TIP DANA: Bayern – Real Madrid: Kralj želi natrag svoju krunu, dok Bavarci spašavaju obraz!

Tip Dana na kladjenje.hr

Utorak općenito donosi vrlo slabu ponudu za klađenje; međutim, ovaj dan nam donosi prvu polufinalnu utakmicu ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, u kojoj će Bayern München ugostiti Real Madrid u Münchenu, i vrlo je vjerojatno da ćemo svjedočiti pravom spektaklu. Početak ovog susreta između njemačkih i španjolskih predstavnika zakazan je za 21 sat.

Bayern München: Trofej s “velikim ušima” za spašavanje sezone, ali koliko je to realno?

Prije početka sezone, Bayern München smatran je jednim od glavnih kandidata za osvajanje svih mogućih trofeja, posebno jer je ovaj tim osigurao svoj jedanaesti uzastopni naslov Bundeslige u zadnjem kolu prethodne sezone. Međutim, stvari nisu krenule kako su svi očekivali. Naime, Bavarci su doživjeli uvjerljiv poraz u finalu Superkupa protiv Leipziga, gdje su popularni Bikovi pobijedili s 3-0, nagovještavajući što će biti jedna od najslabijih sezona u posljednja dva desetljeća za njemačkog diva.

Unatoč nekim neočekivanim neuspjesima, momčad Bayerna pod vodstvom Thomasa Tuchela igrala je prilično dobro u prvoj polovici sezone, iako s podnošljivim zaostatkom za Leverkusenom, koji je također snažno nastupio u ranim fazama prvenstva. Baš kad su stvari izgledale donekle normalno, München je doživio rano ispadanje iz Njemačkog kupa drugu godinu zaredom, ovaj put od trećeligaške momčadi Saarbrucken. To je izazvalo sumnje u budućnost Thomasa Tuchela, i tko zna kako bi stvari završile da su čelnici najtrofejnijeg njemačkog kluba odlučili raskinuti suradnju s trenerom koji je osvojio Ligu prvaka s Chelseajem.

Bez obzira na to, Bayern München je pokazao sve svoje slabosti u drugoj polovici sezone, koje je Leverkusen brzo iskoristio, osvojivši svoj prvi naslov Bundeslige u povijesti. Taj je događaj izazvao masovna slavlja na ulicama Leverkusena. U ovom trenutku Bayern je na drugom mjestu tablice, dvanaest bodova iza vodećeg Leverkusena. U prethodnom kolu osigurali su pobjedu kod kuće protiv Eintrachta iz Frankfurta rezultatom 2-1. Opći dojam je da Thomas Tuchelova momčad nije impresionirala u toj utakmici, ali su tri boda na kraju osigurana, što je Bayernu omogućilo da proširi svoju prednost nad trećeplasiranim Stuttgartom na pet bodova. To bi trebalo biti dovoljno da zadrže svoju drugu poziciju na tablici i time osiguraju naslov doprvaka, što će svakako biti mala utjeha za sve navijače kluba.

U svojih posljednjih pet utakmica u najvišem razredu njemačkog nogometa, Bayern je ostvario tri pobjede i pretrpio dva poraza, od kojih se jedan dogodio kod kuće protiv njihovih zakletih rivala Dortmunda, s rezultatom 0-2. Jedino natjecanje u kojem se najtrofejniji njemački klub nesumnjivo istaknuo je Liga prvaka. Njemački predstavnik se prilično dobro snašao u grupnoj fazi, završivši na vrhu, a zatim je uspio eliminirati Lazio unatoč porazu u prvoj utakmici na Olimpicu. Nakon toga su također pobijedili Arsenal, koji je ove sezone nastupao na vrlo visokoj razini.

Opći dojam je da će za eliminaciju Real Madrida Bayernu definitivno biti potrebna najbolja izvedba sezone, uz priznanje da je njemački div ove godine imao značajnih problema kod kuće. Što se tiče izostanaka, Thomas Tuchel, koji će na kraju ove sezone napustiti klupu minhenske momčadi, bit će bez De Ligta, Comana, Lainera, Boe, Marusica, Sare i Bühmanna, dok je sudjelovanje Musiale, Sanea, Upamecana i Gnabryja vrlo upitno.

Real Madrid: Madridisti glavni favoriti za osvajanje Lige prvaka!

Prošla sezona nije bila posebno uspješna za Madridiste, koji su osvojili trofej samo u Kupu kralja nakon pobjede nad Osasunom. Međutim, bilo je zaista teško očekivati da najtrofejniji europski klub ponovi sezonu prije, kada su osvojili trofeje u Ligi prvaka, La Ligi, UEFA Superkupu i FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu.

Sve to pokazalo je da povratak Carla Ancelottija u španjolsku prijestolnicu nije bio pogreška, i s obzirom na trenutno stanje, ova sezona donijet će mnogo radosti svim navijačima kraljevskog kluba. Prije svega, vrijedi istaknuti da su Madridisti već osigurali jedan trofej, španjolski Superkup, gdje su u finalu deklasirali svog ljutog rivala, Barcelonu, uvjerljivom pobjedom 4-1. Utakmica je ostavila opći dojam da je Real mogao postići još uvjerljiviju pobjedu.

Jedino natjecanje u kojem je momčad Carla Ancelottija zaostala bila je Kup kralja, jer su ih u četvrtfinalu eliminirali gradski rivali, Atletico Madrid. Međutim, s obzirom na njihov uspjeh u istom natjecanju prošle sezone, očito je da Kup nije bio prioritet, barem za ovu sezonu.

Fokus je prvenstveno na La Ligi, posebno jer je prošle sezone Barcelona osvojila svoj prvi naslov nakon četiri godine, a sada, nekoliko kola prije kraja, sigurno je reći da je Real novi prvak Španjolske. Trenutno, kraljevski klub ima čak jedanaest bodova prednosti nad drugoplasiranom Barcelonom. U prethodnom kolu, Madridisti su osigurali pobjedu u teškoj gostujućoj utakmici protiv Real Sociedada s rezultatom 1-0. Carlo Ancelotti iskoristio je tu utakmicu da odmori svoje ključne igrače za prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna München.

Vrijedi podsjetiti da su prije toga kraljevski klub slavili pobjedu kod kuće u El Clasicu protiv Barcelone s rezultatom 3-2, a odlučujući gol postigao je Bellengema u posljednjim trenucima utakmice.

Konačno, dobro je poznato da španjolski predstavnik dosljedno dolazi do kasnijih faza Lige prvaka, i ovaj put nije iznimka. Madridisti su završili grupnu fazu s savršenim rezultatom u relativno laganoj skupini uz Napoli, Union Berlin i Bragu.

U osmini finala suočili su se s teškim izazovom protiv Leipziga, ali su uspjeli proći dalje. U četvrtfinalu su vjerojatno svjedočili pred-finalnom okršaju, suočavajući se s Manchester Cityjem. Prva utakmica na Santiago Bernabeuu završila je uzbudljivim neriješenim rezultatom 3-3, što je vjerojatno bila najbolja utakmica Lige prvaka do sada. U drugoj utakmici, najtrofejniji europski klub izašao je kao pobjednik nakon raspucavanja penala, postavljajući dvomeč s Bayernom München.

Carlo Ancelotti ima daleko manje problema s ozljedama u usporedbi s njegovim kolegom iz Bayerna, a talijanski trener neće moći računati na Carvajala, koji je suspendiran zbog akumuliranih žutih kartona, dok su Courtois i Alaba ozlijeđeni za ovaj susret.

Naš prijedlog

Na prvi pogled, vidimo da je ovo vrlo zahtjevna utakmica za predviđanje. Međutim, istinski vjerujemo da je Real Madrid jak favorit u ovom dvomeču, a momčad koju vodi legendarni Carlo Ancelotti to će dokazati već u ovoj prvoj utakmici. Stoga hrabro savjetujemo da se kladite na Real Madrid će pobijediti na utakmici, za što je kladionica Germania pripremila kvote od 3.10.

U petak je talijanski trener sačuvao gotovo sve ključne igrače za ono što slijedi večeras, što znači da su ključni igrači odmorni i potpuno fokusirani na najvažniju utakmicu sezone do sada. Unatoč visokim ulozima, očekujemo utakmicu s puno golova, i postoji dobra šansa da će kraljevski klub postići dva ili više golova. Stoga je idealna prognoza kladiti se na Real Madrid će postići najmanje 2 gola na utakmici, što nudi kladionica Germania s kvotama od 2.35.

Kao što smo već spomenuli, očekujemo puno golova, zbog čega hrabro preporučujemo da pokušate sreću s okladom na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, za što je kladionica Germania postavila fantastične kvote od 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*