TIP DANA: Instituto – Argentinos Juniors: Momčad iz “Maradone” suočava se s teškim ispitom u Cordobi!

Tip Dana na kladjenje.hr

Drugi dan za redom, u okviru jedne od naših najpopularnijih rubrika “Savjet dana”, analizirali smo za vas utakmicu iz argentinskog Liga Kupa. Ovaj put odabrali smo susret između Instituta i Argentinos Juniorsa. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 01:00 ujutro.

Instituto: Može li momčad iz Cordobe doći do doigravanja?

Instituto je klub iz Cordobe osnovan 1918. godine. Njihova najveća postignuća su dva prvenstva u drugoj argentinskoj ligi, posebno u sezonama 1998-99 i 2003-04. Prošlu sezonu ova momčad je završila na solidnom osamnaestom mjestu u ligi, a naravno, najvažnije je bilo da je Instituto osigurao svoje mjesto u najvišem rangu, što im je bio primarni cilj. Momčad je skupila 32 boda i, za usporedbu, imala je samo četiri boda manje od dvanaestoplasiranog Racinga iz Avellanede, ostavljajući dojam da su igrači Instituta odlično odradili prošlu sezonu.

Naravno, ova momčad je sudjelovala i u Liga Kupu, gdje je klub iz Cordobe završio na sedmom mjestu u Grupi A, na kraju zaostajući tri boda za četvrtoplasiranim Rosariom. To vodi do zaključka da je Instituto za malo propustio kvalifikaciju za doigravanje.

Ovaj put, Instituto će pokušati doći do finala drugog najvažnijeg klupskog natjecanja u Argentini. Trenutno, izabranici Diega Dabovea nalaze se na sedmom mjestu u Grupi A, samo dva boda iza četvrtoplasiranog Talleresa, što znači da bi pobjeda protiv Argentinos Juniorsa mogla lansirati Instituto na poziciju koja na kraju regularne sezone donosi plasman u doigravanje.

U posljednjih pet utakmica Liga Kupa, Daboveovi puleni ostvarili su dvije pobjede i tri poraza. U prošlom kolu, ova momčad je poražena u gostima od Veleza rezultatom 1:0. Prije toga, momčad iz Cordobe doživjela je poraz kod Rosarija, što je dovelo do toga da Instituto nije uspio zabiti gol u dvije uzastopne utakmice, trend koji bi se mogao promijeniti počevši od ovog dvoboja protiv Argentinosa.

Što se tiče nastupa kod kuće, sedmoplasirana momčad u Grupi A odigrala je šest utakmica na svom terenu, ostvarivši dvije pobjede, dva remija i isto toliko poraza. Posljednja domaća pobjeda u prvenstvu za ovu momčad bila je početkom ožujka, kada su na svom terenu pobijedili Huracan s 2:0.

Argentinos Juniors: Sjajne predstave, pobjeda donosi prvo mjesto na tablici!

Argentinos Juniors osnovan je prije 120 godina, a najveći uspjeh u njegovoj povijesti je trofej Copa Libertadores, koji je momčad osvojila 1985. godine. Osim toga, momčad sa stadiona “Diego Armando Maradona” osvojila je tri puta prvenstvo Argentine, posljednji put 2010. godine, kada je klub iz Buenos Airesa završio s jednim bodom više od drugoplasiranog Estudiantesa.

Prošlu sezonu, bivši argentinski prvak, završio je u sredini ljestvice, točnije na desetom mjestu, i čini se da su popularne Bichos (Bube) možda mogle postići malo više. Naravno, poznato je da argentinsko prvenstvo još nije počelo, pa Gabriel Militov tim trenutno sudjeluje u Liga kupu. U ovom trenutku, bivši prvak te zemlje nalazi se na diobi prvog mjesta u Grupi A, s istim brojem bodova kao i River Plate i Velez.

Malo tko je vjerojatno očekivao da će momčad sa stadiona “Diego Armando Maradona” ovako dobro nastupiti u drugom najvažnijem natjecanju u argentinskom nogometu. Moramo spomenuti da će Argentinos, ako pobijedi u ovom izazovnom gostovanju protiv Instituta, zauzeti samostalno prvo mjesto u Grupi A.

U posljednjih pet utakmica, ovaj tim je ostvario tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, koji se dogodio u gostima kod Independientea, završivši s rezultatom 2:1. U prethodnom kolu, Militovi učenici nisu imali većih problema proslaviti pobjedu na svom terenu protiv Rosarija, završivši utakmicu s 3:0, pri čemu je rezultat utvrđen u 51. minuti.

Prije toga, Argentinos Juniors uspio je napredovati u sljedeću fazu argentinskog Kupa, nakon eliminacije momčadi Gimnasia y Tiro s rezultatom 2:1. Iako je Argentinos trenutno najuvjerljivija domaća momčad u Liga kupu, s pobjedama u svih šest utakmica odigranih na svom stadionu, Militovi igrači nisu se proslavili u gostima, s zabrinjavajućom činjenicom da ekipa nije pobijedila u pet gostujućih utakmica. Tijekom tog razdoblja, momčad, koja je na diobi prvog mjesta u Grupi A, triput je remizirala, s dva poraza.

Naš prijedlog

Svakako nas očekuje vrlo zanimljiv susret, a posebno je značajno da Argentinos Juniors, trenutno na diobi prvog mjesta na tablici, još uvijek nema niti jednu pobjedu u gostima. Sve u svemu, čini se kao pravo vrijeme da se takva pobjeda dogodi, pa hrabro preporučujemo isprobavanje oklade Argentinos Juniors će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania pripremila fantastične kvote od 3.20.

Čini se više nego mudro isprobati i Argentinos Juniors će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, sve s kvotama 1.52 u Germaniji.

Konačno, sasvim je moguće da će Argentinos Juniors postići najmanje dva gola u ovom dvoboju protiv Instituta, stoga predlažemo fokusiranje na Argentinos Juniors će postići najmanje 2 gola na utakmici s kvotama 3.40 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*