Najava i analiza: Serija A, 34. kolo: Dvoboj dva najtrofejnija talijanska kluba i još mnogo zanimljivih utakmica!

Od petka su na rasporedu utakmice 34. kola Serije A. Podsjećamo vas da je Inter nakon pobjede u prošlom kolu protiv Milana službeno osvojio novi naslov prvaka, pa nam ostaje vidjeti tko će osigurati plasman u europska natjecanja, ali i tko će ispasti iz Serije A. Ovo kolo donosi nam mnoštvo vrlo zanimljivih utakmica, a derbi kola igra se u Torinu gdje će snage odmjeriti dva najtrofejnija talijanska tima, Juventus i Milan.

Osim toga, izdvajamo i dvoboje između Intera i Torina, kao i Napolija i Rome, što bi potencijalno mogla biti utakmica s mnogo golova. Bologna u vrlo važnoj utakmici na svom stadionu dočekuje ekipu Udinesea, dok će Atalanta pokušati nastaviti niz sjajnih rezultata na domaćem terenu protiv Empolija. Bit će vrlo zanimljivo i u dvoboju između Lazija i Verone, pogotovo što Rimljani izgledaju preporođeno otkako je na klupu ovog kluba sjeo Igor Tudor.

Lecce – Monza – Oba tima će postići gol na utakmici @ 2.00 u Germania

Prvi dvoboj subotnjeg programa Serije A igra se na jugu Italije, gdje će nogometaši Lećea ugostiti Monzu. Leće je u posljednja dva kola odigrao dva sjajna meča i najvjerojatnije definitivno osigurao opstanak u društvu najboljih, budući da se Leće trenutno nalazi na trinaestom mjestu na ljestvici i ima čak sedam bodova viška u odnosu na momčadi koje su smještene u opasnoj zoni. U prošlom kolu ova ekipa je pomalo neočekivano slavila na gostovanju kod Sassuola, kojem gori pod nogama, i to s više nego uvjerljivih 0:3. Monza je u posljednje vrijeme odigrala nekoliko ne tako dobrih utakmica, ali ovaj tim neće imati briga oko opstanka, što potvrđuje i trenutno jedanaesto mjesto na ljestvici. U prošlom kolu su puleni trenera Paladina poraženi na svom stadionu od Atalante, a taj susret je završen rezultatom 1:2.

Smatramo da će nam ovaj meč donijeti barem po jedan pogodak na obje strane, stoga hrabro savjetujemo igru oba tima će postići gol na utakmici uz kvotu 2.00 u Germaniji.

Juventus – Milan – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 2.00 u Germania

Derbi kola, ali i generalno najveći derbi talijanskog nogometa, igra se u Torinu, gdje će snage odmjeriti dva najtrofejnija kluba, Juventus i Milan. Juve igra jako loše u posljednje vrijeme, a potvrda toga dogodila se i u prošlom kolu kada je Stara dama samo remizirala na gostovanju kod Cagliarija, a taj meč je završen rezultatom 2:2. Ipak, u međuvremenu su Bianconeri uspjeli doći do polufinala talijanskog Kupa i to nakon poraza od Lazija (2:1), ali je u prvom duelu klub iz Torina slavio s 2:0, pa će u velikom finalu odmjeriti snage s Atalantom. Milan ne igra baš najbolje u posljednje vrijeme, a nažalost u prošlom kolu su Rossoneri ponovo poraženi od svog gradskog rivala, a taj meč je Inter riješio u svoju korist rezultatom 2:1, nakon čega se nekadašnji prvak Europe nalazi na drugom mjestu na ljestvici s pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Juventus, i sva je prilika da će Milan do kraja i ostati na drugoj poziciji, što donosi plasman u Ligu prvaka, a upravo to i jest bio primarni cilj.

Smatramo da će nam ovaj dvoboj između dva talijanska giganta donijeti puno golova, stoga preporučujemo da se oprobate s igrom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 uz kvotu 2.00 u Germaniji.

Lazio – Verona – Lazio će pobijediti na utakmici @ 1.65 u Germania

Lazio izgleda preporođeno otkako je na klupu ovog tima sjeo Igor Tudor i ostaje žal što ova ekipa sredinom tjedna nije uspjela doći do plasmana u veliko finale talijanskog Kupa, iako su Lazijali na svom Olimpicu savladali Juventus s 2:1, ali to nažalost nije bilo dovoljno za prolazak dalje, pošto su Bianconeri u prvom meču slavili s 2:0. Bilo kako bilo i u Seriji A su vidljive drastične promjene, a u prošlom kolu su Rimljani došli do trijumfa na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A kod Genove, kada je bilo 0:1. Što se tiče Verone, ovoj ekipi predstoji velika borba za opstanak u društvu najboljih, a trenutno se ovaj tim nalazi na petnaestom mjestu na ljestvici s tri boda viška u odnosu na najugroženije timove na ljestvici. U prošlom kolu je ova ekipa golom u posljednjim sekundama slavila na svom stadionu protiv Udinesea, a taj meč je završen rezultatom 1:0.

Ipak, Lazio igra možda i najbolje od početka sezone, pa savjetujemo da se opredijelite za Lazio će pobijediti na utakmici uz kvotu 1.65 u kladionici Germania.

Inter – Torino – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.95 u Germania

Inter je u prošlom kolu definitivno osigurao naslov prvaka Italije, i to na najljepši mogući način pošto je ovaj tim s 2:1 slavio protiv svog gradskog rivala Milana. Ostaje žal za nešto boljim plasmanom u Ligi prvaka, gdje je novi prvak Italije eliminiran u četvrtfinalu od Atletico Madrida nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca. Čini se da će Simone Inzaghi, koji radi sjajan posao na klupi ovog tima, u posljednjim kolima dati šansu igračima koji su do sada imali nešto manju minutažu, pa treba izbjegavati prognoziranje konačnog ishoda. Torino je po starom običaju stacioniran na sredini ljestvice, konkretno na desetoj poziciji, pa i Bikove do kraja očekuje nekoliko izuzetno mirnih utakmica.

U prošlom kolu je ova ekipa samo remizirala na svom stadionu protiv Frosinonea kada nije bilo pogodaka, a čini se da će ih ovog puta biti i te kako, pa savjetujemo igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 uz kvotu 1.95 u Germaniji.

Bologna – Udinese – Udinese će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno @ 2.32 u Germania

Bologna igra savršeno ove sezone i sada već možemo slobodno konstatirati da će puleni Thiaga Mote sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka, što je nešto što apsolutno nitko nije mogao predvidjeti. U prošlom kolu je ova ekipa nadigrala direktnog konkurenta za četvrtu poziciju, ekipu Rome, i to usred Olimpica kada je bilo 1:3 za pulene Thiaga Mote koji radi sjajan posao u ovom klubu i za čije usluge se trenutno otimaju svi na Apeninima. Što se tiče Udinesea, crno-bijeli već dugo nisu bili u većim problemima, i vrlo lako se može dogoditi čak da ovu ekipu sljedeće sezone gledamo u Seriji B. Trenutno su Zebrice na sedamnaestom mjestu na ljestvici i imaju isti broj bodova kao i osamnaestoplasirani Frosinone. U međuvremenu je novi trener ovog kluba postao legendarni Fabio Cannavaro, a vidjet ćemo hoće li nekadašnji kapetan Azzurra pomoći Udineseu da dođe do opstanka, iako je trenutna situacija izrazito alarmantna.

Ovog puta hrabro vam savjetujemo da se oprobate s Udinese će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno koju kladionica Germania plaća s kvotom 2.32.

Atalanta – Empoli – Atalanta će pobijediti na utakmici @ 1.45 u Germania

Atalanta je sredinom tjedna došla do plasmana u finale talijanskog Kupa, i to nakon što je ova ekipa na svom stadionu slavila protiv Fiorentine rezultatom 4:1, uz konstataciju da je tim iz Bergama dosta teže stigao do trijumfa nego što to rezultat pokazuje. U Seriji A je u međuvremenu ova ekipa slavila na nimalo ugodnom gostovanju kod Monze, pa se trenutno popularna Boginja nalazi na šestom mjestu na ljestvici s četiri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Romu, a na sve to Vučica ima i utakmicu manje, što znači da je tim iz Bergama i dalje u igri za plasman u Ligu prvaka. Empoli se nalazi na šesnaestom mjestu na ljestvici, a u prošlom kolu je klub iz Toskane ostvario iznimno važan trijumf na svom stadionu kada je pobijedio favorizirani Napoli, a taj dvoboj je završen rezultatom 1:0.

Ipak, Atalanti su bodovi prijeko potrebni, a i bez toga smo mišljenja da Boginja neće imati previše problema na ovom susretu pa preporučujemo Atalanta će pobijediti na utakmici uz kvotu 1.45 u Germaniji.

Napoli – Roma – Oba tima će postići gol na utakmici @ 1.82 u Germania

Drugi derbi kola igra se na stadionu “Diego Armando Maradona” gdje će snage odmjeriti Napoli i Roma. Napoli je sve dalje od plasmana u Europsku ligu, budući da se tim podno Vezuva trenutno nalazi na osmom mjestu na ljestvici s pet bodova manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu. U prošlom kolu su Napolitanci svojim navijačima priredili novo razočaranje, pošto je ova ekipa na gostovanju kod Empolija poražena rezultatom 1:0. Roma igra sjajno od dolaska De Rossija, a u nastavku utakmice protiv Udinesea ova ekipa je slavila s 1:2, i to golom Cristantea u posljednjim sekundama utakmice. Trenutno se Vučica nalazi na petom mjestu na ljestvici i drži sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu prvaka, budući da trenutno Rimljani imaju četiri boda viška u odnosu na Atalantu, a poznato je da od ove sezone i peto mjesto donosi plasman u Ligu prvaka.

Ova utakmica je od velike važnosti i za jednu i za drugu ekipu i smatramo da ni Napoli ni Roma neće štedjeti, pa preporučujemo da fokus usmjerite na igru oba tima će postići gol na utakmici uz kvotu 1.82 u Germaniji.

Fiorentina – Sasuolo – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.70 u Germania

Fiorentina drugu godinu zaredom igra sjajno u Konferencijskoj ligi, budući da je ova ekipa ponovno stigla do polufinala trećeg po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, gdje će snage odmjeriti protiv Club Bruggea i sigurno je da je talijanski predstavnik veliki favorit u tom dvomeču. Što se tiče Serije A, očekivali smo od Viole svakako puno više, budući da se trenutno prošlosezonski finalist Konferencijske lige nalazi na devetom mjestu na ljestvici i kako sada stvari stoje, sva je prilika da ovu ekipu sljedeće sezone nećemo gledati u europskim natjecanjima. Sassuolo će imati dosta muke da sačuva prvoligaški status, budući da se ova ekipa nalazi na pretposljednjem mjestu na ljestvici, s dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u sigurnoj zoni. U prošlom kolu su Neroverdi doživjeli pravu katastrofu na svom stadionu od Leccea, kada je bilo 0:3.

I jedni i drugi silno žele pobjedu na ovom dvoboju, a u takvoj situaciji je najbolje da se opredijelite za golove, odnosno igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 uz kvotu 1.70 u Germaniji.

Genoa – Cagliari – Genoa će pobijediti na utakmici @ 2.30 u Germania

Posljednji dvoboj kola igra se na Marasiju gdje će nogometaši Genove ugostiti Cagliari. Popularni Grifoni ove sezone igraju prilično dobro, a ono što je sasvim sigurno najvažnije je da ćemo ovu ekipu i sljedeće godine gledati u elitnom rangu talijanskog nogometa. Puleni Alberta Gilardina trenutno se nalaze na dvanaestom mjestu na ljestvici s čak jedanaest bodova viška od timova koji su stacionirani u opasnoj zoni. U prošlom kolu je Genova poražena na svom stadionu od Lazija, koji u posljednje vrijeme bilježi prilično dobre rezultate. Cagliari se nalazi na četrnaestom mjestu na ljestvici i čini se da je tim iz Sardinije u najboljem mogućem trenutku ušao u seriju dobrih rezultata. U prošlom kolu je tim sa Sardinije remizirao na svom stadionu protiv Juventusa, a ako uzmemo u obzir da je prije toga ova ekipa odoljela i Interu na gostovanju, možemo izreći samo riječi hvale za tim koji s klupe predvodi legendarni Claudio Ranieri.

Ipak, vrijeme je i za jednu pobjedu Genove, pa hrabro savjetujemo da se opredijelite za Genoa će pobijediti na utakmici uz kvotu 2.30 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*