, a pred kraj prvog dijela igre Škoti su ostali sa igračem manje nakon jednog neopreznog starta. Da stvari budu još gore, taj kontakt se dogodio u šesnaestercu, pa Havercu nije preostalo ništa drugo nego da postigne pogodak s bijele točke.

Praktično, pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon prvog dijela igre, a u nastavku smo vidjeli još tri gola. Prvo je domaćin turnira povećao na 4:0, nakon čega su Škoti postigli počasni pogodak, zapravo to je bio autogol Ridigera, a konačnih 5:1 postavio je Emre Čan u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Proteklih dana u njemačkim medijima bilo je puno optimističnih tekstova, gdje se Nijemcima predviđa plasman u veliko finale. Međutim, Nagelsman je izjavio da ekipa ide korak po korak, uz konstataciju da je meč s Mađarima prvo veliko finale, jer pobjeda evidentno donosi plasman u narednu fazu.

Izgleda da je ta pobjeda u prvom kolu možda mogla biti i uvjerljivija, ali je logično zašto su Nagelsmanovi igrači nakon 3:0 iz prvog dijela igre pomalo spustili gas. Inače, pred početak Evropskog prvenstva Panceri su odigrali pripremni duel protiv Grčke na kojem je ova selekcija jedva stigla do trijumfa, pošto je taj duel završen rezultatom 2:1, a pobjedonosni pogodak delo je rezerviste Grosa u 89. minuti susreta.

Prije toga je nekadašnji svjetski šampion imao dosta problema i na svom stadionu protiv Ukrajinaca, a taj duel je završen bez pobjednika, ali i bez pogodaka. Na prethodnih nekoliko velikih turnira Panceri se nisu nimalo proslavili, pa je sigurno da svi fudbaleri ove selekcije imaju ogroman motiv na ovom turniru. Barem za sada, utisak je da je Njemačka uz Englesku i Francusku glavni kandidat za naslov prvaka.

Ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između Njemačke i Mađarske, doći ćemo do zaključka da Panceri na tri posljednja međusobna susreta nisu uspjeli savladati Mađare, jer su dva puta igrali neriješeno, a jednom je slavila mađarska nacionalna ekipa, i to baš u posljednjem duelu između ove dvije selekcije, koji je odigran u Lajpcigu, u sklopu Lige nacija, kada je bilo 0:1.

Za kraj, Julijan Nagelsman nema problema s odsutnim igračima, i očekuje se da će na teren istrčati istih jedanaest fudbalera koji su započeli duel protiv Škota na premijeri Evropskog prvenstva.

Mađarska: Mogu li Mađari iznenaditi Nijemce?

Mađarska se na Evropsko prvenstvo plasirala nakon fenomenalnih partija u kvalifikacijama, gdje je ova selekcija zauzela prvo mjesto na tabeli ispred Srbije. Na osam odigranih mečeva Mađarska je ostvarila šest trijumfa, uz dva remija, a na sve to moramo ponoviti da je ova selekcija dva puta bila bolja od Srbije, pa se mora reći da je to prvo mjesto na tabeli bilo u potpunosti zasluženo. Jedan od najzaslužnijih ljudi za preporod Mađara je trener Marko Rosi, koji je otkako je preuzeo ovu selekciju značajno podigao nivo igre. Prva zvijezda je naravno Soboslaj, koji čitave sezone igra na veoma visokom nivou, a moramo pomenuti još i Orbana i Salaja.

Na premijernom meču na Evropskom prvenstvu, izabranici selektora Rosija su odmerili snage protiv selekcije Švicarske, koja u posljednje vrijeme ima daleko više iskustva na velikim takmičenjima za razliku od Mađara, i glavni utisak je da je to najviše i došlo do izražaja. Naravno, moramo pomenuti da su Mađari odigrali zaista loše u prvom dijelu igre, koji su Sajdžije završile u svoju korist (0:2), a na kraju je bilo 1:3, uz napomenu da su Švicarci treći gol na tom meču postigli u trećem minutu sudijske nadoknade, i to baš kada su Mađari silovito pritiskali ka golu ove reprezentacije. Iskreno, očekivali smo dosta više od Mađarske na prvom meču na turniru, mada treba pomenuti i to da iskusni Švicarski zaista rijetko gube na startu velikih takmičenja.

Ono što je zapravo možda i najgore je što će igrači selektora Rosija morati da se vade već u drugom kolu protiv dosta kvalitetnijih Nijemaca, a na sve to su Panceri i domaćini turnira, pa je za očekivati da bez većih problema prođu grupu, ali i nažalost i da slave na ovom duelu. Inače, u pripremnom periodu su Mađari odigrali nekoliko veoma zanimljivih duela, pa je tako ova selekcija poražena od Irske i od Švicarske, dok je jedini trijumf ovaj tim ostvario na domaćem terenu protiv ne pretjerano kvalitetnog Izraela.

Utisak je da Mađarima Nijemci u posljednje vrijeme i te kako odgovaraju kao protivnici, pošto je ova selekcija kao što smo već napomenuli vezala tri duela bez poraza protiv Pancera, ali kada se sve sabere i oduzme, izgleda da bi možda bilo i previše kada bi igrači Marka Rosija slavili na MHP Areni u Štutgartu, koja će biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a pogotovo nakon blistave partije Nijemaca na startu šampionata.

Naš prijedlog

Po našem mišljenju, sve osim trijumfa Nijemaca pred svojim navijačima bilo bi ravno senzaciji, a pored toga smo mišljenja da će domaćin turnira, kao i protiv Škota, od prvog minuta krenuti silovito ka golu Mađara, zbog čega vam hrabro preporučujemo da okušate sreću s prelazom Njemačka će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici za koji je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.67.

Prije svega, očekuje nas jedan veoma efikasan duel, pošto je sigurno da će i Mađari imati šta da ponude, ali i dalje je naše mišljenje da se oni neće previše pitati na ovom duelu, i topla preporuka je igra zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 koju kladionica Germania plaća s kvotom 2.20.

Za kraj, najrealnije je da će Panceri postići dva ili više pogodaka, a ovog puta ćemo biti još hrabriji pa ćemo se usuditi da za vas prognoziramo i igru Njemačka će postići najmanje 3 gola na utakmici, a sve to uz fenomenalnu kvotu 1.85 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*